Başsavcı Karabulut’tan Ardahan'ın kurtuluş günü mesajı

Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, 23 Şubat Ardahan'ın Kurtuluşunun 103. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

GÜNCEL 22.02.2024 15:18:00 0
Başsavcı Karabulut’tan Ardahan

Ardahan Cumhuriyet Başsavcı Mehmet Karabulut, 23 Şubat Ardahan'ın Kurtuluşunun 103. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başsavcı Karabulut mesajında; “93 harbi olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan Rusya’ya bırakılan Elviye-i Selase vilayetlerinden birisi olan Ardahan, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra yeniden Osmanlı topraklarına katılmış, Mondros Mütarekesi sonrasında ise Gürcü ve ermeni işgaline uğramıştır. Mustafa Kemal’in önderliğinde başlatılan Milli Mücadele sürecinde, Ardahan halkı da vatanını savunmak için canla başla mücadele etmiştir. Ardahan 3-5 ve 7-9 Ocak tarihlerinde iki kongre düzenleyerek, Erzurum ve Sivas Kongrelerinden önce milli iradeyi ortaya koymuş, 23 Şubat 1921 tarihinde Kazım Karabekir ve Halit Paşa komutasındaki Türk Ordusu tarafından düşman işgalinden kurtarılmıştır. 

Ardahan’ın kurtuluşu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda önemli bir dönüm noktası, Türk milletinin vatan sevgisi, bağımsızlık aşkı ve kahramanlık ruhu ile yazılmış bir zaferi olarak da tarihe geçmiştir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle dünyanın dört bir yanında bulunan Ardahanlı hemşerilerimin memleketlerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümünü kutluyor, bir kez daha bu toprakları bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kazım Karabekir ve Halit Paşa’yı, bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum”.

 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak