Başkan Özer, bayram tatilinde yola çıkacak sürücüleri uyardı

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, Kurban Bayramı tatilinde, yola çıkacak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

GÜNCEL 23.06.2023 16:46:00 0
Başkan Özer, bayram tatilinde yola çıkacak sürücüleri uyardı

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, Kurban Bayramı tatilinde, yola çıkacak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. 

Bayram tatillerinde, trafik yoğunluğunun büyük oranda arttığına, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu oluşan kazalardan ötürü yolların adeta kan gölüne dönüştüğüne dikkat Başkan Özer, "Bayramlar, acıyı, kederi ve matemi değil, mutlulukları ve sevinçleri paylaştığımız özel ve kutsal günlerdir. Dikkatsizlik ve aşırı hız sebebiyle oluşan kazalar yüzünden yasa bürünüp, matemleri değil sevinçleri yaşamalıyız. Lütfen, sürücülerimiz kurallara uysun, aşırı sürat yaparak trafik canavarı olmasın. Canınız, canlarımız yanmasın." dedi. 

Trafik kazalarının büyük çoğunluğunun aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Asim Özer şunları kaydetti: "Bayram sevinciyle dalgın, yorgun ve uykusuz araç kullanılması, aşırı hız ve trafik levhalarına dikkat edilmemesi de kazaları artırıyor. Sürücülerimiz, yoğunlaşan bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli araç kullanmalı. Sürücüler mutlaka yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat etmeli. Bayram tatilinde yola çıkacak sürücüler kesinlikle uykusuz ve yorgun olmamalı. Uzun mesafeli yolculuklarda ise sürücülerimiz sık sık mola vererek dinlenmeli."

TRAFİK KAZALARINDA SÜRÜCÜLER BİRİNCİ DERECE HATALI

Uzun süreli bayram tatillerinde, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğine ve ailelerin acı çektiğine dikkat çeken Asim Özer, "İstatistikler, bayram tatillerinin uzadığı dönemlerde trafik kazalarında artışın olduğunu ortaya koyuyor. Trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, aşırı hız, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında önemli etkendir. Kazaların üçte ikisinin de yerleşim birimleri içerisinde ve sürücü kusurları nedeniyle yaşanmış olması da kurallara ne kadar uyduğumuzun göstergesidir." şeklinde konuştu.

BAYRAM TEBRİĞİ

Ardahanlıların ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayan Başkan Özer; “Kurban Bayramı'nın bütün insanlığımızın kalplerinin birbirine yakınlaşmasını sağlamasını temenni ediyorum. Ben bu düşüncelerle başta Ardahanlı hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, bayramın herkese sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum.'' dedi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak