Başsavcı Arısoy´dan Malazgirt Zaferi mesajı

Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Malazgirt Zaferi´nin 949. yıl dönümünde ve Büyük Taarruz´un 98. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

26.08.2020 15:33:38 0
Başsavcı Arısoy´dan Malazgirt Zaferi mesajı

Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Malazgirt Zaferi´nin 949. yıl dönümünde ve Büyük Taarruz´un 98. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başsavcı Arısoy mesajında;

"Ecdâdımızın heybeti ma´rûf-ı cihandır, Fıtrat değişir sanma! Bu kan yine o kandır.?

Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alparslan, 26 Ağustos 1071´de başlayan Malazgirt Savaşı´nda Bizans ordusunu yenerek Anadolu´nun kapılarını Türklere açarken bundan tam dokuz asır sonra 1922 yılının yine bir 26 Ağustos gününde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgalci yunan birliklerine karşı başlatılan Büyük Taarruz ile Anadolu´nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalmasını sağlamışlardır.

Malazgirt Zaferi´nin 949. yıl dönümünde ve Büyük Taarruz´un 98. Yıl dönümünde Sultan Alpaslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman askerlerimizi şükranla ve rahmetle anarken, aynı şiarla mukaddes vatanımız uğruna şehit düşmüş tüm kahraman askerlerimize Allah´tan rahmet diliyorum? dedi.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti