BAŞKAN DEMİRCİ; “BİZ SADECE SEÇİMLERDE DEĞİL, HER ZAMAN ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (ATSO) seçimleri 02 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

GÜNCEL 21.09.2022 18:02:00 0
BAŞKAN DEMİRCİ; “BİZ SADECE SEÇİMLERDE DEĞİL, HER ZAMAN ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (ATSO) seçimleri 02 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

Ardahan Ticaret Sanayi Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan mevcut başkan Çetin Demirci, yönetiminde yer alan Soner Görmüş ve Burhan Budak ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında gazetemize ziyarette bulundu.

Başkan Demirci, yaptığı açıklamada; “Biz sadece seçimlerde değil, her zaman üyelerimizin yanındayız. Sorunları ertelemedik, ötelemedik, hep çözüm odaklı çalıştık. İlimizin sorunlarını gücümüz yettiğince çözmeye çalıştık. Çözemediklerimizi ilgili bakanlıklara, kamu kurumlarına ulaştırdık. Bundan sonrada yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

SINIR TİCARETİNDE SORUNLA KARŞILAŞAN ÜYEMİZ OLMADI

Sınır kapıları ve sınır ticareti konularına değinen başkan Demirci, “Ardahan’da üç tane sınır kapısı var, biri demir yolu, ikisi karayolu sınır kapısı. Sınır kapılarımıza ait iki tane gümrük müdürlüğü var, demir yolu sınır kapısının istasyonu Kars’ta olduğu için gümrük müdürlüğü de Kars’ta. Ama Ardahan’a demir yolu gelirse demiryolu gümrük müdürlüğü Ardahan’da da olacak. Sınır kapılarımız açık faal durumda, onlarla ilgili toplantılar yaptık. Özellikle koronavirüs nedeniyle uzun süre kapalı kaldı. Tekrardan açılması için yoğun bir çaba gösterdik. Üyelerimizle birlikte Gürcistan’a gittik, heyetler geldi. Seçim sonrasında yaklaşık 15 gün içerisinde bir heyet daha gelecek. Biz bu konuda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sınır ticareti belgesi alıp sınır ticareti yapmak isteyen üyelerimiz her hangi bir sorunla karşılaşmadı. Belge almak isteyenlere üç gün içerisinde belgelerini teslim ediyoruz. Ardahan’da sınır ticareti yapan üyelerimizin sorunlarını ve başka  bir sorunla karşılaşan üyemiz olmadı. Bu konuda çok verimli çalıştığımızı düşünüyorum. Ticaret Bakanlığı nezdinde de ilimizin ticaret odası tüzel kişiler olarak bulunduk. Ben gümrük Bakanlığı ve şimdiki adıyla Ticaret Bakanıyla da 6 ay önce ilimizin sorunlarını aktardım. Sorunlarımızı aktardık. Tünellerin açılması da ulaştırma Bakanlığının tasarrufu ile olan bir durum, Ayrıca bu konuda hemşehrimiz olan ulaştırma bakanı nezdinde de girişiminiz oldu. İlimizin sorunlarını her noktada Bakanlarımıza ulaştırdık. Biz elimizden geleni  yaptık, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SINIR KAPILARINDAN PETROL TİCARETİ YAPILMASI DEVLET POLİTİKASI

Gazetemiz tarafından gündeme getirilen sınır kapılarından petrol ticareti yapılması yönünde ki habere değinen Başkan Demirci, “Bu devlet politikası, bu ticaretin diğer sınır kapılarında da yapılmadığını biliyoruz. Tabi ki biz Ardahan’da yaşıyoruz sınır ticaretinin Ardahan’da yapılması nasıl etki yaratır biliyoruz. Ama bu devlet politikası bunu aşmak için çabalarımız oldu ama. Gürcistan’ın yada bizim sorunumuz değil. Uluslararası petrol ticareti yapanların müdahalesi olduğunu ve bu tür ticaretlere izin vermediğini düşünüyorum. Bunlarda uluslararası anlaşmalar oluyor” şeklinde konuştu.

ÜYELERİMİZİN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

Başkan Demirci, “02 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan seçimlerde ekip arkadaşlarımızla birlikte yeniden aday olduk. Ardahan’ımız için yaptığımız çalışmalar kamuoyu tarafından yakinen biliniyor. Yarım kalan ve hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projeleri gerçekleştirmek için yeniden aday olduk. Güçlü ve başarılı ekiple tekrardan üyelerimizin oylarına talibiz. Bütün oda üyelerimizin desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!