BAŞKAN BÜYÜKKAYA’DAN VEFA ÖRNEĞİ

Vefat eden Belediye Meclis üyesinin ismi kütüphanede yaşatılacak

GÜNCEL 27.01.2023 16:29:00 0
BAŞKAN BÜYÜKKAYA’DAN VEFA ÖRNEĞİ

HABER: ŞENOL KİRMAN

Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden CHP Meclis üyesi ve Belediye Başkan Vekilliği yapan Kadriye Özmen’e büyük vefa örneği gösterdi. Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, Kadriye Özmen’in adını yaşatmak için ve onun anısına meclis kararı ile Hanak Belediyesinde kütüphane oluşturdu. Hayırseverlerin desteğiyle Kadriye Özmen anısına oluşturulan kütüphanenin açılışı davetlilerin katılımı ile yapıldı.

Kadriye Özmen Kütüphanesinin açılışında konuşan Başkan Büyükkaya; “Kadriye Özmen 2019 Belediye seçimlerinde bizimle beraber Meclis üyeliğini kazanıp aynı zamanda Belediye Vekilliği yapıp Hanak Belediyesi 1958’den günümüze ilk kez bir kadın Meclis üyesi seçilerek ilçemize bir kadın Meclis üyesi kazandırmıştır. 2021’deki amansız bir hastalığa yakalanan Kadriye Özmen’i geçen yıl bugün kaybettik. Kadriye hanımın ismini unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak için ilçemizin almış olduğu Meclis kararında binamızın alt katında şuanda içinde bulunduğumuz bu mekanı kütüphane olarak düşündük ve kütüphane olarak açtık. Kütüphanemizde çok sayıda kitap katkısında bulunan Savaş Bey’e, Aytekin Kayaya, İsmail Özmen’e, KAİDER’e, Ardahan, Iğdır Derneklerine teşekkür ediyorum. Ve aynı zamanda kütüphanenin yapılış yılında Gebze’deki değerli hemşerilerimiz iş adamlarımız bize bu rafların kazanmasında, bilgisayarların kazanmasında destek oldu, hepsine teşekkür ediyorum. Okul müdürü arkadaşlarımıza çok sayıda KPSS ve Üniversite sınavlarına hazırlık kitaplarını burada dağıttık. Yine Üniversitede KPSS sınavlarına hazırlanan çocuklar için kitapları getirttik ve çocuklarımıza dağıttık. Kütüphanemiz tekrardan ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKTIK, ÇIKMAYA DA DEVAM EDİYORUZ 

Başkan Büyükkaya, “2014 yılından bugüne kadar görevde bulunduğum süre boyunca ilçemizdeki değerlere sahip çıktık, sahip çıkmaya devam ediyoruz. Çünkü biz var olduğumuz sürece değerlerimizin sayesinde var olacağız. Ben bölgemde yaşayan ya da yaşamayan yada var olmuş Hakk’ın rahmetine kavuşmuş bütün değerlerimize bir bir sahip çıkıyorum. Aşık Mazlumi, Ümit Kaftancıoğlun’a ve diğer değerlerimize sahip çıkarak adlarını yaşatmaya çalışıyorum. Vefat etmişlerse mezarlıklarını yaptırıyorum, sokağa, caddeye isimlerini veriyorum ve ne gerekiyorsa onu yapıyorum” diye konuştu.

Başkan Büyükkaya konuşmasını Ahmet Arif’in şiiri ile tamamladı; “Ahmet Arif’in dediği gibi; dayan kitap ile dayan iş ile tırnak ile, diş ile, umut ile, sevda ile, düş ile dayan rüsva etme beni, diyor. O nedenle de kitap okumak bizim için önemli elimizden geldiği kadar gelecek nesillere okutacağız, çünkü kitap kültürdür, kitap sanattır eğitimdir, kitap kültürümüzü yaşatmak için elimizden geldiği kadar gençlerimize, yeni nesile kitap okutacağız” ifadelerini kullandı.


1

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

2

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

3

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

4

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı

5

Samanlık kül oldu