BAŞKAN CANER ÇOBAN, BELEDİYE BAŞIBOŞ KÖPEKLERE DUYARSIZ!

Ardahan son dönemde başıboş köpeklerin sayısında ciddi oranda bir artış yaşandı.

GÜNCEL 26.08.2022 15:36:00 0
BAŞKAN CANER ÇOBAN, BELEDİYE BAŞIBOŞ KÖPEKLERE DUYARSIZ!

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan son dönemde başıboş köpeklerin sayısında ciddi oranda bir artış yaşandı. Aç kalınca saldırganlaşan ve asabileşen sokak köpekleri, vatandaşlar için büyük tehdit oluşturuyor. Başıboş köpek problemi için acil ve kalıcı çözüm önerileri gerekiyor. Kedi, köpek gibi evcil hayvanları alıp daha sonra sokağa terk edenler, bu sorunun ortaya çıkmasında başrolü çekiyor. 

Yeniden Refah Partisi Ardahan İl Başkanı Caner Çoban, kent merkezinde başıboş gezen sokak köpeklerinin toplanması konusunda belediyenin duyarsız kaldığını söyledi.

Sokak köpeklerinin kentin sorunu haline geldiğini belirten Başkan Çoban şunları söyledi; “Köpek barınaklarının son derece yetersiz olması, Belediyenin konuya duyarsız kalması ile bir heves uğruna aldığı köpeğin bakımındaki zorluğu görünce sokağa bırakan sorumsuz insanlar yüzünden köpek sayısında kontrolsüz bir artış gözlemlenmekte. Sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri büyük tehlike arz etmeye başladı. Ciddi manada şehri köpekler istila etmiş durumda. Her cadde sokakta 15-20 köpek var. Sokak köpeklerinden vatandaşlar herkes tedirgin, belediye bu konuyla ilgili duyarsız davranmamalı ve acil çözüm üretmelidir. Belediyenin bu köpekleri bir an önce toplaması gerekiyor. Hayvan barınağının bir an önce düzenlenerek sokak köpeklerinin burada tutulması lazım. Yeniden Refah Partisi olarak Milli Görüşün kırmızı çizgilerinden biri olan her zaman doğru yanlışa yanlış diyerek hareket edeceğiz. Doğru yapılan işlerde belediyemizin yanında olduysak yanlış işleri de dile getirip yanlışların düzeltilmesinde vatandaşımızın yararına işler yapılması için gayret göstereceğiz. Tekrardan Ardahan belediyemizi duyarlılığa davet ediyoruz" diye konuştu.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı