Başkan Alihanoğlu, “Eski otogarın satılması Ardahan’a katma değer katmıştır”

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, kamuoyunun gündemini meşgul eden eski otogar arasının satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 1.03.2023 14:02:00 0
Başkan Alihanoğlu, “Eski otogarın satılması Ardahan’a katma değer katmıştır”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Belediyesi tarafından eski otogarın arsasının bir bölümünün satılması kamuoyunun gündemini meşgul ediyor. Eski otogarın arsasının 6 katlı imar ile 3 parselinin satışı gerçekleşirken, Kura nehri kenarında olması nedeniyle sulak alan olduğu ve deprem riski taşıdığı ileri sürülerek eleştirilerin odağı oldu. 

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, kamuoyunun gündemini meşgul eden eski otogar arasının satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ESOB Başkanı Alihanoğlu gazetemize yaptığı açıklamada, “Bizler Ardahan’da çok katlı binaları doğru bulmuyoruz. Ancak geçmişte verilen imar durumuna göre binalar 6-7 kat yapılıyor. Eski otogarın arsasına verilen 6 katlık imarı normal karşılıyorum. Orayı alan iş insanlarımız yapacakları modern binalarla güzel bir görünüm katacaklar. Eski otogarın yerinin satılması isabetli bir karar olmuştur ve Ardahan’a katma değer katmıştır. Ardahan’ımıza hayırlı olsun” dedi. 

Konu ile ilgili Belediye Başkanı Faruk Demir ile görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Alihanoğlu şöyle konuştu; “Otogar yaklaşık 30 yıldır orada hizmet veriyordu. Ardahan için görünüm açısından yetersiz olan otogar Belediye Başkanı Faruk Demir tarafından başka bir yere taşınarak çok güzel modern bir otogar yapıldı ve maliyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendi. Geçtiğimiz günlerde eski otogarın yeri Ardahan Belediyesi tarafından ihale yoluyla iki iş adamına satıldı. Eski otogarın satışı ile ilgili Belediye Başkanı Faruk Demir ile görüşmemizde bizlere, ‘Gelirler giderlerimizi karşılamıyor, yatırım yapabilecek bütçemiz yok. Eski otogarın boş kalan yerini ihaleye satıp oradan gelecek para ile yeni bir belediye hizmet binası yapacağız. Belediye binamız belki de depreme dayanıklı değildir. Deprem analiz raporları çıkınca belki bizim yeni bir yere ihtiyacımız olacak. Bizim yeni bir yer yapacak bütçemiz yok, ancak bir yeri satıp bir yeri yapabiliriz’ beyanında bulunmuştu. Bu konuyla ilgili Ardahan’da bir gündem oluştu. Bu gündem ile alakalı herkes fikir beyan ediyor ve eleştirilerde bulunuyor. Eski otogarın arsası 18 milyon TL’ye satıldı. Bugün 3 dönüm yer 18 milyona satılmış ise bu Ardahan’ın katma değerini arttırmıştır. Bir yerde arazi ve daireler para ediyorsa orada hizmet var demektir. Arsayı alan iş adamlarımız Ardahan’ımızın insanları. Ardahan’da kazandıkları parayı tekrar Ardahan’a yatırım olarak harcayacaklar. İmar durumuna gelince Ardahan’ın her tarafında binaların geneli 6 kattan oluşuyor. Eski otogarın arasına verilen 6 katlı imarı normal karşılıyorum. Bazıları açıklama yapıyor su taşkını, dere kenarı depremden dolayı 6 kat fazla diye. Orası dere kenarı değil, Kura Nehri ile arasında mesafe var. Bende çok katlı imardan yana değilim, keşke binalarımız ortalama 3-4 kat olsa. Çünkü bizim arsa sorunumuz yok. Özellikle Karagöl mahallesinde binalar birbirine girmiş 6 kat yapılarla güzelim mahalleyi katletmiş durumdayız. Yine eski halin olduğu yerde 6-7 katlı bir imar durumu var, boş duruyor katledilmiş vaziyette. Eski otogarın yerinin satılmasını doğru buluyorum, Ardahan’a katma değer katmıştır. Alan arkadaşlara da hayırlı olmasını diliyorum. Bizler doğru olan neyse onu destekliyoruz, yanlış olan ne varsa da onun karşısındayız” diye konuştu. 


1

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

2

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

3

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu

4

Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

5

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu: Arıcılık Çalıştayı’ndan dışlandık