BAYDAR: ´ARDAHAN ZAMAN KAYBETMEMELİ´

AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, Ardahanlıların elini vicdanına koyarak, bu şehirde yaşayan, bu şehre emek veren, bu şehrin kaldırımlarında kendileriyle birlikte yürüyen evladına sahip çıkacağına inancının tam olduğunu dile getirdi.

22.03.2019 17:22:26 0
BAYDAR: ´ARDAHAN ZAMAN KAYBETMEMELİ´

BAYDAR: ARDAHAN ZAMAN KAYBETMEMELİ

31 Mart Yerel seçimlerine bir hafta kala AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar, Ak Parti İl Başkanı Hakan Aydın, Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Fırat Avşar Mevcut Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve partililer İl Teşkilatının düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kahvaltılı basın toplantısında konuşan AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, Ardahanlıların elini vicdanına koyarak, bu şehirde yaşayan, bu şehre emek veren, bu şehrin kaldırımlarında kendileriyle birlikte yürüyen evladına sahip çıkacağına inancının tam olduğunu dile getirdi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDEYİZ

İnsanların teveccühünü hissettikleri bir seçim süreci yaşadıklarını belirten Baydar; ?Yerel seçimde beni en çok mutlu eden konu, şehir merkezinde ev ev, hane hane gezdikçe muhabbetimizin insanlarla daha çok arttığını gördük. Daha önceki görevlerimizde sadece şehir merkezi değil ilçelerimiz, köylerimiz bağlamında da çalışma yürüttüğümüz için biraz daha dar alanda çalışmamız bu yoğunlukta olmamıştı. Bunu açıkçası bir fırsat olarak gördüm. Bizim giderek artan destek ve teveccüh sürecinden rahatsız olan bir kısım camialar AK Parti´de birlik ve beraberlik anlamındaki yetersizlikten bahsediyor. Hamdolsun bugün hep birlikte buradayız. Bizim birlik ve beraberlik içinde olduğumuz aşikardır. Allah´a şükür bütün teşkilatlarımızda sürecin içerisindedir. Ama tabi seçimin son haftasında bu yoğunluk daha da artacaktır. Çünkü herkesin değişik anlamda çalışmaları var. Ben başladığımdan beri şunu diyorum; Ardahan zaman kaybetmemeli. Çünkü gerçekten Ardahan´ın 10 yıllara sahip kaybı var. Son 16 yıldır Ardahan´ın hizmet anlamında beklentileri açısında ciddi bir sürece girdiği aşikar. Son 10 yılda Ardahan´a yapılanları bir tarafa çıkarırsak Ardahan´ın büyük bir köy gibi kalacağı aşikar. Üniversiteden, Engelsiz Yaşam Merkezine, 100 Yataklı Devlet Hastanesine, Sporcu Fabrikasından, Yüzme Havuzundan, Gençlik Merkezlerine, Kapalı Halk Pazarından, Modern Hayvan Pazarına, Kentsel Dönüşümden bunların hepsini bir tarafa koyalım ve elimizi vicdanımıza koyalım Ardahan hakikaten 10 yıl öncesine kendimizi restlersek Ardahan´da bir şey bulamadığımızı görürüz. Ardahan´da bu 10 yıllık hizmet serüveninde Milletvekilimiz Orhan Atalay´ın, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy´un ve benim İl Başkanıyken katkılarımız oldu. Lakin gelinen bu noktada Ardahan bir karar vermek zorunda. Ya Ardahan bu hizmetleri arttırarak devam ettirmek gibi bir yola girecek ya da Ardahan bir kısır döngüye girecek? dedi.

HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM

Baydar; ?Bizim Ardahan diye bir sevdamız var. Ardahan bizim açımızdan gerçekten kendimize yaşam alanı tayin ettiğimiz, çocuklarımızın geleceğini düşündüğümüz bir coğrafya. Ben ailemi, evimi, işimi ve her şeyimi Ardahan´da tutmuş bir insanım. Bundan dolayı Ardahan kaybettiği an bende kaybedeceğim. Bu geminin içinde olan birisi olarak açıkçası Ardahan´ın geleceği için elimiz değil, bedenimizi her zaman taşın altına koymaya hazır olduğumuzu her zaman söylemiştik ve bunu da her dönem gösterdik. Bugün de belediye başkan adayı olarak bu yolda yürüyoruz. İşte son günlerde zaman kaybetmemeli derken başta 1 Martta Cumhurbaşkanımızın gelişiyle devamında da Tarım ve Orman Bakanımızın, müteakibinde de Çevre ve Orman Bakanımızın ilimize teşrifiyle beraber bize vaatleriyle beraber hakikaten Ardahan´ımızın bundan sonraki 5 yılının taşlanarak devam edeceğine bir işarettir. Biz onun için diyoruz ki Ardahan zaman kaybetmemeli. Ardahan´ın kökeni ne olursa olsun, bölgesi ne olursa olsun Ardahan´da yaşayana insanlarla bir ve beraber olduğumuz her dönemde aşikardır. Düğününde, cenazesinde, hastasında hep beraber olan bir kardeşleri olarak, ailenin içerisinden olduğunu hisseden birisi olarak Ardahan´ı bu anlamda herkesi kucaklayacağımı ve herkesin belediye başkanı olacağıma açıkçası inanıyorum, düşünüyorum ve bunu yapmak içinde gayret göstereceğim. Ardahan´da eğer ki biz bu toplumsal barışı ve bu zamana kadar ki yaşanan toplumsal barışı koruyarak hizmetlerimizi taçlandırırsak işte özellikle iktidar partisinin imkanlarından istifade edersek eminim ben 2023´e kadar Ardahan gerçekten çok daha farklı bir noktaya gelecektir?

AK PARTİ´YLE ARDAHAN PROJELERE DOYACAK

Başkan Adayı Baydar, ? Ilgar Tünelinin yanında Sahara Tüneli projemize başlanılacaktır. 13 kilometre gidiş, 13 kilometre dönüş olarak planlanan Sahara Tüneli ile Ardahan´ımız Karadeniz´e bağlanacaktır. Yine Aziziye Kışlası Millet Bahçesine dönüştürülecek. Doğu Ekspresi Ardahan´a gelecek. Tren yolu, Çıldır Yukarı Cambaz köyünden geçecek, gümrük işlemleri burada yapılacak. Ardahan Kalesi ve tarihi köprü restore edilecek. Posof Ilgar Tüneli ve Aşıkşenlik Tüneli kısa zamanda hizmete sunulacak. İlçelerimizin bölünmüş duble yolları kısa sürede bitirilecek. Modern kesimhane et ve süt kurumu ile entegrasyonu sağlanıp devlet alım garantisi ile işletilmesi sağlanacak. Hayvancılık ihtisas alanları ile ilgili projelerimizle ilimize özel hibe desteği verilecek. Belediye yönetimi olarak hükümetten gerekli desteği alarak Ardahan´ımızın kalkınmasını birlikte sağlayalım. Yatırımları hızlandıralım ve Ardahan´ımızı Türkiye´nin yıldızı yapalım? diye konuştu.

Toplantıda bir açıklamada bulunan AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ise, ?Ardahan´ın muhalefet lüksü yoktur. Bu gemide hepimiz varız. Batarsa hepimiz birlikte batarız. Diğer muhalefet adaylarına hiçbir söz söyleme gibi hakkımız yoktur. Siyaset anlayışı olarak da bugüne kadar diğer muhalefet adayları hakkında herhangi kem bir söz söylemedik, söyleme hakkımızı kendimizde görmedik. Ancak şunu söylüyoruz Ardahan´ımız için iktidar partisinin belediyeciliğinin olması gerekmektedir. Bu şehir küçük gelişime açık bir şehirdir. İktidar partisinin kazanması bizim elimizi Ankara´da güçlendirecektir. Projelerin tamamlanması, ekstra hizmetlerin getirilmesi noktasında AK Parti iktidarının Ardahan´da yerelde iktidar olması gerekmektedir. Ardahanlılar bunu görmelidir, kim ne yapabilir bunu görmelidir. Bunu aklımıza vicdanımıza sormamız gerekir. AK Parti Belediyeciliğinde önce Ardahan kötü bir köy görünümündeydi. Bizim hayallerimiz Ardahan için devam etmektedir. Projelerin devamı için benim Ankara´da elimin güçlü olması yerelde de iktidar olmamız lazımdır. Muhalefetin inanın bu şehre katabileceği hiçbir şey yoktur. Belediye Başkan adayımız Yunus Baydar´a herkesin destek vermesi gerekmektir. Sağduyulu vicdanlı Ardahan halkı iyi düşünüp kendi şehrinin geleceği için iktidardan yana tavır almalıdır? sözlerine yer verdi.

Toplantıda birer açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Hakan Aydın ve Mevcut Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini, AK Parti Belediyeciliğinin şehirde devam edeceğine inançlarının tam olduğunu söyledi.
Ardahan´da seçimde zaferler çıkacaklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Hakan Aydın, gece-gündüz demeden sahada çalıştıklarını, bunun meyvelerini 31 Mart gecesi alacaklarını, Başkan Adayı Yunus Baydar´la Ardahan Belediyeciliğini daha iyi noktaya getireceklerinin altını çizdi. Haber: Şenol Kirman

 


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler