Başkan Ulgar, 2022 yılını değerlendirdi

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, gazetemize 2022 yılının değerlendirmesini yaptı.

GÜNCEL 25.01.2023 16:49:00 0
Başkan Ulgar, 2022 yılını değerlendirdi

HABER: ŞENOL KİRMAN

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, gazetemize 2022 yılının değerlendirmesini yaptı. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, alt yapı çalışmaları kapsamında, bilinçli olarak 5 projesi bir araya topladıklarını belirterek, boz yap boz yap değil, hepsini birden yap mantığıyla hareket ederek çalışmaların tamamlanmasıyla ekonomik anlamda iyi bir netice elde edeceklerini ifade etti.

Posof’un gelişmesine katkı sunan geçmiş dönem belediye başkanlarına teşekkür eden Başkan Cahit Ulgar, “Biz 2014 yılından bu yana Posof halkının teveccühüyle bu makamda bulunuyoruz. Görevde olduğumuz sürece boyunca aktif olarak 7/24 demeden gece gündüz ilçemizin ihtiyaçları noktasında bir şehirde olması gereken neler varsa, neler yapılabilir, gerek istihdam için gerek ekonomi için gerek turizm faaliyetleri noktasında elimizden gelen gayretleri sahaya koymaya çalıştık. Posof’un ilçe olduğu günden itibaren Belediye adına Belediye Başkanlığı adına, siyaset adına görev yapan emek eden katkı sunan herkese geçmiş dönemde ki Belediye Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

2022 yılı çalışma programını değerlendiren Başkan Ulgar; “2022 dünya genelinde ekonomik krizin baş gösterdiği pandemi sonrası olmasına rağmen Posof’ta ki en büyük projeleri biz 2022’ de hayat buldurmaya çalıştık. Bunların başında ilçemizin alt yapısıyla alakalı bütün sıkıntıları bir hamlede 5-6 projeyi tek kalemde masaya yatırarak bunları icra etmeye çalıştık. Bunlardan birincisi ilçenin tamamıyla ilgili kanalizasyon bunun beraberinde çeşme suyu hatlarının yenilenmesi ve yağmur suları tabi bunların abone bağlantıları bu yaklaşık 5 proje oluyor. Devamında bütün yollarımız bununla beraber bitti. Bütün yollarımıza asfalt ve kilit parke taş yapıldı, biz tabi bu projeyi başlatırken dedik ki; bunu sürekli sök yap yapmayalım gereksiz masraf yapmayalım ki bölgenin dağıtım şirketi olan Aras Edaş ile de bir çalışma platformuna girdik. Sağ olsun İl Koordinatörümüz Meryem Hanıma da buradan teşekkür ediyorum onunla beraber bu çalışma ile elektrik hatlarının da yer altı yapılması noktasında ciddi bir çalışmada yürüttük. 

En önemli hattımız ise bölge halkının heyecanla beklediği doğalgaz. Doğalgaz hattını Posof’umuz yaklaşık 2 yıl gibi bir süre önce esasında bunu yaptırabilirdi neden yapılmadı; şimdi diğer hatları yaptırmadan doğalgaz hatları yapılsaydı ciddi zarar görürdü, tehlikeli olurdu ve yapımına onlarda müsaade etmezdi. Biz tek atımlık kurşunumuzu iyi değerlendirdik tek hamlede bu 5 tane projeyi bir araya getirdik. Bunun üzerine yolumuzu da yaptırdığımız zaman yani sök boz olayına karşı olan birisi olarak tasarruf etmeliyiz, tasarruflu davranmalıyız bu şekilde projemizi yürüttük.

Geçen yıl sezon hepimizin bildiği gibi biraz geç başladı, Nisan ayı başlarında kar mücadelesi yapıyorduk. Ramazan Bayramı derken bir sezonda yaklaşık 40 kilometre gibi bir mesafe kanalizasyon yağmur suyu ve içme suyu hatları gerçekleştirdik. Onlar toprağın altına kuruldu şuanda Mart ayının başını bekliyoruz. Doğalgaz iletim hattı boruları ilçemize geldi. Şubat ayı içerisinde de Karamel Sistemi dediğimiz ve normal küçük sokaklarda döşenecek olan doğal gazla alakalı plastik borularımız gelerek Mart ayı itibariyle doğalgazın da inşaatı başlayıp hızlı bir şekilde bunları özellikle Haziran ayına kadar asfaltta buluşturmayı ve vatandaşımıza hızlı bir şekilde güzel bir hizmet sunmayı hedefliyoruz.

Bu çalışmalardan dolayı gerek İlçe Merkezinden gerek mahalle aralarında tabi ki vatandaşımızla bu eziyetlere katlandı, zahmetsiz rahmet olmaz olması mümkün değil. Yaptığımız işler gerçekten ağır işlerdi yani Bakanlık nezdinde düşündüğünüz zaman gerçekten Posof’taki alt yapı çalışmaları örnek bir çalışma oldu. Niye örnek bir çalışma; 5-6 tane projenin aynı anda ihale edilmesi aynı anda yürümesi ve kısa zamanda 5-6 sorunu bir hamlede ortadan kaldırmak bizim Belediyecilik açısından güzel bir proje oldu ve ekonomik anlamda da iyi bir netice elde etmiş olduk” şeklinde konuştu.

Yarım kalan projelerin bu yıl tamamlanacağını söyleyen Başkan Ulgar; “2023 yılı içindeki çalışmalarımız bahsettiğimiz projelerinin tamamını sağlamak yollarımızı bu sene yol ağımız çok fazla bu yol ağlarını bir an önce asfaltla ve kilit parke ile buluşturmak. Akabinde yine Bakanlıklar nezdin de talebimiz olan bir enerji lisemiz var ihalesini bekliyoruz, yine Posof Meslek Yüksek Okulu ile alakalı olarak yeni bir alanda bir kampüs başlangıcı noktasında okul binamızla işe başlayacağız. Bununla beraber birçok projemiz var, özellikle bu turizm projeleri, Posof çayının ıslahı, yani turizme yönelik. Yaptığımız bazı projeleri hayat buldurmak ve ihalelerini yüklenicilerle buluşturmak diğer taraftan da turizm ve tarım projeleriyle yolumuza devam etmek. Bu bahsettiğimiz alt yapı çalışmalarından dolayı ilçemizde illaki vatandaşlarımız mutlaka rahatsızlıklar duydular ben bunlardan dolayı vatandaşlarımıza sabırla bu işin sonuna kadar gitmesini ve biz gereken gayreti gösteriyoruz, onlar gereken sabrı gösteriyorlar, inşallah güzel bir Posof’ta hep beraber yaşamak için bu zahmetlere beraber katlanacağız” diye konuştu.


1

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek

2

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

3

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

4

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

5

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı