Başkan Öztürk, yetki belgesini aldı

?Memleket Partisi, Ardahan kurucu İl Başkanı Kemalettin Öztürk, Genel Başkan Muharrem İnce´den yetki belgesini aldı.

SİYASET 19.05.2021 14:06:48 0
Başkan Öztürk, yetki belgesini aldı

Memleket Partisi, Ardahan kurucu İl Başkanı Kemalettin Öztürk, Genel Başkan Muharrem İnce´den yetki belgesini aldı.

4 Eylül 2020´de Sivas´ta "Bin Günde Memleket Hareketi" sloganıyla yola çıkan ve 8 Şubat 2021´de CHP´den istifa ederek yeni bir partileşme sürecine giren Muharrem İnce 17 Mayıs´ta parti kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verdi ve bu hareketin adı Memleket Partisi olarak partileşti.

18 Mayıs´ta kurucu il başkanlarına yetki belgesi veren İnce, akabinde parti önündeki halka mini bir miting yaptı. Bu mitingde partinin kuruluş nedenleri, amacı, hedefleri, tüzüğü, mevcut vekilleri, logosu, kurucuları tanıtılarak gündem hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Ardahan da ise kurucu il başkanlığı görevini Ardahan Medya Gazetesi olarak ilk bizim duyurduğumuz Kemalettin Öztürk, kurucu il başkanlığı görevini aldı.

Parti kuruluşu nedeniyle bir süredir Ankara´da bulunan Memleket Partisi Ardahan Kurucu İl Başkanı Kemalettin Öztürk parti ve il teşkilatlanması hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Başkan Öztürk; ?´Öncelikle 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. 102 yıl önce bugün Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Samsun´a çıkarak bir milletin makus talihini tersine çevirmiş ve işgal altındaki toprakların kurtarılmasının ilk adımını atmıştır. Bugün binlerce yıllık tarihimizin dönüm noktalarından biridir.  Kimin kayığına binerse, onun küreğini çekenlere inat, biz hala bandırma vapurunda ve Atatürk´ün yolundayız. Yol göstericimiz Atatürk´e ve kahraman silah arkadaşlarına minnettarız. Partimiz kuruldu ve Türkiye´nin yarısından fazlasında il başkanlarımız var teşkilatları hazır. Atatürk 19 Mayıs´ta milli mücadelenin ilk adımını atmıştı. Memleket Partisi de milli bir mücadele içerisindedir. Bizim mücadelemiz ise Atatürk düşmanlarıyla, işsizlikle, adaletsizlikle, rantçılarla, koltuk sevdalılarıyla ve bunların türeviyle. Biz ne olursan ol gel demiyoruz; Atatürkçü isen, memleketini seviyorsan, her canlıya karşı vicdanlıysan, kalbinde adalet varsa, işsize iş - derde derman olmak istiyorsan, demokratik bir ülkede yaşamak istiyorsan gel diyoruz.

Bizler bu partiyi kurarken yüzden fazla parti var bir tane de biz kuralım mantığıyla asla ama asla kurmadık. Biz iktidarı da muhalefeti de değiştirecek yeni bir parti kurduk, yani özetle siyasal partiler mezarlığına dönen Türk Siyasetinde Memleket Partisi diğerleriyle kıyaslanamayacak başarılar elde edecektir. Artık Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, kimsesiz ve sahipsiz kalmayacaktır. Biz istiyoruz ki; bu cennet vatanın her karışından bereket fışkırsın, insanımız yarınlara umutla baksın, gençlerimiz yurt dışına gitmek için can atmasın ülkemizde iş bulabilsin, İşçisi-memuru ay sonunu zor getirmesin, esnaf ve çiftçi ödemeleri gelince kara kara düşünmesin, halkımıza büyük bir yük olan KDV en azından gıda ve zorunlu ihtiyaç maddelerinden alınmasın, yüksek miktarda olan ÖTV düşürülsün, gelirler artsın. Biz istiyoruz ki; çiftçisi, esnafı, memuru, işçisi, öğrencisi, çocuğu, yaşlısı yani herkes refah içerisinde yaşayabilsin. İnsanları Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye bölen zihniyet son bulsun.

Memleket Partisi´nin yol göstericisi Atatürk ilke ve inkılaplarıdır, biz onun açtığı yolda gösterdiği hedefe yürüyen Atatürkçü kişileriz. FETÖ´nün Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla tasfiye ettiği ve hapse attırdığı Atatürkçü subayımız Mehmet Ali Çelebi ( İzmir Milletvekili), Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel olmak üzere şu an mecliste 3 milletvekilimiz var. Eski CHP milletvekillerinden Prof. Dr. Hakkı Akalın, Prof. Dr. Gaye Usluer, Av. Mevlüt Dudu gibi isimlerde parti yönetimimizdeler.´´ Başkan Kemalettin Öztürk Ardahan İl teşkilatlanması hakkında;´´ Teşkilatlarımız hazır ancak küçük rötuşlar yapıyoruz. Partimizde görev almak için benimle iletişime geçen kişileri ilk günden beri not aldım onları değerlendirerek ve liyakati esas alarak görevlendirme yapıyorum.  Partimiz daha kurulmadan yoğun bir talep gördü ve yönetim listemiz bu sayede hızlıca hazırlandı. Yönetimdeki arkadaşlarımızda sabırsızlıkla partimizin kurulacağı bugünleri bekliyordu, onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Talep ettiği makamlarda görev alamayanlara partimizi asla yıprattırmayacağız.

Şahsi beklenti ve taleplerimiz adına değil; ülkemizin içerisinde bulunduğu bu sorunlara bir çözüm üretebilmek ve vatanımıza fayda sağlayabilmek için çalışacağız. Biz kazanacağız zafer Memleket´in olacak! Ve bu memleket bizim, hepimizin, Memleket Partisi Türkiye´nin bereketi olacak. Durmayacağız çalışacağız ve başaracağız. Zafer hazırlanmaktır, biz her gün; bir gün sonrası için hazırlanacağız. 50+1 i alarak iktidar olacağız. Cumhuriyetçi, Demokrat, Laik ve Atatürkçü olan herkese kapılarımız sonuna kadar açık. Ardahan´ımız başta olmak üzere ülkemizi güzel ve aydınlık yarınlar bekliyor´´ açıklamasında bulundu.


1

Türkiye'nin ilk yapay zeka destekli kalkınma kitabı yayımlandı

2

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

3

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

4

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

5

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı