BAYDAR: "DAHA KALİTELİ VE GÜVENİLİR HİZMETLER VERMEK İÇİN ADAYIZ"

Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkan adayı mevcut Başkan Yunus Baydar, görev süresi boyunca gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ve önümüzde ki dönemde yapmayı planladığı projelerle ilgili bilgiler verdi.

GÜNCEL 21.09.2021 19:27:00 0
BAYDAR:

Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkan adayı mevcut Başkan Yunus Baydar, görev süresi boyunca gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ve önümüzde ki dönemde yapmayı planladığı projelerle ilgili bilgiler verdi.

Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanlığı görevini 2008 yılından beri sürdüren Veteriner Hekim Yunus Baydar,  ?Dinamik ve sorunlara anında çözümler bulabilecek yol arkadaşlarımız ve teknik ekibimizle birlikte ilimiz hayvancılığını öne çıkarmak, yetiştiricilerimizin menfaatini düşünmek, gelişen teknolojilere ayak uydurmak, daha kaliteli ve güvenilir hizmetler vermek için siz değerli üyelerimizin teveccühüne bir kez daha talibiz? dedi.

Daha kaliteli ve güvenilir hizmetler vermek için aday olduğunu aktaran Baydar, ?200 metrekarelik Hizmet Binası, Çıldır, Damal, Göle, Hanak, Posof şubeleri ve 10 personel, 5 temsilci ile 4.730 soy kütüğü üyesine hizmet etmekteyiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren amacımız; Ardahan ilimizin hayvancılığının alt yapısını iyileştirmek hayvansal üretimde ıslah ile verimi artırmak ve üreticimizin işletmesine katkı sağlamak oldu. Göreve geldiğimiz günden bu yana 430 olan üye sayımız bugün 5.000 civarına yaklaşmış kurumsallığı artan üreticisine güven veren, üreticisinin hakkını her platformda savunan ilimizin en önemli Sivil Toplum Kuruluşu olmuştur. Geliştirdiğimiz projelerde ve verdiğimiz hizmetler ile en önemli önceliğimiz üreticimizin menfaati ve hanesine faaliyet alanımızla ilgili en yüksek seviyede ekonomik katkı sağlamak olmuştur. Önümüzdeki dönemde de şeffaf ve eşit yönetim anlayışı ile ilimiz büyükbaş hayvancılığı için çok çok önemsediğimiz ve ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz önemli projeleri Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirmeyi taahhüt etmekteyiz. Yaşanılan sıkıntıları, ekonomik zorlukları sizler gibi bizde biliyor ve yaşıyoruz. Yıllardır yetiştiricilik yapmaktayım, sahadan bir kardeşiniz olarak bu sorunlarımızı talep ve beklentilerimiz en yüksek seviyelere ulaştırdığımızdan hiçbir tereddüttünüz olmasın. Dinamik ve sorunlara anında çözümler bulabilecek yol arkadaşlarımız ve teknik ekibimizle birlikte ilimiz hayvancılığını öne çıkarmak, yetiştiricilerimizin menfaatini düşünmek, gelişen teknolojilere ayak uydurmak, daha kaliteli ve güvenilir hizmetler vermek için siz değerli üyelerimizin teveccühüne bir kez daha talibiz? diye konuştu.

YAPTIKLARIMIZ

Buzağı ölümlerinin Ardahan İlimize ve Ülke ekonomisine yaratmış olduğu zararın önüne geçebilmek için 2019-2020 yılı Ardahan İli Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Eylem Planı kapsamında 150 Bin TürkLirası katkı ile İl Eylem Planı Uygulama Esasları kapsamında alınan kararlar doğrultusunda 40.000 anaç sığır için E. Coli, Rotavirus ve Coronavirus aşısının uygulanması projesini başlattık.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü´nün projesi olan ETKİYAP (Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi )kapsamında 2020 yılında 9.000 doz, 2021 yılında ise 3.000 doz Hem Yerli Hem Milli olan GENTÜRK Sperması Veteriner Hekimlere ücretsiz olarak dağıtılmış ve Birlik Üyelerimizin hayvanlarına uygun bir fiyattan tohumlama yapılması sağlandı.

Bakanlığımız ile sürekli iş birliği içinde olunarak desteklemelerde bölge farkının mimarı olunmuş ve bu sayede üyelerimizin buzağı başına ilave 100 Türk Lirası alması sağlanmıştır. * Üreticilerimizin destekleme mağduriyetine yol açacağını düşündüğümüz üreme parametreleri konusunda ciddi bir emek sarf edilerek üreticilerimizin destekleme mağduriyeti önlenmiştir.

Modern ahırların sayılarının artmasında öncülük edilerek ( DAP ) projesi kapsamında 10- 49 baş %50 hibe desteğinden ilimizde birçok yetiştirici yararlandırılmıştır.

Süt Toplama Projesi Kapsamında AKAKP Destekli Pilot Uygulama Bölgeleri olan Merkez Sulakyurt ve Küçüksütlüce köylerinde kurulu 2 adet süt toplama merkezimizi hizmete sunduk. Sütün değerinde satılacağı bir ortam oluşturarak ya büyük sanayicilerle anlaşıp değerinde sütümüzü vereceğiz ya da Birlik olarak biz bu sütü toplayıp değerlendireceğiz. Proje sadece Merkez Sulakyurt ve Küçüksütlüce köylerimizde kalmayacak önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulacak birçok yerde de toplama merkezi kurmayı hedefliyoruz.

Buzağı ve süt desteklemelerinde devlet desteklerinde yetiştiricilerimiz hiç bir şekilde hak kaybı yaşamamıştır.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE YAPMAYI PLANLADIĞIMIZ PROJELERİMİZ

Ardahan Üniversitesi, Tarım ve Orman Bakanlığı, Veteriner Hekimler Odası, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ile beraber hayvan hastanesi kurmayı hedefliyoruz.

İlimizdeki en büyük eksikliklerden olan pazarlama ve buna bağlı olarak kesimhanenin olmamasıdır. Bu hususla ilgili Birliğimiz bünyesinde kesimhane kurup Et-Süt Kurumunun alım garantisini alarak üreticimizin hayvanının değerinde satmasına ve hanesine daha çok ekonomik katkı sağlamayı hedefliyoruz.

İl Özel İdare, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Damızlık Birliğimizin ortaklığında proje yürüterek işletmelerimize 300´er litrelik süt s o ğ u t m a tankı projemizi de gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.

Kalitenin sürekli geliştirilmesi için üyelerimizin ve personelimizin eğitim ve motivasyonunun sağlanması ve geliştirilmesi çalışmaları içerisinde her yeniliği uygulamalı olarak üyelerimize duyurmak için Tarımsal Yayım Danışmanlık Hizmeti ve eğitimleri vermeye devam edeceğiz.

Her ne kadar dönemsel olsa da çiğ süt satış fiyatlarına Ulusal Süt Konseyi Referans fiyatı seviyesine yükseltmek için çalışmayı taahhüt ediyoruz.

Üyelerimizin ihtiyaç ve beklentilerini tam zamanında karşılama, sperma, kaba yem ihtiyaçlarını ucuz ve kaliteli bir şekilde sağlamaları için çeşitli yem bitkisi tohumlarını (yulaf, yonca, korunga, fiğ vb.) ayrıca çiftlik malzemelerini ve her türlü işletme ihtiyaçlarının teminini sağlamak ve üyelerimize daha iyi hizmet vermek adına Birliğimiz adına Şirket kurmayı amaçlıyoruz. İktisadi İşletme ve Şirket kurmak için Genel Kurulda bunun yetkisini siz kıymetli üyelerimizden talep ediyoruz.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü´nün projesi olan ETKİYAP Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında bu projeyi devralıp 2022 yılında üreticilerimize serbest veteriner hekimler ile anlaşarak ücretsiz suni tohumlama hizmeti vermeyi planlıyoruz.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak