BAŞKAN KAAN KOÇ, GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Ardahan’da yerel basın mensupları görevde 1 yılını dolduran AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç’a ziyarette bulundu.

SİYASET 3.03.2022 15:15:00 0
BAŞKAN KAAN KOÇ, GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan’da yerel basın mensupları görevde 1 yılını dolduran AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç’a ziyarette bulundu.

Ardahan Medya Gazetesi ve 23 Şubat Gazetesi mensuplarını makamında kabul eden İl Başkanı Kaan Koç, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Koç açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

Soru: Ardahan Üniversitesinin şehre olan katkısı, çalışmaları ve Rektörün adının vatandaşlarla mahkemelerde anılması ile birlikte vatandaşın ve esnafın Üniversite hakkındaki serzenişleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

Cumhurbaşkanımızın 81 ilde de üniversite olmalı ve şehirlerimiz kalkınmalı sözü üzerine çok ciddi bir yatırımla Ardahan Üniversitemiz kurulmuştur. Hükümetimizce bu üniversiteye istedikleri tüm binalar yapılmış sosyal inşaatlar yapılmış tesisler yapılmış istedikleri tüm akademik kadrolar verilmiş idari kadrolar verilmiş işçi kadroları verilmiş ve Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birisi Ardahan’a kazandırılmıştır. Üniversiteden ise genel Ve yerel olmak üzere beklentiler oluşmuştur. Genel konulara baktığımızda üniversite makale sayıları, Tezler ve akademik çalışmalarla Her yıl bu anlamda ileri sıralara doğru gitmektedir. Bu konuda başarılı olunmuştur.

Ancak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yereli kalkındırma Misyonunu da yüklediği bu kurum İle şehrimiz arasında köprü vazifesi görmesi gereken kişiler ne yazık ki bunu yeterli ölçüde gerçekleştirememiştir. Üniversite sadece bir kampüsten ibaret değildir. Şehrin sembolüdür, Ardahan’ın gözbebeğidir. Cumhurbaşkanımızın her türlü yatırımı yapıp desteği verdiği ve misyon yüklediği, Şehrimizin Beklentileri olan bu kurumun içine kapanması, şehirden kopuk olması, yerel unsurlarımızın ( idareci, personel, esnaf vb.) hiçbirini desteklememesi üzücü bir durumdur. Her isteğini gerçekleştirdiğimiz bir kurumdan şehrimizi desteklemesini beklemek en doğal hakkımızdır. Bilinmelidir ki bu konunun takipçisiyiz. Gerekli tedbirleri de alacağız.

Soru: Cumhur ittifakı ortağınız olan MHP’nin yeni göreve gelen Ardahan  İl Başkanı ve teşkilatı ile uyumunuz nasıl?

Hem Hülya Davutoğulları döneminde hem de şimdi Turgay Mert başkan döneminde Cumhur ittifakına yakışır şekilde uyum içerisinde çalışmalar yapmaktayız. 2023 seçimlerine birlik ve beraberlik içinde hazırlanıyoruz.

Soru: Göreve geldiğinizden bu zamana kadar ki süreçte üye çalışmalarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Göreve geldiğimizden bugüne gecen 1 yılda %12 üye artışı gerçekleştirdik.  Bu artışla birlikte Türkiye 3. Olduk. 70.000 seçmen olan Ardahan’da üye sayımızı 14 bine çıkararak %20 gibi rekor sayılabilecek oran yakaladık. Yani Ardahan seçmeninin %20 si AK Parti üyesidir. 

Soru: İlçe Belediyelerinizin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İlçe belediyelerimiz AK belediyecilik anlayışına yakışır şekilde çalışmaktadırlar. Göle Çıldır Posof ilçe belediyelerimiz ve köprülü belde belediyemiz Nüfus azlığı nedeniyle iller bankası gelirlerinin az olmasına rağmen çok önemli yatırımları başarıyla yapmaktadırlar. Vatandaşlarımızın taleplerini en hızlı şekilde çözmektedirler. Başarılarıyla partimizi en iyi şekilde temsil eden dört belediye başkanımız ara bir kez daha teşekkür ederim.

Soru: Ardahan Devlet Hastanesi ile ilgili herkesin malumu olan Anjiyo Ünitesinin son durumu hakkında bilgi verir misiniz?

Milletvekilimiz ile birlikte Bakanlığımızla sürekli görüşme halindeyiz gerekli raporları sunduk.

Şehrimizin beklentisi olan bu ihtiyacı gerçekleştirmek için gerekli çalış çalışmaları yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede şehrimizin hizmetine sunacağız.

Soru: Ardahan’ın yatırım projelerinden biri olan tünel çalışmaları ile ilgili son gelinen nokta nedir?

Mozeret tünelinde ışığı görmemize 10 metre mesafe kaldı. Çok kısa süre içerisinde tamamlanıp hizmete açılacaktır. Ilgar tünelinde ise çalışmalar devam etmektedir. Bu yaz sezonunda çalışmalar hızlandırılacaktır.

Soru: İl ve İlçe teşkilatlarıyla koordinasyonunuz ve uyumunuz nasıl Ardahan il başkanlığı olarak 2023 genel seçimleri için çalışmalarınız ve hedefleriniz nelerdir?

Milletvekilimiz, İlçe başkanlarımız, gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarımız, Mahalle ve köy temsilcilerimiz sandık başkanlarımız ile Tam bir koordinasyon içerisinde Çalışmaktayız ve öncelikli hedefimiz Olan 2023 seçimlerine hazırlanmaktayız.

Ardahan il Başkanlığı olarak Şu anda 356 sandık yönetim kurularımızı, 266 mahalle ve köy temsilcisi ve yönetim kurularını Hazırlamış bulunmaktayız. İl ve ilçe yönetim kurularımız, Kadın ve gençlik kollarımız ve yönetim kurullarımız hazırdır. Bu kişilerden oluşan Toplamda 1000 kişiyi geçen şu anda aktif olarak hazır ve görevini bilen bir kadroyla 2023 seçimleri öncesi çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Ardahan teşkilatları olarak Bu seçimde başarıyla ayrılacağımıza ve Genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar cumhurbaşkanı olarak göreceğimize Olan inancımız tamdır.

Soru: Çıldır İlçesinde hükümetin Turizm’e yönelik yatırımları nelerdir?

Valiliğimizin ve Çıldır belediyemizin  koordinasyonunda Gerçekleşen festivalimizde de gördük ki Çıldır gölümüz büyük bir turizm kapasitesine sahip. Bu noktada özel teşebbüslerin yatırım yapmaları için gerekli tüm destekleri vermeye hazırız. Belediyemizin de gölün turizmine katkı sunacak çok güzel bir tesis ve millet bahçesi alanı proje çalışması devam etmektedir. Tüm tur organizasyonlarını ve yatırımcıları Çıldır Gölü’ne davet ediyoruz

Soru: İlimizdeki öğretmen açığı, okulların durumu ve derslik kapasiteleriyle ilgili bilgi verir misiniz?

İlimizde bulunan 150 kişilik öğretmen açığımız Bu ay atana 200 öğretmenimiz ile kapatılmıştır. 

Şu anda derslik sayımız ve derslik başına düşen öğrenci sayımız konusunda Türkiye ortalamasına göre çok çok iyi bir durumdayız. İlimizde ve ilçelerimizde devam etmekte olan okul yatırımlarımız bulunmaktadır.

Soru: İlimizde yapılması planlanan 2. Etap TOKİ çalışmalarının son durumu nedir?

İkinci etap TOKİ için Yenimahalle’de bulunan arazinin İmar ile ilgili konuları devam etmektedir. TOKİ bu alana yapılacaktır. İmar durumunun belediyece onaylanmasından sonra TOKİ başkanlığımızca çok güzel bir projeyle Yenimahalle 2.i etap TOKİ’ler in yapını başlatacağız

Soru: Ardahan devlet hastanesinde ki doktor yeterlilik durumu nedir, bilgi verir misiniz?

Bu ay içerisinde ilimize dört doktor daha atama yapıldı. Milletvekilimiz Sürekli olarak bakanlıktan gerekli talepleri istiyor. Ağır geçen Pandemi koşullarında sağlık personelimiz ve doktorlarımız özverili çalışmaları yapmaktadır. Eksik olan doktor atamalarında inşallah kısa sürede yapılacaktır.

Soru: Hükümetin projeleri arasında yer alan her ilde yapımı planlanan ‘Millet Bahçesi’ projesinin Ardahan’da ki çalışmaları ne aşamadadır?

Kura nehri kenarında ki askeri alanda şu anda binaların restorasyonu devam etmektedir. Akabinde millet bahçesi çalışmaları da başlayarak bitirilecek ve şehrimize çok güzel bir alan kazandırmış olacağız.

Şehir merkezindeki Hasan Sabri Paşa kışlasının da Millet bahçesi olarak ilimize kazandırılması için milli Savunma bakanlığımız ve Çevre şehircilik bakanlığımız ile görüşmelerimiz çok olumlu yönde devam etmektedir

Soru: Yerel basınla olan ilişkilerinizi değerlendirir misiniz?

Yerel basınımızın Tarafsızlığına ve doğru haberciliğine güvenimiz tamdır. Milletimizin haber kaynağı olan sizlere güveniyoruz. Hükümetimizin yeni açıkladığı ilan fiyatlarına yapılan %71 ‘lik zam siz değerli basın mensuplarımıza hayırlı olsun

Soru: Tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek Ardahan Belediyesinin Kepenk kapatma kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çok talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Bu devletin bir kurumu araçlarını kontak kapatarak Garajları kepenk indirerek yönetilemez. Ülkemizin hiç bir yerinde Hiçbir siyasi parti de ilçe ya da belde Belediyeleri’nde dahi bu açıklama yapılmamıştır. Ardahan halkı en iyi hizmete layıktır. Bu milleti hizmetten mahrum bırakmaya Kimsenin hakkı yoktur. 2024 seçimlerinde emaneti geri aldığımızda Ardahan tekrar ak belediyecilik ile kalkınacak ve en iyi hizmetlere kavuşacaktır.


1

Ardahan’ın en genç muhtarı mazbatasını aldı

2

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı Ölçekte okulları ziyaret etti

3

Göle Belediyesi tabelasına “T.C.” ibaresi eklendi

4

Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak: Faruk Demir’i örnek alacağız

5

Kaymakam İpek'ten Başkan Azizoğlu'na ziyaret