BAŞKAN KOÇ: “ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNİN ŞEHİRDEN KOPUK OLMASI ÜZÜCÜ BİR DURUM”

Ardahan Üniversitesinin şehirden kopuk olması ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber’in Ardahanlılara karşı olan tutumu AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç’un da tepkilerine neden oldu.

GÜNCEL 21.03.2022 10:54:00 0
BAŞKAN KOÇ: “ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNİN ŞEHİRDEN KOPUK OLMASI ÜZÜCÜ BİR DURUM”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Üniversitesinin şehirden kopuk olması ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber’in Ardahanlılara karşı olan tutumu AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç’un da tepkilerine neden oldu.

AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, Ardahanlıların Ardahan Üniversitesine yönelik serzenişlerine destek niteliğinde açıklamada bulundu.

AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımızın her türlü yatırımı yapıp desteği verdiği ve misyon yüklediği, şehrimizin beklentileri olan Ardahan Üniversitesinin içine kapanması, şehirden kopuk olması, yerel unsurlarımızın ( idareci, personel, esnaf vb.) hiçbirini desteklememesi üzücü bir durumdur. Her isteğini gerçekleştirdiğimiz bir kurumdan şehrimizi desteklemesini beklemek en doğal hakkımızdır. Bilinmelidir ki bu konunun takipçisiyiz. Gerekli tedbirleri de alacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde de üniversite olmalı ve şehirlerimiz kalkınmalı sözü üzerine çok ciddi bir yatırımla Ardahan Üniversitesinin kurulduğunu hatırlatan AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, “Hükümetimizce bu üniversiteye istedikleri tüm binalar yapılmış sosyal inşaatlar yapılmış tesisler yapılmış istedikleri tüm akademik kadrolar verilmiş idari kadrolar verilmiş işçi kadroları verilmiş ve Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birisi Ardahan’a kazandırılmıştır. Üniversiteden ise genel ve yerel olmak üzere beklentiler oluşmuştur. Genel konulara baktığımızda üniversite makale sayıları, Tezler ve akademik çalışmalarla Her yıl bu anlamda ileri sıralara doğru gitmektedir. Bu konuda başarılı olunmuştur. Ancak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yereli kalkındırma Misyonunu da yüklediği bu kurum İle şehrimiz arasında köprü vazifesi görmesi gereken kişiler ne yazık ki bunu yeterli ölçüde gerçekleştirememiştir. Üniversite sadece bir kampüsten ibaret değildir. Şehrin sembolüdür, Ardahan’ın gözbebeğidir. Cumhurbaşkanımızın her türlü yatırımı yapıp desteği verdiği ve misyon yüklediği, Şehrimizin beklentileri olan bu kurumun içine kapanması, şehirden kopuk olması, yerel unsurlarımızın ( idareci, personel, esnaf vb.) hiçbirini desteklememesi üzücü bir durumdur. Her isteğini gerçekleştirdiğimiz bir kurumdan şehrimizi desteklemesini beklemek en doğal hakkımızdır. Bilinmelidir ki bu konunun takipçisiyiz. Gerekli tedbirleri de alacağız” diye konuştu.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı