BAŞKAN BÜYÜKKAYA: “HANAK’IN TEK SORUNU DOĞALGAZ”

Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, Hanak’ın tek sorununun doğalgaz olduğunu söyledi.

GÜNCEL 16.10.2022 12:39:00 0
BAŞKAN BÜYÜKKAYA: “HANAK’IN TEK SORUNU DOĞALGAZ”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, Hanak’ın tek sorununun doğalgaz olduğunu söyledi.

Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, “Hanak’ın en büyük sorunu doğalgaz. İlçede sükûnet var, ilçede hakkaniyet var, ilçede adil bir çalışma var, ilçede dedikodu yok, fesatlık, fitne yok, ilçede tasarruf var israf yok, insanlar arasında herhangi bir husumet yok. İlçemizde görev yapan memurlar, öğretmenler doğalgaz olmadığı için Ardahan’da ev tuttular. İlçemize doğalgaz verilirse esnafın ekonomik olarak yüzü güler, vatandaşımız rahat eder” dedi.

BASINDA ÇIKAN HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Basında kendisi hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkan Büyükkaya, “Bazı gazeteciler yaptığımız işleri asılsız bir şekilde kulaktan dolma bilgilerle eleştiriyor. Asılsız haber yapmadan önce gelip benden bilgi alabilirlerdi. Basın dediğin, objektif olmalı, özgür olmalı, doğruları görüp doğruları yazmalı, kulaktan duyma bilgilerle haber yazan basın değildir benim gözümde. Bugüne kadar birilerine para vererek haber yazdırtmadım. Benim yaptığım işleri Hanak halkı görüyor. Sosyal medya kullanmıyorum, eleştirilere bile bakmıyorum. Ben yaptığım işe bakıyorum, vatandaş beğeniyor mu, yaptığımız iş vatandaşın ihtiyacına cevap veriyor mu ben buna bakıyorum, benim için en mutlu olan şey odur. Şuan bana soruyorlar aday olacak mısın diye iktidar olalım ondan sonra düşünürüz.  Ben geldim bu koltuktan kalkmayacağım sürekli oturacağım diye bir düşüncem felsefem yoktur. Esnaf toplanıp yeter bu kadar desin başım üstüne der adam gibi kimi söylerlerse onun yanında durur çalışırım, destek veririm. Benim koltuk sevdam yoktur, sadece asılsız gerçeği yansıtmayan bir takım haberler can sıkıyor” diye konuştu.        

HANAK ÇAYI DERE ISLAH ÇALIŞMALARINDA

EMEKLERİMİZİ HİÇE SAYMAYA ÇALIŞTILAR

Başkan Büyükkaya, “1 ay önce DSİ ile bir çalışma yaptık. Hanak çayı taşıyor, tarlalara su gidiyordu. Başkanlığa geldiğim günden beri Hanak çayı dere ıslah projem vardı. DSİ peyder pey çalışma yapıyordu. Bu yıl yaklaşık 1800 metrelik alanda çalışma yapıldı. DSİ müdürü biz bütün ekipmanı buraya getireceğiz, siz işçilerin ihtiyaçlarını karşılarsanız çalışacağız diye söyledi. Biz hepsini kabul ettik. Daha sonra birileri orada resim çekilmiş ve sosyal medya hesabından paylaşılmış. Paylaşımın altına birisi yorum yazmış ‘başkanım siz bu hizmetleri yapıyorsunuz birileri sahip çıkacak diye. İş bitene kadar çalışanların tüm ihtiyaçlarını karşılamışız, iş bitmiş birileri resim çekip paylaşmış sanki biz hiçbir şey yapmamışız gibi gösterilmeye çalışıldı”.

HANAK’IN EN BÜYÜK SORUNU DOĞALGAZ

Hanak’ta tek eksikliğin doğalgaz olduğunu aktaran Başkan Büyükkaya, “İlçede sükûnet var, ilçede hakkaniyet var, ilçede adil bir çalışma var, ilçede dedikodu yok, fesatlık, fitne yok, ilçede tasarruf var israf yok, insanlar arasında herhangi bir husumet yok. İlçemizde sadece eksik olan bir şey var oda doğalgaz, onun dışında her şey dört dörtlük yerinde. İlçede güzel şeyler yapıyoruz gayet iyi devam ediyoruz. Doğalgaz çalışmasını yapıyoruz, meclis kararı aldık. İmza kampanyası yaptık, çalıştay yaptık. Doğalgaz konusunda Posof, Damal, Hanak ve Kağızman öncelikli olarak doğalgaz verilmesi gereken ilçeler. Bu dört ilçeden pompa istasyonu geçtiği için önceliklidir. Doğalgazın verilmesi devletin hükümetin elinde olan bir şey. Verilirse vatandaşımız daha rahat eder. Esnafımızın ekonomik olarak yüzü güler. Çünkü öğretmenler, memurlar, çalışanlar hepsi Ardahan’da ev tuttu. Kömürün tonu 7 bin 500, odunun tonu 4 bin lira olmuş. Bir eve en az 3 ton kömür, 3 tonda odun lazım. Buda eder 30 bin lira. İlçemizde hem hava kirliliği var, iş kaybı var, çevre kirliliği var. Hanak’ın doğalgaza kavuşmasını en önce ben istiyorum”.

ESKİ HALI SAHAYI DÜĞÜN SALONUNA ÇEVİRDİK

Eski halı sahanın yerine yeni bir halı saha yapacaklarını kaydeden Başkan Büyükkaya, “2011 yılında eski başkan Taşdemir Çoban tarafından halı saha yapılmıştı. Halı saha buraya uygun ve düzenli yapılmamıştı, çünkü iki yıl içerisinde çöktü. Üzerinde ki bloklar yağan kara dayanmadı ve çöktü, sadece demirle iskelesi kaldı. Yapan firmayı defalarca aramamıza rağmen firma ile garanti sözleşmesi imzalanmamış. Halı sahanın burada olmayacağı için başka bir yerde yer gösterdik. Kaymakam ve Spor il müdürümüzle görüştük, bölgeden bize halı saha ödeneği çıktı. Halı sahanın burada ki var olan demir iskelesini otobüs terminalinde ve 112’de araçların altına girebilmeleri için sundurma yaptık. Altta kalan halı kısmını da sökmedik değerlendirerek, yazlık düğün salonu olarak yaptık. Havalar güzel olduğu zaman düğün, konser, festival aynı zamanda ilk ve orta okulların bando çalışmaları, Hanak spor kulübü kick boks yapan arkadaşlarımız gelip burada çalışıyor. Bu alanda güzel aktiviteler oluyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında hava yağmurlu olmazsa eğer burada konser yapacağız. Vatandaşlarımızla hem bayram kutlayacağız hem de eğlendireceğiz”. 

 

SELAMVERDİ TAZİYE EVİNİN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ

Mahalle sakinlerinin ve derneklerin yardımlarıyla taziye evi yaptıklarını söyleyen Başkan Büyükkaya, “Selamverdi mahallemizde bulunan taziye evimizi faaliyete geçiriyoruz. Başkanlığı devraldığımda sanayi bölgesinde belediyemize ait 150 metre karelik alan kalmıştı. Burada ne yapılabilir diye düşündüğümüzde Selamverdi Mahallesinin ihtiyacı olan ve diğer mahallelerde var olan taziye evini yapmaya karar verdik. Taziye evi Hürriyet, Selamverdi ve Atalar Mahallerinde yoktu. Böyle bir yerimiz varken mahalle sakinlerimizle istişare ederek, derneklerle görüşerek onların yardımıyla taziye evi yapmaya karar verdik. Yeri belediye olarak biz tahsis ettik, betonunu ve kaba inşaatını onlar yaptılar. Diğer kısımlarını belediye olarak döşemesini, masa sandalyesini, tuvaletlerini, kapılarına yaklaşık 120 bin lira da biz destek olarak şuan ki hale getirdik. Açılışını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yapmayı planlıyoruz. İlçemize kazandırdık, hayırlı olsun diliyorum.”

HER MAHALLEMİZE KÖY FIRINI YAPTIK

İlçede her mahallede köy fırını yaptıklarını ifade eden Başkan Büyükkaya, “Mahallelerimizde köy fırını yapmamızda ki gaye hem geçmişte ki geleneği günümüze taşımak, kadınları burada oldukları zaman sosyalleştirmek ve dostluk bağlarını kuvvetlendiren bir mekan. Burada yapılan ekmek atadan, deden, babadan kalma bizim fırınlarımızda. Bu ekmekler daha temiz, daha güzel, daha lezzetli. Aynı zamanda ev ekonomisine de büyük katkı oluyor. Çünkü fırından alınan ekmek o gün yenmek zorunda ertesi güne kaldığında bayatlıyor, israf oluyor. Ama bizim mahalle fırınlarımızda yapılan ekmekler israf olmuyor. Belediye olarak geliştirdiğimiz ata dede tohumu olan kavılca buğdayı unundan ekmeklerimizi yapıyoruz. Fırınlarımızın yerlerini vatandaşımız bize tahsis etti bizde belediye olarak fırın yaptık ve mahalleliye hibe ettik. Altı mahallemizde de fırın yaptık. Önümde ki süreçte fırın sayımızı arttırmayı düşünüyoruz. Güzel işler yaptığımıza inanıyorum, bazıları küçümsüyor ama küçümsenecek işler değil. Ben yaptığım işlerden övünç duyuyorum” şeklinde konuştu.    

 


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti