BAŞKAN ALİHANOĞLU, GAZETECİLERİ YEMEKTE AĞIRLADI

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile yemekte bir araya geldi.

GÜNCEL 10.01.2024 15:10:00 0
BAŞKAN ALİHANOĞLU, GAZETECİLERİ YEMEKTE AĞIRLADI

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile yemekte bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ardahan’da ki gazetecileri unutmayan Başkan İskender Alihanoğlu, gazetecileri yemekte ağırlayarak, günlerini kutladı. Başkan İskender Alihanoğlu’na, Başkan Yardımcısı Murat Baltacı ve Yönetim Kurulu Üyesi Engin Yıldız’da eşlik etti.   

Başkan Alihanoğlu, basın mensupları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek gazetecilere çalışmalarında başarılar diledi.

Gazeteciliğin önemine vurgu yapan Başkan Alihanoğlu, “Siz gazeteci arkadaşlarımız Ardahan’ın ve ülkemizin sesi ve gözüsünüz. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak, gazetecilere büyük önem veriyoruz. Bizi ilimiz başta olmak üzere bölgemizde esnafımıza ve insanlarımıza anlatacak, yaptığımızı halka ulaştıracak gazetecilerdir. Sadece yapılan değil yapılmayanları da gündeme getirerek, bizlere yön göstermeleri de son derece önemlidir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda olan gazeteciler, demokrasinin vazgeçilmez en önemli kurumlarından biridir. Vatandaşların doğruları öğrenme, bilgiye ulaşma ve kendi fikirlerini gazeteciler aracılığıyla ifade edebilme en temel hakkıdır. Zor şartlar altında haber yapan siz değerli gazetecilerin bu anlamlı gününü canı gönülden kutluyorum” dedi.

ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI

Zor günler geçiren esnaf ve sanatkarlara pozitif ayrımcılık yapılmasını isteyen Başkan Alihanoğlu,  “1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak net asgari ücret, yüzde 49 oranında yapılan artışla 17 bin 2 lira olarak belirlenmiştir. Asgari ücretin işveren kesimine de bir maliyeti olduğu unutulmamalı ve esnaflara desteklerin verilmesi gerekmektedir. Göç veren il konumundayız, bu noktada faaliyetlerini sürdürme mücadelesinde desteğe ihtiyaç duyan esnaf sanatkarlarımıza pozitif ayırımcılık yapılması, toplumsal refahı ve huzuru da beraberinde getirecektir. Esnaflarımız kepenk kapatma noktasına gelmiştir. SGK primlerinde yüzde 50 indirim yapılması ve enerji desteği verilmesini istiyoruz. Kredisiz esnaf nefes alamıyor. Esnafımıza yönelik kredilerin açılmasını talep ediyoruz. Halk Bankasında ki esnaf kredilerinin limitleri 650 bin TL, bunun en az 1 milyona çıkarılmasını talep ediyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımıza da şunu söylemek istiyorum, 1 milyon TL paranızı faize yatırarak 45 bin TL faiz almaktansa bunu ticarete çevirelim. Kendi işimizde kullanırsak daha faydalı olur. Herkes kendi alanında iş yapmalı. Bugün bir restoranda iş oluyorsa manavı da, kasabı da, bakkalı da iş yapıyor. Bu sektörler tamamen birbirine bağlıdır. Seçmiş olduğumuz iki Ardahan milletvekilimize ilimizin sorunlarının çözümü noktasında büyük iş düşüyor. Meclisteki iki milletvekilimizde koordineli çalıştıklarını ifade etti ve bunlar bizleri menmun etmiştir ama bunların hayata geçmesi lazım. Esnafımıza vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu yeni bir yıl diliyorum. Siz değerli gazetecilerin tekrardan gazeteciler gününü kutluyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak