BAŞKAN POLAT: “ARDAHAN’DA EN İDDİALI YARIŞI BİZ YAPACAĞIZ”

İYİ Parti Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, gazetemizi ziyaret ederek, seçim süreci ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

SİYASET 29.01.2023 11:29:00 0
BAŞKAN POLAT: “ARDAHAN’DA EN İDDİALI YARIŞI BİZ YAPACAĞIZ”

HABER: ŞENOL KİRMAN

İYİ Parti Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, gazetemizi ziyaret ederek, seçim süreci ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan İYİ Parti Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, “İYİ Parti olarak Ardahan’da en iddialı yarışı biz yapacağız. İktidar olduğumuzda farklı bir Ardahan göreceğiz, sahipsiz bir Ardahan olmayacak. Projelerin hepsini yaptıracak gücümüz olacak ve Ardahan’a çok şey kazandıracağımıza bütün halkımız inansın. Güzel bir aday ile de Milletvekilliğini alırsak bu katmerli bir hizmet haline dönüşecektir” dedi.

AK PARTİNİN İKTİDAR OLMA ŞANSI YOKTUR

Yaklaşan 2023 seçimlerini değerlendiren Başkan Polat; “AK Partinin iktidar olma şansı yoktur, Millet İttifakı bu seçimde en az yüzde 60 alacaktır, anketler ortadadır, AK Parti bütün anketlerin ortalamasında yüzde 30’ları geçememektedir. AK Parti isterse Türkiye’yi şuan paraya boğsun, herkese refahlık getirsin, artık Cumhur İttifakının yüzde 36-37’yi geçme şansı kalmamıştır. Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı çıkarıp iki mislini çıkaracağımıza inanıyorum. İYİ Parti olarak da görecekler Ardahan’da en iddialı yarışı yapacağız. Biz Ardahan’da yaşıyoruz, ben Ardahan’ın sorunlarını çok iyi bilen bir İl Başkanıyım, yıllara dayanan tecrübemiz var. Halkın beklentilerini onlar söylemeden biz biliyoruz. Ben İl Başkanı olarak Ardahanlılara tekrar şu sözü veriyorum;  Ben Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener dahil üst seviyede olan Genel Başkan Yardımcılarımız hepsi ile abi kardeş ilişkilerim var, Genel Başkanımızla abla kardeş ilişkimiz var. Allah’ın izni ile iktidar olduğumuz zaman Ardahan için alamayacağımız hiçbir şey yok. Hani bazı Milletvekillerimiz çıkıyor hiç olmayan projelerini anlatıyor ya işte o olmayan projelerin hepsini yaptıracak gücümüz olacak ve Ardahan’a çok şey kazandıracağımıza bütün halkımız inansın. İktidar olduğumuzda farklı bir Ardahan göreceğiz, sahipsiz bir Ardahan olmayacak. Ben bunu İl Başkanı olarak söylüyorum, güzel bir aday ile de Milletvekilliğini alırsak bu katmerli bir hizmet haline dönüşecektir bundan da herkes emin olsun.” diye konuştu.

Parti olarak seçime hazır mısınız?

İYİ Parti olarak seçimlere hazır olduklarını ifade eden Başkan Polat: “ İYİ Parti her geçen gün katlanarak büyüyen bir parti, Türkiye’de tek oyunu arttıran, üye sayısını her geçen gün katlanarak arttıran bir parti. Ardahan’da da üye sayısını arttırmaya başladık, kat kat arttırdık. İlçelerimizde ve ilimizde neredeyse sandık görevlilerimizi köy temsilcilerimizi, mahalle temsilcilerimizi tamamlamak üzereyiz. Mahalle temsilcilerimizi tamamladık köy temsilcilerimizde de çok az bir eksik var yani seçime hazırız. Yarın seçim olsa hiçbir sıkıntı çekmeden her şeyimizle seçime hazırız”.

Partinizde milletvekilli aday adaylığı düşünenler var mı?

Ardahan’da İYİ Parti’den aday adaylığı düşünen birçok ismin olduğunu söyleyen Başkan Polat: “Partimizde şuana kadar 10-11 kişiydi son 2 günde 2 arkadaş daha aday olacağını söyledi. Yani 12-13 kişi şuanda adaylık düşünen arkadaşlarımız var. Bunların tamamı Ardahanlı, ama şartlardan dolayı göç etmiş, kimisi İstanbul’da iş adamı, Ankara’da iş adamı bazıları da bürokraside görevli. Seçim süreci tam başlamadığı için isimlerini vermek istemiyorum, ama şuanda 13 kişi var. Seçime start verildiğinde adaylık başvuruları başlayacağı zaman sanıyorum ki 20’yi geçer aday sayımız”.

Gazetemizin de gündeme getirdiği Milletvekili olacak kişilerin Ardahan’da yaşıyor olması halkında bu yönde istekleri var, sizin bu konuda görüşünüz nedir? 

Ardahan’da yaşayan kişilerin milletvekili olmalarının daha faydalı olacağını aktaran başkan Polat: “Bu Ardahanlıların en tabi hakkı doğrusu da aslında budur, Ardahan’ımızda yaşayanların elbette öncelikli olması lazım. Çünkü Ardahanlıda olsa Ardahan’dan kopmuş insanlar bugün köylerde ne yaşandığını fazla bilemezler, çiftçinin sıkıntısını bilemezler, Ardahan’da ki küçük esnafın sıkıntısını bilemezler. O nedenle Ardahanlı biri olursa elbette ki Ardahanlının sorunlarını söylemeye gerek duymadan o sorunlara çözüm arar. Bu yüzden tabi ki Ardahan’da oturan birilerinin Milletvekili olması kat ve kat faydalı olur. Ben vatandaşlarımızla aynı görüşteyim ve özenle buna dikkat etmeye çalışıyorum. Yalnız ben MHP döneminde 2 defa Ardahan’da oturanları aday ettim. Bu konudan da sitem edeceğim vatandaşlarımıza;  Pırıl pırıl adayları koyuyorsun bu seferde çekememezlikten kimi diyor ki şu şöyledir, bu böyledir yine bakıyorsun ki dışarıdan gelenlere oy veriyor. Ben bunu iki defa da yaşadım işin açığı ama bu işin doğrusu Ardahan’da oturan insanlara sahip çıkma onlarında dönüp Ardahanlıya tamamıyla yüzde yüz olarak sahip çıkmaları gerekir”.

Milletvekilliği aday belirlemede sizin kriterleriniz nelerdir?

Başkan Polat: “Kriterlerimiz öncelikle Milletvekili olan adayın temiz pırıl pırıl olması lazım, az öncede dediğimiz gibi önceliğimiz Ardahan’da yaşayan birinin aday olması lazım. Eğer Ardahan’da da yaşamıyor ise de işiyle bürokrasideyse bürokrasisiyle, iş adamı ise iş hayatıyla ilgili çizgisinin düz olması lazım, kapasitesinin yüksek olması lazım, yani düşük profilli olmaması lazım. Çünkü düşük profilli Başbakanlardan bu ülke çok çekti, onun için düşük profilli aday istemiyoruz, koymayacağız da. Yani yarın seçildiği zaman Ardahan’ın her sorununu vatandaş dile getirmeden bilip çözüm üretmeye çalışması lazım”.

Ardahan halkı doğalgaz fiyatlarından oldukça dert yanıyor, parti olarak bu konuyla ilgili çalışmalarınız var mı?

Doğalgaz ile ilgili çalışmalarının olduğunun dile getiren Başkan Polat; “Bu konuda bu çalışmayı yapan belki de tek partiyiz. Geçen yıl Mart ayında ya 6 ya da 9 Marttı siz gazetecilerinde olduğu Millet bahçesinin Atatürk büstünün önünde -40 derece soğukta ben bir basın açıklaması yaptım. Doğalgaz faturalarının elektrik faturalarının Ardahan gibi yerlerde en az yüzde 50 indirim yapılmasını, KDV’lerin Vergilerin silinmesini destek verilmesini istemiştik. Ben bu talebimizi de Genel Merkezimize iletmiştim. Bu Ulusal medyada Habertürk’e kadar haber olmuştu, orada da tartışılmıştı, ses getirmişti yani bizim bu talebimiz hala devam ediyor, ben bunu her fırsatta da dile getiriyorum. Şimdi Ankara’da -20’yi İstanbul’da -5’leri gösterdiği yerlerde vatandaşa bin TL fatura geliyorsa burada -40 gösterdiğinde 3.500 TL fatura geliyor. Düşünün ki bir kişi asgari ücretle çalışıyor, 2 Bin TL Doğalgaz faturasına verecek, 200 TL elektrik faturasına verecek, telefon vs derken 3 Bin TL. 3 Bin TL’de ortalama kira 6 Bin TL,  8.500 TL bu ay alacaklarını varsayarsak kalan öğrencisinin, çocuğunun evinin, kılık kıyafetinin bütün giderlerine 2.500 TL kalıyor. Bu vatandaş elbette ki çöpten sebze meyve toplamak zorunda kalacak. Onun için hiç olmazsa faturaların yani sadece Doğalgazın değil bütün faturalarda Ardahan gibi yerlerde yüzde 50 indirim uygulanması lazım”.

Sosyal medyayı en iyi kullanan Başkanlardan birisiniz,  bunun artıları nelerdir sosyal medyada gençleri yakalayabiliyor musunuz?

Anket çalışmasında sosyal medyayı en iyi kullanan 4’üncü il başkanı olduğunu aktaran Başkan Polat, “Sosyal medyayı iyi kullanıyorum başkalarının da dediklerine göre bu konuda Kocaeli’ de 12 gazete bir araya gelerek İl Başkanları üzerinde bir anket yapmıştı. 5 bin 300 kişinin katıldığı antette o kişilerin görüşüne göre Türkiye’de sosyal medyayı en iyi kullanan 4. İl Başkanıyım, Türkiye’de en tanınmış 4. İl Başkanıyım. En küçük ilde böyle tanınmışlık yada böyle sosyal medyayı iyi kullanan bir başkanları merak etmişler o gazeteler bir araya gelerek bunu 2 buçuk saat değerlendirmişler. Yani bir İstanbul İl Başkanı tanınabilir işte bir Sakarya İl Başkanı tanınabilir, Bursa İl Başkanı tanınabilir ama bu Ardahan İl Başkanını Türkiye nasıl tanıyor diye merak etmişler. 2 buçuk saat 12 gazeteci bunu konuşmuşlar bir yere varamayınca gecenin 11’inde beni aradılar, başkanım sana bir yazı attık onu oku tekrar konuşalım dediler. Yazıyı okudum baktım ki böyle bir anket yapmışlar bende orada 4. Çıkmışım. Dediler ki bu nasıl oluyor, biz bu işin içinden çıkamadık bana sordular bu tanınmışlık nerden geliyor diye. Bende yaklaşık 10 yıl MHP’de İl Başkanlığı yaptım 5 yıldır da buradayım, partinin kurucusuyum, İYİ Partinin her taşının altında emeğim var. O süreçte Türkiye’yi gezdik o zaman 2 Kasım seçiminden sonra Devlet Bahçeliyi ilk istifaya çağıran başkan ben olduğum için o zaman medyada, Ulusal medya da oldukça yer almıştım onunda payı var.

İYİ Parti sosyal medya adına Facebook sayfam var orada 8 bin civarında takipçim var, Ardahan’da hiçbir Partinin yada hiçbir kurumun o kadar takipçisinin olduğunu sanmıyorum. Ünlü siyasetçiler gibi zaman zaman Ankara’da İstanbul’ da hiç tanımadığım insanlar geliyor tanıdıklarını söylüyor. Yazdıklarımın çok cesurca olduklarını beğendiklerini söylüyorlar. Siyasette sosyal medyanın çok büyük rolü var. İnsanlara bire bir ulaşamıyorsun ama sosyal medya sayesinde Edirne’dekine de ulaşıyorsun, Almanya’dakine de ulaşıyorsun, İngiltere’dekine de ulaşıyorsun çok büyük bir araç”.

Gençlerin çok büyük bir işsizlik oranı var, parti olarak, kendi açınızdan da ne düşünüyorsunuz?

Gençlerin yalan dolan iş vaatlerine kanmamasını isteyen Başkan Polat: “Gençlik olarak zayıfız AK Parti öyle güzel gençleri kandırarak yanlarına çekebiliyor ki, mesela 10 tane bekçi alınıyor, 2 bin kişi müracaat ediyor, o 2 bin kişinin ailelerini Partilerine üye ettiriyor. Üye ol gel seni işe alacağız, İŞKUR’dan 50 kişi alacaklar 5 Bin kişi müracaat ediyor hepsine üye olmalarını teklif ediyorlar. Bu insanlar oraya üye oluyor ümit ediyor işe girerim diye. Ya bu sefer olmadı da başka yere alım olacak seni oraya alırız diye herkese aynı yalanı söyleyip gençleri kandırıp yanlarında tutuyorlar. Ben buradan gençlere çağrıda bulunuyorum; Gençler size tek sahip çıkacak varsa o da İYİ Parti ve Taşkın Polat’tır. Lütfen artık bu yalan dolana kanmayın, artık bunların bu kadar kandırdığına taviz vermeyin, gerçekleri görün artık. Yıllardır aynı hikaye ile kandırıyorlar işe aldıkları hep kendi tanıdıkları, yakınları. Bizim elimize fırsat geçtiği zaman önceliğimiz işe girmemiş yani evlerinde 3 kişi var, 3 kişide eve girmemiş kişilere öncelik vereceğiz. Önce AK Partiden nemalanmamış kişileri işe vereceğiz, sağına soluna da bakmayacağız. Z kuşağı dediğimiz gençlerimiz zehir gibi ama her nedense de AK Partinin yıllardır palavralarına inanarak hala daha orada ümit bekliyorlar. Gençlerimize özellikle çağrıda bulunuyorum; lütfen bize inanın, bize güvenin artık birilerine aldanıp da peşinden koşmayın. Bizimle olun, bizimle kalın biz sizin hakkınızı vereceğiz, haksızlığa uğrayan her vatandaşın hakkını vereceğiz. Kimler AK Partiden çile çekmişse, kimler AK Parti tarafından haksızlığa uğramışsa yemin olsun ki hiçbir şekilde sağına soluna bakmadan eşit bir şekilde herkese faydalı olmaya çalışacağız. Onun içinde Ardahanlı bize güç versin bizde Genel Merkezimize karşı mahcup olmayalım ki büyük bir cesaretle istediklerimizi alalım” şeklinde konuştu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı