Başkan Demirci: “Geleceğe not bırakıyoruz”

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demir’ci Ardahan İlinin Sosyo-Ekonomik Yapısına İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri kitabını çıkardı.

GÜNCEL 28.12.2022 12:11:00 0
Başkan Demirci: “Geleceğe not bırakıyoruz”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demir’ci Ardahan İlinin Sosyo-Ekonomik Yapısına İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri kitabını çıkardı.

Başkan Demirci, “İlin kalkınmasında bölgesel değil il bazlı geniş bir sistemin olması gerektiğini anlattığımız bir kitap. O yüzdende önemli, geleceğe bir not, yani bundan bir 30 yıl sonra, çocuklarımız bizim torunlarımız Ardahan 100. yılında nereye gelmiş diye bakarlar, 30 yıl sonra neredeymiş ona bakarlar” dedi.

ATSO olarak 6’ıncı kitabı çıkardıklarını ifade eden Başkan Demirci şöyle konuştu; “Aslında hepimizin bildiği Ardahan Türkiye Cumhuriyeti Topraklarına Osmanlının Karlofça Antlaşmasından sonra katıldığı son toprak. Yani kurtuluşunu 2021 de 100. yılını kutladık. 100. Yılda da Ardahan da hak ettiği, kültürüne katkı sunmak adına odamız yaklaşık bu son kitabını 6’ıncı kitabını çıkardık. Yüz yıl sonraya mesaj olsun, 100. yılında Ardahan’da ekonomik durum nedir hangi sorunlarla karşılaşıyordu, inşallah bu kaynak kitap 100. yıl serisinin son kitabı. İlin Sosyo-ekonomik yapısının rakamları var. Bunla ilgili odamızın ve kişisel olarak şahsımın görüşleri var. Yani Ardahan nasıl kurtulur, bu sarmaldan çünkü il kalkınmada öncelikle 6’ıncı sırada ama bölgesel kalkınma planlarıyla geldiğimiz durum belli. İlin kalkınmasında bölgesel değil il bazlı geniş bir sistemin olması gerektiğini anlattığımız bir kitap. O yüzdende önemli geleceğe bir not, yani bundan bir 30 yıl sonra, çocuklarımız bizim torunlarımız Ardahan 100. yılında nereye gelmiş diye bakarlar, 30 yıl sonra neredeymiş ona bakarlar.  Bugüne kadar böyle bir çalışma yapılmamıştı. En azından 100. yılında Ardahan’ın coğrafi işareti, Ardahan halk hikayeleri, Ardahan’ın turizm rehberi gibi kitaplarının yanı sıra, Ardahan’ın unutulmuş geçmiş dönem fotoğraflarını bastırdığımız bu da sonuncusudur. Geçmişe, geleceğe not bırakıyorum. Geçmişten geleceğe diye umarım bu tür çalışmaların yolunu açmış olacağız” diye konuştu.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak