BAŞKAN KARAGÖZ: “HERKESİN ORTAK HEDEFİ ARDAHAN OLMALI”

Serhat Ardahan Spor Kulübü Başkanı Aykut Karagöz, Ardahan’da Amatör Kulüp Başkanları ve gazetecilerle bir araya geldi.

SPOR 14.12.2021 14:55:00 0
BAŞKAN KARAGÖZ: “HERKESİN ORTAK HEDEFİ ARDAHAN OLMALI”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Lezzeti Kür’de düzenlenen yemekli toplantıya Serhat Ardahan Spor Kulübü Başkanı Aykut Karagöz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Ardahan İl Temsilcisi Özgür Küçük, Amatör Kulüp yöneticileri, Ardahan İli Posof İlçesi Sosyal, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Özer, Serhat Ardahanspor Kulübü yöneticileri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Serhat Ardahanspor Kulübü Başkanı Aykut Karagöz gazetecilere yaptığı açıklamada, “Takımı bir kişi veya kurumun sorumluluğuna yükleyerek onun başarı almasını beklemek yerine topyekun bir şekilde sahip çıkmalıyız. Herkesin ortak hedefi Ardahan olmalı” dedi.

HEDEFİMİZ SENEYE 3. LİGE ÇIKMAK

Vatan ve millet sevdasıyla spor alanında Ardahan’a hizmet etmek için başkan olduğunu aktaran Başkan Karagöz, “Serhat Ardahanspor ceza alacak, lige katılamayacak, Ardahan’ı temsil eden takım olmayacak denildi. Bu durum gururuma, onuruma dokundu. Başka illerin takımları varken bizim neden yok diye kendi kendime dert edindim. Arkadaşlarla istişare ederek bu yola girdik. Vatan ve millet sevdamızla spor alanında memleketimize hizmet edelim dedik. Takıma hiç kimse sahip çıkmadığı için ortada takım diye bir şey yoktu. Bir iki gün içerisinde takımı kurduk. İlk hedefimiz takımı lige sokmaktı. Takımı ilk maça yetiştiremedik, o yüzden de ilk maça çıkamadık, hem hükmen yenik sayıldık hem de 3 puanımız silindi. İlk haftalar kötü sonuçlar aldık ama şuan takımımız ritmini buldu. İlk amacımız takımı sahaya sürmekti, şimdiki amacımız ligde kalmak, seneye de 3. lige çıkmak. Hedefleri gerçekçi koymak lazım, uçmaya gerek yok” diye konuştu.

AMATÖR KULÜPLERE SESLENDİ

Amatör Spor Kulüp başkanlarından bazı istekleri olduğunu söyleyen Karagöz, “İlimizi temsil eden bir takım var. Ben istiyorum ki bütün kulüpler Serhat Ardahanspor’a futbolcu anlamında ve diğer konularda destek olsun. Bu desteklerle Serhat Ardahanspor 3. Lige çıksın daha sonra Amatörden diğer takımlar BAL’a çıksın. İlk hedef Ardahan olsun. Ardahan’ın ismini kim yükseltiyorsa hepimiz o takıma destek verelim. Benim ilçemin takımı benim takımım çıksın değil de üst ligde hangi takım varsa ona hep birlikte destek verelim”.

ŞEHİR TAKIMA SAHİP ÇIKMALI

Herkesin ortak hedefinin Ardahan olması gerektiğini kaydeden Karagöz, “İlimiz sahipsiz kalmış, görüyoruz başka illerde belediyeler, valilikler spor kulüplerine destek veriyorlar. Bizim ilimizde mülki amirlerimiz bizlere neden destek olmuyorlar. Bu anlamda onları teşvik etmeliyiz. Benim gibi başka illerden kendi memleketine gelip bir şeyler yapmak isteyenleri etki altında bırakmaya çalışanlar oluyor. Bizleri bu işlerden soğutabilirler, insanlar gelip buraya el atmak istemeyebilir. Sonra da şikayet ediyoruz, o kadar işadamımız var niye memleketine bir şey yapmıyor. Burada ürkütmeye çalışan modeller olduğu sürece kimse el atmaz. Ben kendi imkanlarımla bu takıma sahip çıktım ama komple bu şehir takıma sahip çıkarsa bir yerlere gelir. Ben onu görürsem devam ederim. Ardahan’ımız neden her şeyde sonuncu olsun. Amacımız ilimizi yükseltmek olmalı. 81 vilayette hiç 3. Lig görmeyen tek il Ardahan. Benim amacım sadece futbol değil. Buranın rakımı yüksek olduğu için eminim olimpiyat şampiyonları çıkar. Ardahan’da sporda atletizme de önem vermemiz lazım. Hepimizin ortak hedefi, ilin takımını üst liglere, gençlerimizi olimpiyatlara göndermek olmalı”.

FORMA SATIŞLARINDAN KAYNAK SAĞLAYACAĞIZ

Forma satışları ile takıma destek sağlayacaklarını ifade eden Başkan Karagöz, “Şuana kadar yaklaşık 500 bin TL harcamamız oldu. Tamamına yakınını kendim verdim. Takıma maddi destek anlamında bazı sözler aldık. Ben tabiri caizse dilenme tarzında kimseden para istemem, benim yapımda yok. Kimseye ağız eğmem kendi bütçemden harcarım.  Aday olduğum süreçte kamu kurumlarına istişare ziyaretlerim oldu ama açıkçası beni cesaretlendiren olmadı. Resmi olarak başkan olduktan sonra da forma hediye ederek ziyaretlerde bulunduk. Bu sefer daha umutluyuz, Ardahan belediyesi ve Ardahan Üniversitesi araç tahsisi konusunda bizlere destek veriyor. Bunun dışında hiç kurumdan destek görmedik.  Takımımıza destek amaçlı forma satışı başlattık. İlk gün 750 tane satış yaptık. Yaklaşık 5 bin tane satış yaparsak eğer 500 bin TL gibi bir gelirimiz olur. İstanbul’da yapılacak olan Tanıtım günlerinde, gecelerde forma satışı yapmayı düşünüyorum. Sosyal medyada ve Ardahan’da da birkaç noktada satmayı düşünüyoruz. Biz formamızı satacağız gururlu, onurlu bir şekilde o parayı takımımıza harcayacağız".

KALACAK YER SORUNU YAŞADIK

Kalacak yer sorunu yaşadıklarını ve destek görmediklerini belirten Karagöz, “Takımımız için kalacak yer sorunu var. Valilik ve belediyeden bu konuda destek alamadık. Biriyle 20 bin TL’ye anlaştık daha sonra fiyatı arttırdı 35 bin istedi. Düşünüyorum ben bu kadar harcama yapmışım, takım ilimizin takımı kimse neden sahip çıkmıyor. İşte böyle şeyler bizlerin moralini bozuyor, soğutuyor. Siyasiler İstanbul’a geldiklerinde ellerine mikrofon alıyor, il sizin iliniz sahipsiz bırakmayın, yatırım yapın biz her türlü yanınızdayız diyorlar. Geldik hiçbir destek göremedik. Hiç kimse demiyor futbolcu ve teknik ekibin kalacak yere ihtiyacı var destek olalım. Ardahan 25 tane futbolcuya bakamayacak kadar mı küçük bir ilmi” diye konuştu.  

MÜLKİ AMİRLER MAÇA GELMİYOR

Mülki amirlerin maçlara gelmediğinden yakınan Başkan Karagöz, “Bizim önceki hafta deplasmanda yendiğimiz Karsspor’un maçına eski Bakan aynı zamanda Kars Milletvekili Ahmet Arslan gelmişti. Bizim maçlarımıza Emniyet Müdürü Ünsal Hayal ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar’ın haricinde hiçbir mülki amiri gelmedi.  İl Emniyet Müdürümüz sağolsun bizlere yemeğinizi bizim aşçıya yaptırtabiliriz, kapalı spor salonumuz var antrenmanı orda yapabilirsiniz diye de söylemi oldu” şeklinde konuştu.

Program sonunda Başkan Aykut Karagöz, Amatör Spor Kulübü yöneticileri ve gazetecilere yaptırılan formaları hediye etti. 


1

Ardahan’da uyuşturucu operasyonu

2

Ardahan’da bayramın 'tatlı telaşı' şimdiden başladı

3

Ardahan’da taksi durakları yenileniyor

4

Gürçayırlılar taziye evine kavuştu

5

Espina Bayan Kuaförü yeni yerinde hizmete açıldı