Başkan Demirci, V. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı’na katıldı

ATSO Başkanı Çetin Demirci, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen V. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliğine katıldı

GÜNCEL 21.12.2022 15:37:00 0
Başkan Demirci, V. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı’na katıldı

ATSO Başkanı Çetin Demirci Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen V. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Başkan Demirci, kaz etine alınan coğrafi işareti ve Ardahan kazının katma değeri ve ilimiz ekonomisine katkıları hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Çalıştay’da Türkiye’de kaz konusundaki birikimlerin değerlendirilmesi, güncel sorunların saptanması ve çözüm önerilerinin ortak akılla ortaya konularak geleceğe yönelik projeksiyonların oluşturulması, Türkiye kaz yetiştiriciliğinin gelişmesi ve markalaşması konuları ele alındı.

“Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliklerinin İlki Yozgat Bozok Üniversitesinde, İkincisi Muş Alparslan Üniversitesinde, üçüncüsü Kars Kafkas Üniversitesinde ve dördüncüsü Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde beşincisi Ankara Üniversitesi gerçekleşen “Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliklerin altıncısının ATSO Başkanı Çetin Demirci’nin girişimleri sonucunda Bolu ve Balıkesir illerini geri de bırakan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı. 

VI. “Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliğinin 2023 Ekim ayında yapılması planlanıyor. 

ATSO Başkanı Çetin Demirci yaptığı açıklamada ; “Odamız ev sahipliğinde yapılacak olan VI. “Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliğinin araştırma kuruluşlarımızda bu konuda çalışan uzman kişilerin bir araya getirilerek mevcut uygulama ve araştırma alt yapılarının ortaya konulması ve yeni işbirliklerine zemin oluşturulması, yapılacak olan araştırma ve yatırımların kalitesini artıracağı gibi, ülkemiz ihtiyaçlarına göre planlanmasını ve kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlayacaktır. Kaz yetiştiriciliği konusunda daha fazla araştırma ve tanıtım yapılması bu üretimi sektör olma yolunda olumlu katkılar sağlamak adına önem arz etmektedir” dedi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak