Başkan Alihanoğlu gurbetçilere seslendi; “Paralarınızı yerel esnafa bırakın”

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, kente gelen gurbetçilere çağrıda bulunarak; “ESOB olarak gurbetçilerimize hoş geldiniz diyor, alışverişlerde yerel esnaflarımızı tercih etmelerini istiyoruz”

EKONOMİ 12.07.2023 14:49:00 0
Başkan Alihanoğlu gurbetçilere seslendi; “Paralarınızı yerel esnafa bırakın”

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

Dünyanın pek çok ülkesinde ve ülkemizin farklı illerinde yaşamını sürdüren Ardahanlı gurbetçiler şehre gelmeye başladı. Bilindiği üzere Ardahan’ın gurbetçileri her yıl yaz sezonunda tatillerini memleketlerinde geçiriyor. Yaz döneminde hem Ardahan nüfusunu hem de kentin ekonomisini etkileyen gurbetçilerin gelmeye başlaması esnafları sevindirdi.

ALIŞVERİŞİ YEREL ESNAFTAN YAPALIM

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, kente gelen gurbetçilere çağrıda bulunarak; “ESOB olarak gurbetçilerimize hoş geldiniz diyor, alışverişlerde yerel esnaflarımızı tercih etmelerini istiyoruz. Paralarınızı yerel esnafımıza bırakın” dedi.

Küçük esnafın beklentisinin gurbetçilerin alışveriş yapması olduğunu söyleyen Başkan Alihanoğlu; “Avrupa’da yaşayan ve ülkemizde farklı kentlerde yaşayan gurbetçiler ilimize gelmeye başladı. Gurbetçilerimizin şehrimize girmesi ile birlikte, şehrimizin nüfusu artış gösterdi. Şehrimiz hareketlilik kazandı. ESOB olarak gurbetçilerimize hoş geldiniz diyoruz. Gurbetçilerimizden isteğimiz Ardahan’da geçirdikleri süre boyunca alışverişlerini yerel esnaflarımızdan yapmalarını rica ediyorum. Yerel esnafımız sayıları gittikçe artan ulusal marketler karşısında ezilmekte. Esnaflarımızın beklentisi gurbetçilerin yerel esnaftan alışveriş yapması. Alışverişlerimizi yerel esnaftan yaparak destek olalım. Paralarınızı yerel esnafımıza bırakın çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

GURBETÇİLERE İYİ DAVRANALIM, ŞİKAYET ALMAYALIM

Esnaflara da çağrıda bulunan Başkan Alihanoğlu, “Bugünlerde ilimizde gurbetçilerin gelmesiyle nüfus yoğunluğu yaşanıyor. Esnaflarımıza bu konuda çağrıda bulunmak istiyorum. Alışverişe gelen gurbetçilerimize iyi davranalım, şikayet almayalım. Kaliteli hizmet sunalım, güler yüzlü davranarak en iyi şekilde ağırlayalım" ifadelerini kullandı.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak