BAŞKAN KOÇ’TAN PROJE VE YATIRIM MÜJDESİ!

AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, Ardahan’ı ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Ardahan'ın ihtiyaçlarını dosya halinde sundu

GÜNCEL 25.04.2022 13:28:00 0
BAŞKAN KOÇ’TAN PROJE VE YATIRIM MÜJDESİ!

HABER: ŞENOL KİRMAN

AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, Ardahan’ı ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Ardahan'ın ihtiyaçlarını dosya halinde sundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’yi Gürcistan’a bağlayan Aktaş Sınır Kapısı'na ulaşımı sağlayan 2 bin 159 metre yükseklikteki Mozeret Geçidi'nde yapılan Aşık Şenlik Tüneli'nde gerçekleştirilen ışık görme törenine katılmak üzere Ardahan’a geldi. AK Parti Ardahan İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu partililerle buluştu. Bakan Karaismailoğlu ile birebir görüşme imkanı bulan Başkan Koç, Ardahan'ın taleplerini sundu.

AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç talep ettiği ve Bakan Karaismailoğlu tarafından kabul edilen ve çalışılmalarıa başlanılması talimatı verilen projeleri şu şekilde paylaştı;

DOĞU EKSPRESİ TRENİ

Talebimiz ve girişimlerimiz doğrultusunda Doğu Ekspresi Treninin son durağının Ardahan olması noktasında bakanlığımızca hazırlanan projeye göre Sn. Bakanımızın talimatıyla fizibilite ve bütçe çalışmaları başlamıştır.

POSOF ILGAR TÜNELİ

Talebimiz doğrultusunda ödenek oranı artırılarak, Tünel açma makine sayısı artırılarak aynı anda başlangıç ve bitiş noktalarından tüneli delme işlemi devam edecek ve yıllık ortalama 500m her tüpte kazı yapılmış olacaktır. Hanak yol ayrımından tünele kadar ki yol ve köprülerin yapımı tamamlanacaktır.

ARDAHAN - GÖLE KARAYOLU

Ardahan-Göle yolunun kalan 4 Km’lik kısmı bu yaz tamamlanarak  %100'ü bitirilecektir.

ÇILDIR AŞIKŞENLİK TÜNELİ

Tünel çalışmaları tamamlanmış olup asfalt çalışmaları hızlı şekilde tamamlanarak 2023 yılı başında açılışı yapılacaktır.

SAHARA TÜNELİ

Talebimiz ve girişimlerimiz doğrultusunda Sahara Tünelinin başlaması noktasında bakanlığımızca hazırlanan projeye göre Sn. Bakanımızın talimatıyla 2023-2024 yılı yatırım programına dahil edilmiştir.

ÇEVRE YOLU HAYVAN PAZARI MEVKİSİ KAVŞAĞI

Hayvan pazarı önünde planlanan karayolu kavşağı bu yaz başlanılarak yaz sonunda bitirilecektir. Bölgedeki köylerimizin ulaşımının kolaylaşmasına katkı sağlayacaktır.

ÇILDIR GÖLÜ İSKELESİ

Sit alanı içerisinde bulunan Çıldır Gölü ve kıyı şeridinin doğasına uygun şekilde tekne yanaşma iskelesi yapılacaktır. Ardahan isimli teknemiz kullanılmaya devam edilecektir.

ARDAHAN - DEDEŞEN YOLU

Ardahan-Dedeşen yolundaki 6 Km’lik bozuk kısmı yapılarak yaz sezonunda bitirilecektir. Böylelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızca tescil edilen Dedeşen Köyündeki tarihi medrese ve yapıların bölge turizmine katılması sağlanacaktır.

ÇAMLIÇATAK KÖYÜ KAVŞAK VE ALT GEÇİT

Çamlıçatak Köyü mevkiinde araç ve yaya kullanımı için alt geçit ve kavşak yapım çalışması bu yaz başlanılarak yaz sonunda bitirilecektir.

BÜLBÜLAN GEÇİDİ BAKIM EVİ

Proje ve fizibilite çalışmaları Sn. Bakanımızın talimatıyla başlatılmıştır.

 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!