BAŞKAN ALİHANOĞLU: “BİRLİK BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Yılmaz Kaya’nın şahsi işlerinde kullandığı iddia edilen birliğe ait makam aracının arızalandığı ve kaderine terk edildiği ileri sürüldü.

GÜNCEL 8.09.2023 14:08:00 0
BAŞKAN ALİHANOĞLU: “BİRLİK BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Yılmaz Kaya’nın şahsi işlerinde kullandığı iddia edilen birliğe ait makam aracının arızalandığı ve kaderine terk edildiği ileri sürüldü.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, yaklaşık 5 yıldır Odalar Birliği Başkanlığını yürüten Yılmaz Kaya’nın tüm masrafları birlik tarafından karşılanan makam aracını şahsi işlerinde kullandığı ve bakımsızlık nedeniyle aracın arızalanmasına neden olduğunu iddia etti.

Başkan Alihanoğlu, makam aracını şahsi işlerinde sürekli kullanan ve araca zarar veren Yılmaz Kaya hakkında, görevi kötüye kullanma ve zimmet suçu işlediğinden Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.

Aracın akıbetinin ne olduğunu bilmediklerini ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, şunları söyledi; “2012 yılında Esnaf ve sanatkarlar Odalar Birliğine hizmet aracı olarak sıfır km fıat marka araç aldık. Bu araç kullanılacağı zaman görevlendirme yapılarak kullanılır. Araç kullanılmadığı zamanlarda da birlik binasının önüne park edilir. Kamu malı olduğu için kural her yerde böyledir. Bu şekilde yapılmadığı zaman görevi kötüye kullanma ve kamu malına zarar vermekten zimmet suçuna girer. Ancak yönetim kurulu kararı ile araç Yılmaz Kaya’ya tahsis edilmiş. Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Yılmaz Kaya’nın birliğe ait bu aracı kendi şahsi işlerinde kullandığı ve araca zarar verdiğini tespit ettik. Ayrıca oğlu da araçla gittiği Göle ormanlarında piknik yaparken araca zarar verdiğini öğrendik. Yine yakıtı dahil tüm masrafları birlik tarafından karşılanan araçla yaşadığı Göle ilçesine gidip gelmektedir. Yaklaşık 5 yıldan beri şahsi işlerinde bakımsız kullandığı araç ne yazık ki arızalanmıştır. Plakaları sökülen araç Ardahan sanayisinde park halinde bırakılmıştır. Aldığımız bilgiye göre araçta motor arızası olduğu ve yaklaşık 200 bin TL masrafının bulunduğu ve para olmadığı için de yapılmadığını öğrendik. Yaklaşık 1 ay sanayide kalan araç şimdilerde çekiciyle kaldırılarak bilmediğimiz bir yere götürülmüştür. Akıbetini bilmediğimiz araç satıldı mı, çalındı mı, hurdaya mı verildi ne oldu bilmiyoruz. Aracı kim kullanmışsa kim arıza açılmasına sebebiyet vermişse masraflarını da o karşılamak zorundadır. Biz bu birliğin genel kurul üyesiyiz. Bu araç esnafımızın parasıyla alınmıştır. Bunun hesabını sormak zorundayız. Odalar Birliğine, genel sekretere sorduğumuzda kimse bize bir bilgi vermiyor. Araçla ilgili endişelerimiz var, bu aracın bu hale gelmesinin tek sorumlusu Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleridir. Almış oldukları karar yanlıştır, araç bir kişiye tahsis edilmez, görevlendirilir. Tahsis ettikleri kişi aracı yaptırarak sorunsuz bir şekilde getirip birliğin önüne koyması lazım. Aksi takdirde görevi kötüye kullanama ve zimmet suçu işlemektedir. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunacağız” iddialarında bulundu.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak