BAŞKAN ÖZER: "HAKSIZ KAZANCA SON VERİLMELİ"

TÜVTÜRK muayene istasyonunda kredi kartı ile ödemelerde komisyon ücreti alınmasına tepki.

GÜNCEL 20.06.2023 12:57:00 0
BAŞKAN ÖZER:

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

TÜVTÜRK muayene istasyonunda kredi kartı ile ödemelerde komisyon ücreti alınmasına tepki. TÜVTÜRK yüksek muayene ücretleri ile tepki toplarken, kredi kartı ile ödemelere komisyon ücreti eklemesi araç sahiplerini isyan ettirdi.

15 dakikalık işlem için araç sahiplerinden yüksek muayene ücreti alan TÜVTÜRK bunun yanı sıra kredi kartı ile ödemelerine kart komisyonu ekledi. TÜVTÜRK’ün kredi kartı ile yapılan araç muayene ödemelerinde 15-20 TL komisyon ücreti alması tepkilere neden oldu.

Konu ile ilgili Yeniden Refah Partisi Ardahan İl Başkanı Caner Çoban, sosyal medya hesabından, “TÜVTÜRK Ardahan istasyonunda araç muayenesi için kredi kartı çekimine komisyon alıyor. Bu haksızlığa son verilmeli” şeklinde paylaşım yapması dikkat çekti.

Tepkiler üzerine Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, konu ile ilgili Ticaret İl Müdürlüğüne şikayet dilekçesi sundu.

Başkan Asim Özer yaptığı açıklamada; “İlimizde bulunan TÜVTÜRK araç muayene istasyonu araç muayene bakım ücreti alırken kredi kartından komisyon alarak haksız kazanç elde etmekte. Devlet kurumları bile kredi kartı ile ödemelerde bu şekilde komisyon ücreti almazken TÜVTÜRK’ün almış olduğu bu ücret kabul edilemez. Konu ile ilgili mahkemenin vermiş olduğu emsal kararlar var. TÜVTÜRK yaklaşık 15 dakikalık bir araç muayenesi için araç sahiplerinden zaten fahiş oranda bir ücret almakta. Bunun üzerine komisyon ücreti eklemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Ardahan Ticaret İl Müdürlüğümüze şikayet dilekçemizi sunduk. Araç muayene istasyonunun bu haksız uygulamaya son vermesini istiyoruz. İnşallah devletimizin yetkili kurumları gerekeni yapar ve bu düzene son verilir” diye konuştu.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı