BAŞKAN TAŞTAN´DAN GAZETEMİZE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, ?2018 milletvekilliği seçimlerinde adayımızın atama yapılması sebebiyle yol kazası yaşadık. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için genel merkezimize hem yazılı hem de sözlü olarak ön seçim veya seçilmişlerle eğ

SİYASET 21.04.2021 16:04:35 0
BAŞKAN TAŞTAN´DAN GAZETEMİZE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, ?2018 milletvekilliği seçimlerinde adayımızın atama yapılması sebebiyle yol kazası yaşadık. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için genel merkezimize hem yazılı hem de sözlü olarak ön seçim veya seçilmişlerle eğilim yoklaması yapılması için talebimizi genel merkezimize ilettik? dedi.

Ardahan Medya Gazetesi kamu kurum, kuruluşlar ve siyasi parti ziyaretleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ardahan Medya Gazetesi sorumlu müdürü Barış Bilgin, muhabirlerden Şenol Kirman ve Bedrettin Şuay Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan ve ekibini ziyaret etti.

Ziyarette gazetemiz mensupları ile sohbet gerçekleştiren Başkan Taştan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

PANDEMİ İŞSİZLİĞİ GETİRDİ

AK Parti hükümetinin açtığı sorunlara dikkat çeken İl Başkanı Taştan, ?Geldiğimiz 19 yılın sonunda mevcut iktidar tek adam iktidarının ülkemize açtığı sorunlar var. Demokrasi kağıt üzerinde kaldı, yasama, yargı ve medya bir adamın vesayeti altında. Ekonomi; vatandaşımızdan toplanan vergi ve dışarıdan faizle alınan borçlar bir takım çıkarcıya dağıtıldı. Bunun sonucunda insanlarımız korkunç işsizlik çemberi içerisinde kaldı. Bu kriz 218 yılında başladı pandemide yağı biberi oldu. Ardahan küçük bir il olmasına rağmen yüzlerce işsiz insanımız ortaya çıktı.

EĞİTİMDE GERİ KALIRKEN, YURTTA SULH CİHANDA SULH POLİTİKAMIZ KAYBOLDU

Dış politikamız; Bizim ülkemiz egemen güçlere boyun eğen bir ülke profili kazandı. Oysa Atatürk´ün koyduğu dış politikası bu değil. Bizim politikamız yurtta sulh cihanda sulh. Herkes bizim dostumuz olacaktı ama bütün komşu ülkeler düşmanımız oldu.  Eğitim; Eğitimle ilgili büyük sorunlarımız var. 19 yılda 10 tane bakan değişmiş 8 kez müfredat değişmiş çocuklarımız denek oldu. Toplumsal barış; Bu iktidar kutuplaştırarak, kamplaştırarak etnik ve yaşam tarzına göre insanları sınıflandırdı oradan iktidarını devam ettiriyor. Bizim acilen toplumsal barışa ihtiyacımız var. İnsanları ayrıştırmanın her karşı çıkana terörist demenin, vatan haini demenin bir anlamı yok. Başka bir ülkede bu kadar ayrıştırıcılık bu kadar ekonomik baskı olsa iç savaş olurdu. Ülkemin bu kadar sağduyulu olduğu için ben bununla övünüyorum. Bu temel sorunları mevcut iktidar getirdi? dedi.

BÜTÜN PARTİLERLE BİRLİKTE OLACAĞIZ

Şöyle bir şeye ihtiyacımız var, demokrasi isteyen güçlerin ekonomik ve toplumsal reformları yapabilmesi için bir araya gelmesi gerekiyor. Bu sorunları çözmek için bir referandum iradesi ortaya koyabilecek bir güce ihtiyaç var. Cumhuriyet Halk Partisine düşen görev şudur, Genel Başkanımızın da dediği gibi dostlarımızı bir araya getirerek önce parti değil önce ülke diyerek bir birliktelik oluşturup bu ülkeye demokrasiyi getirmenin yolu yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşa etmemiz gerekiyor. İkinci yüzyılı demokrasi ile taçlandırmamız lazım. Bunun içinde biz iktidarda olmayan demokrasiden yana olan bütün partileri parlamenter sistemden yana olan bütün partilerle birlikte olacağız. Önümüzde ki birinci meselemiz ülkedeki o sistemi değiştirmek olacaktır? dedi.

ARDAHAN´A GELEN PARALAR NEREDE?

Milletvekilinin bir öneminin kalmadığı söyleyen Başkan Taştan, ?AK Partiden Ardahan milletvekili var bugüne kadar Ardahan´ın hiç bir sorununu mecliste dile getirmedi. Çünkü milletvekillerinin bir önemi kalmadı, milletvekillerine söyleniyor herhangi bir sorun getirmeyin diye. Ardahan´ın sorunlarını biz muhalefet olarak dile getiriyoruz ama bu sorunları iktidarın dile getirmesi gerekiyor ki çözüme kavuşturulsun. İktidar milletvekili ve İl Başkanının bu sorunları söylemesi gerekiyor. Ama bakıyoruz söylemediler diye alkış tutanlar var. Ardahan´ın sorunları ile ilgilenmediler diye başta gezdiriliyorlar. Ardahan´a yatırımlar yapılmış diye bazı rakamlar açıklanıyor. Bakıyoruz bu paralar Ardahan´a gelmişse nerede biz neden göremiyoruz. Bizim hayatımıza dokunan hiçbir şey yok? şeklinde konuştu.

BELEDİYEMİZ ÇOK İYİ ÇALIŞIYOR

Belediye çalışmalarına da değinen Başkan Taştan, ?Belediyemiz çok iyi çalışıyor. Belediyenin işlerine tasfiye dışında hiçbir işlerine karışmam. Belediye Cumhuriyet Halk Partisinin belediyesi değil bütün Ardahan´ın belediyesidir. Belediye başkanı seçildikten sonra siyasi kimliğini koruyarak herkesin belediye başkanıdır. Önümüzdeki 2 yılda belediye çalışmalarında gözle görülebilecek bir farkın oluşacağına inanıyorum. Belediyecilik gerçekten çok zor bir iş, hele ki oturmuş hazır bir düzen yoksa. Biz belediyeyi aldığımızda oturmuş bir düzen yoktu. Belediyede ki bütün araçlar kiralıktı. Belediye Başkanımız Faruk Demir görevi devraldıktan sonra kiralık araç devrini bitirdi. 18´e yakın aracı hibe yoluyla belediyeye kazandırdı. Belediyemiz yollara asfalt çalışması yapacak. Belediye başkanımızın ve benim asfalt döküm araçlarına ücret ödemeden nasıl getirtebiliriz diye girişimlerimiz var. 200´e yakın insanımıza istihdam sağlayacak tekstil fabrikası açılıyor. Bu fabrikanın açılmasında belediye başkanımızın büyük katkısı oldu. Başkanımız işsizliği en aza indirmek için ciddi çalışmalar yapıyor. İnşallah Ardahan´ımız daha güzel daha yaşanılır bir kent profiline kavuşacaktır? ifadelerini kullandı.      

İL BAŞKANLARI POTANSİYEL OLARAK MİLLETVEKİLİ ADAYIDIR

Başkan Taştan, ?İl başkanları potansiyel olarak milletvekili adayıdır. Bizim sorumluluklarımız var, dışarıdan aday olan arkadaşlarımız gibi değiliz. Her il başkanı potansiyel olarak adaylığı ister ama diğeri gibi serbest istediğini yapma şansı yok. Biz seçim geldiğinde başta Genel Başkanımız olmak üzere yetkili yerlerle görüşürüz ve onlarında olurlarını alarak adaylık gerçekleşebilir. Aday olmadım diye gidip başka bir partinin bayrağını sallamak diye bir anlayışım olmadı olamazda. Milletvekilliği adayı için Ardahan´da yaşayan Ardahan´da olan birisinin olması için Genel Merkezimizle sürekli görüşüyoruz. Biz bu düşüncemizi 2018 yılında ki seçimlerde 5 ilçe başkanı ve 2 belediye başkanımızla Genel Başkanımıza yazılı ve sözlü olarak ilettik. Ama adayımızın MYK´da olması nedeniyle uygun görüldü ve atama ile aday yapıldı. Genel Başkanımızın MYK´da beraber çalıştığı arkadaşlarını aday yapma düşüncesi vardı. Biz Ardahan İl örgütü olarak onun yanlış olduğunu Ardahan dışında bir aday olmaması gerektiğini çok net bir şekilde söyledik. Böyle bir yol kazası yaşadık. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için genel merkezimize hem yazılı hem de sözlü olarak ön seçim veya seçilmişlerle eğilim yoklaması yapılması için talebimizi genel merkezimize ilettik? diye konuştu.


1

Başkan Kurukaya’nın ilk icraatı temizlik oldu

2

Belediye Meclisi toplandı, yeni komisyon üyeleri belirlendi

3

AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Vali Çiçek’i ziyaret etti

4

40 bin TL maaşla çoban bulunmuyor

5

Vali Çiçek, Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Sektör temsilcilerini ağırladı