BAŞKAN GÜLTEKİN: “TEK GAYEMİZ GÖLE’YE EN GÜZEL HİZMETLERİ KAZANDIRMAK”

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, 2022 yılında hayata geçirilen hizmet ve yatırımları değerlendirerek, yeni yılda yapacakları çalışmalarla ilgili gazetemize bilgiler verdi.

GÜNCEL 26.01.2023 15:47:00 0
BAŞKAN GÜLTEKİN: “TEK GAYEMİZ GÖLE’YE EN GÜZEL HİZMETLERİ KAZANDIRMAK”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, 2022 yılında hayata geçirilen hizmet ve yatırımları değerlendirerek, yeni yılda yapacakları çalışmalarla ilgili gazetemize bilgiler verdi. 

Tek gayelerinin Göle’ye en güzel hizmetleri kazandırmak olduğunun altını çizen Başkan Gültekin, bunun için 2022 yılının oldukça verimli geçtiğini, 2023 yılının da aynı verimle devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, bir yıl içerisinde yapılan ve yapılması planlanan projeleri anlattı. 

TEKSTİL FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI

"2022 yılı içerisinde ilçemizde dolu dolu geçen bir sezonumuz oldu. Özellikle 2019 yılı adaylık sürecinde Göleli gençlere işsizliği önleyeceğiz, istihdam alanları açacağız diye sözümüz vardı. Bu konuyla alakalı şuanda 2 gündür faaliyete başlayan, imalata başlayan tekstil fabrikalarımızın yapımına başladık ve bitirdik. Yaklaşık 400 tane Göleli gencin çalışacağı fabrikaları açmış olduk. Bu Göle tarihinde bir ilk, ilk kez ilçemizde bir fabrika faaliyet gösteriyor mutluyuz, Göleli gençlerimize Göle’ye fabrikalarımız hayırlı olsun. Yine aynı fabrikaları yapmış olduğumuz bölgede ilçemizin simgesi Sarıçam ormanları, orada güzel bir ormanlık alanımız var. O alanın içerisinde millet bahçesi yaptık, yürüyüş yolu yaptık, bisiklet yolu yaptık bitirdik. Sonbahara doğru bitmesi sebebiyle kısa bir süre sonra vatandaşlarımız millet bahçemizden faydalanabildiler. Nasip olursa ilkbaharla birlikte Göleliler bundan sonra ormana gitmek, dağlarda, yaylalarda piknik yapma ihtiyacı duymayacak. Yürüyüş mesafesinde olan millet bahçemizde kafeteryalarımız olacak, sosyal tesisimiz var, piknik alanımız, kamelyalarımız, çocuk oyun grupları ve daha da geliştirerek Gölelilerin hizmetine sunmuş bulunmaktayız.

VATANDAŞIMIZ ÇAMURA DEĞMEDEN YÜRÜYECEK

Yaklaşık 30 bin metrekare kilit parke yaptık. 4 tane mahallemiz var, bu 4 mahallemizde önümüzdeki sezon planlamasını yaptık. 2023’te yaklaşık 20-25 bin metrekare daha kilit parke yapıyoruz. Bunu da bitirince hiçbir sokağımız kilit parke ile asfalt ile buluşmamış olmayacak. Her tarafıyla vatandaşımızın ayağının çamura değmeden yürüyebileceği bir hal alacak bunu da bitirmek üzereyiz.

11 SOKAĞIMIZI SICAK ASFALT İLE BULUŞTURDUK

Hapan mevkii dediğimiz Göle’nin kalbi olan eski Göle diye tabir ettiğimiz bölgenin sezon sonu yaklaştığı dönemde yaklaşık 11 tane sokağımızın ana caddesinin tamamının sıcak asfaltını attık. Sıcak asfalt ile buluşturduk, bir kısım kaldırım yaptık, önümüzdeki sezon da kalan kaldırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz.

DERE ISLAH ÇALIŞMASI TAMAMLANACAK

Yarım kalan dere ıslah çalışmamız vardı, onunda bu sezon itibari ile ihalesi yapıldı. Yaklaşık 10 Milyon TL’lik bir iş, önümüzdeki sezon inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte 4 tane köprü bir tane kemerli köprü, 8 tane yaya geçiti olan 700 Metre beton aksağından kalan derelerimizin bitirilmesi bazında. Derenin iki tarafını hesapladığımızda 6.4 kilometre de çelik aksamdan korkuluklarını yapacağız. Onu da yaptığımızda 100 yıllık Göle’de necaset deresi diye tabir edilen özellikle gece yanından geçilemezdi, pis kokudan şuanda oraya tamamen çaydan gelen temiz kaynak suyu akıtmaktayız. Oradaki kirliliği önledik, kirliliği önlemekle kalmadık bu yıl itibari ile de kalan kısmını bitiriyoruz inşallah.

YENİ SANAYİ SİTESİ

Yaklaşık 50 yıldır kangren olmuş sanayi sitemizi, küçük sanayi sitemizin projesini Göle Belediyesi olarak destek olduk. Sanayi sitemizin Kooperatif Başkanımız İbrahim Sayan ve ekibiyle birlikte kendi teknik ekibim katkı sundu projeyi bitirdik. Bakanlığa sunduk şuanda stratejide inşallah 2023 yatırım programında alınmasını bekliyoruz. Yatırım programına alınması ile birlikte ihalesi yapılacak, ihalesi ile birlikte önümüzdeki sezon içerisinde temelini atmış olacağız. Onunda buradan müjdesini vermiş oluyorum, 50 yıldır çözülemeyen bir meseleydi şuanda çözüm noktasına getirdik.

YENİ BELEDİYE BİNAMIZ BU YIL TAMAMLANACAK

Şuan içinde bulunduğumuz Belediye binası alttaki dükkanların tamamı satıldı, 50 yıllık bir bina artık kullanırlılığı miladı dolmuş bir bina. Yeni bir Belediye binası yapıyoruz, temelini attık inşaat sezonunun başlaması ile birlikte devam edecek. İnşallah önümüzdeki Eylül ayı gibi yeni binamıza taşınmış olacağız.

TARIM VE HAYVANCILIK KONUSUNDA VATANDAŞIMIZA DESTEK VERİYORUZ

2022 yılı içerisinde Ziraat Odası ile birlikte biz sadece şehir merkezini düşünmüyoruz, tarım olaraktan hayvancılık olaraktan vatandaşlarımıza katkı sunmak adına çim kırma makinesi, suni gübre serpme makinalarını ortak proje yaparak makinaları aldık. Bunları köydeki vatandaşımızın hizmetine sunduk tabi bununla bitmiyor. Göle’yi güzelleştirmek lazım, bölgemizi güzelleştirmek lazım bu üzerimizde bir vebaldir bir yüktür, emanettir bu emanete namus gibi sahip çıkmak lazım. Bunu üstüne basa basa söylüyorum, beytül maldır, fakirin garibin şühedanın emanetidir buna namus gibi sahip çıkmak lazım.

Göleliden Allah razı olsun benim için Göle Göleliler olmazsa olmaz. Bizi bir dönem Belediye Başkanı olarak seçtiler bundan sonrası Allah’ın takdiridir ama asıl olan bu sürece içerisinde üzerimize düşeni yapmak onu tamamlamak, ondan sonra Allah’ın takdiri, ama asıl olan üzerimizdeki bu sorumluluğu yerine getirmek.

GÖLE’DE KALİTELİ SU AKITIYORUZ

2019 yılında göreve başladığımızda su arıtma tesisi tamamen çökmüş durumdaydı. Onunla ilgilide borçlandık, yaptık bitti şuanda Göle’ye kat kat kalite su akıtıyoruz. Yani biz vatandaşımızın rahatça içebileceği bir su vermekteyiz, onunda buradan müjdesini verelim.

İTFAİYE VE YÜZME HAVUZU 

Bizim İtfaiye ekipmanımızı daha teknik donanımı için uluslararası bir proje yaptık Japonya destekli onayladık sunduk, inşallah kabul görür. Genel hizmetlerimiz devam ediyoruz 2022 yılı içerinde olimpik yüzme havuzunun temeli atıldı, inşaatı devam ediyor inşaat sezonun başlaması ile birlikte inşallah yarı olimpik yüzme havuzumuzu tamamlayarak Haziran-Temmuz aylarında faaliyete geçecek.

SEZONUN BAŞLAMASIYLA TOKİ’DE KAZMAYI VURUYORUZ

TOKİ’lerimiz 3. Etap TOKİ ihalemiz yapıldı, şantiye kuruldu yine 15 Nisan ile birlikte inşaat sezonu başladığında 3. Etap TOKİ’lerimizin de kazmasını vuruyoruz o da Göle’ye hayırlı olsun. Bunun yanında SERKA üzerinden biliyorsunuz güzel hayvancılığın yapıldı en kaliteli et ürünlerin, süt ürünlerinin olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz, ben çok iddialı konuşuyorum bizim peynirimiz özellikle kaşar peynirimiz dünyada bir numara diyorum. Ülkemizin en yüksek noktalarından birisi rakım olarak Göle Ovası, Göle yaylaları buradaki çeşitli çiçek türlerinden kaynaklı bunların en güzel et ve süt ürünlerinin olduğu bir yer bunu daha da geliştirme adına SERKA üzerinden bizim eski Garnizon içerisinden Göle yaylası ile oradaki yaklaşık 2 Milyon 200 dönümlük bir meramız var o meraları birleştirip yaklaşık 170 tane ahır projemiz var. Şehir içerisinde hayvancılığı taşımak ve de bunun yanında da hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlarımıza alan açmak için çalışmamız tarımla birlikte ortak şekilde devam ediyor. Şuanda proje ihalesine çıkıldı, o projeyi de bitirdikten sonra inşallah Bakanlıklar kararı ile ahırları da yaparsak bu bölge için ayrı bir katma değer olacak. Memurundan esnafına hayvancılık yapma imkanı alanı olmayan herkes o alanda hayvancılık yapabilecek. Bu arada şehir içindeki hayvancılığı da şehir dışına taşımış olacağız. Göreve geldikten sonra kademe aştık şuanda kendi araç bakımlarını kendimiz yapıyoruz. Dışarıya araç göndermiyoruz. Göle’ye otogar açtık, kum ocağı açtık, Göle Belediyesinin güneş enerji santralini şuanda hamdolsun bizde var, yaptık bitirdik Göle Belediyesine 30 yıl Göleliye kalacak. 

RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ PROJESİ

Rüzgar enerji santrali projemiz devam ediyor. Projelendirilmesi için İl Banka projemizi sunduk tabi uzun metrajlı bir iş, yer tespitimiz oldu. Dedeşen köyünde 21 dönüm hazineden yer aldık, aldığım rüzgar kaynağının en iyi olduğu yerlerden biri o bölge oradan düşünüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor inşallah biz rüzgar enerji santralini de hayata geçirirsek Göle Belediyesinin hiçbir yere ihtiyacı kalmayacak. Şuanda da hamdolsun Göle Belediyesi kendi yağında kavrulabiliyor. Güneş batmadıkça kıyamet kopmadıkça hizmetimize devam ediyoruz. Ben emeği geçen arkadaşlarımıza da bu konuda teşekkür ediyorum. Eğer Rüzgar Enerji Santralini hayata geçirirsek de o da ayrı bir katma değer olacak şuan ki santralimizde 30 yıl Göle’ye hizmet edecek.

TAZİYE EVLERİ VE PARKLAR YAPTIK

Göle ilçemize hayırseverlerden destek alarak muhtarlarımızla, iş adamlarımızla, esnafımızla, kol kola verip 3 tane taziye evi yaptık, 2 tane park yaptık.

Yeni TOKİ’lerin dağ tarafında pislik basıyordu orayı yaklaşık 250 kamyon kaya ile yaptık. Orayı 1 Bin Metrekarelik kapalı halk pazarı yaptık. Şuanda araçlarımızı koyuyoruz kışın çok pazara rehavet olmadığından dolayı ama muhtemelen ufak bir işi var orayı da bitirdikten sonra vatandaşımız esnafımız çıkmak isterse pazara kıştan dolayı bir kısmı çıkmıyor orayı da yine vatandaşımızın hizmetine sunacağız. 

GÖLE İÇİN HER ŞEY GÖLELİ İÇİN

Dediğim gibi her şey Göle için her şey Göleli için. Allah bu milletin birliğini bütünlüğünü bozmasın. 2023 seçimlerine giderken büyüyen ilerleyen ülkenin şuanda zirvede olan, onu daha iyi yerlere taşımak, zirveyi daha genişletmek, bundan birkaç gün önce İngiliz basını Guardian gazetesinin köşe yazısında; Türkiye’de AK Partinin önüne geçmek lazım diyor, 2023 seçimlerinde Türkiye insansız savaşa hazırlanıyor, bundan sonra Türkiye’nin önüne geçecek hiçbir güç kalmayacak.

Bu arada gecesini gündüzüne katarak bizimle birlikte 12 yıldır yol yürüyen gece gündüz Ardahan için ilçeleri için çalışan 100 yıldır gelmeyen yatırımların gelmesi için uğraşan Ardahan Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay’a bize desteklerinden, katkılarından dolayı Göle adına Göleliler adına teşekkür ediyorum.

Asırlar boyudur Türkiye vatansız, bayraksız yaşamamış bir ecdadın torunlarıyız, o ecdada layık gelecek için, torunlarımız için daha güzel bir dünya lideri, dünyada süper güç olarak ülke bırakmak, inşallah onunla da ilgili üzerimize ne düşüyorsa bu yola emin adımlarla yürüyeceğiz. Türkiye’yi en güzel noktalara taşınması konusunda da elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.


1

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek

2

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

3

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

4

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

5

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı