Başsavcı Arısoy, “Yargı hizmetleri noksansız olarak sunuluyor”

​​​​​​​Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Ardahan’da yargı hizmetlerinin noksansız olarak sunulduğunu söyledi.

GÜNCEL 21.10.2021 14:31:00 0
Başsavcı Arısoy, “Yargı hizmetleri noksansız olarak sunuluyor”

Gazeteci Kasım Tırpancı Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy’u makamında ziyaret etti. Gazeteci Kasım Tırpancı ile samimi bir sohbet gerçekleştiren Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, “Ardahan’da yeterli sayıda Hakim, Savcı ve idari personelimiz mevcuttur. Buna bağlı olarak Yargı hizmetleri noksansız olarak sunuluyor” dedi.

Ardahan Adliyesinin tam kadro ile hizmet sunduğunu vurgulayan Başsavcı Uygur Kaan Arısoy, beliren yer sıkışıklığının giderilmesi için yeni Adliye binası yapılmasıyla ilgili olarak çalışmalara başlandığını bildirdi.

İlimiz ekonomisine önemli katkılar sunan Ardahan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunun 200’ü aşkın mevcudu bulunduğunu ifade eden Başsavcı Arısoy, buna bağlı olarak Başsavcılık iş hacminin arttığını, hizmetlerin daha verimli sunulması için bütün birimlerin yoğun çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Bilindiği üzere Ardahan’da kurumların çoğunluğu %50-60 oranında noksan personelle çalışırken, Adliyenin personel sıkıntısı yaşamaması memnuniyet verici bir gelişmedir.

Hukukçu kapasitesi ve üstün idarecilik vasıfları ile genç yaşına rağmen sunduğu başarılı hizmetleri nedeniyle Ardahan’da halk arasında sevilen ve çalışmaları takdir edilen Başsavcı Arısoy’u bu konumundan dolayı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Ardahan’da görev yapmaktan memnun olduğunu ifade eden Arısoy’un özgeçmişi şöyledir: 1986 yılında Kayseri'de doğan Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan ARISOY, ilk ve orta öğrenimini Kayseri TED Kolejinde, lise öğrenimini Ankara Gazi Anadolu Lisesi'nde 2004 yılında tamamladı. 2005 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'ne giriş yapan ARISOY, 2010 yılında mezun olarak Kocaeli Karamürsel'de Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Daha sonra sırasıyla Diyarbakır Dicle, Diyarbakır, İstanbul Gaziosmanpaşa, İstanbul Çağlayan adliyelerinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. Son olarak Finike Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Cumhuriyet Başsavcı Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 17/06/2020 tarihli ve 548 sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. Cumhuriyet Başsavcı Uygur Kaan Arısoy 2014 yılında Kırıkkale Üniversitesi Kamu Hukuku dalında Yüksek Lisans yapmıştır. 


1

80 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet verecek Sağlıklı Yaşam Polikliniği açıldı

2

Başkan Demir’den 23 Nisan mesajı

3

ARDAHAN DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK

4

Veteriner Hekim Akın Saraçoğlu, Vali Çiçek'e kendi yazdığı kitabı hediye etti

5

Ardahan'da sınıflar, 23 Nisan için süslendi