BAŞKAN ÖZER´DEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı (AŞOB) Asim Özer, 1 Aralık´ta başlayacak olan ticari araçlar için kış lastiğine geçiş zorunluluğunu hatırlatarak, sürücüleri uyardı.

30.11.2020 12:53:50 0
BAŞKAN ÖZER´DEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı (AŞOB) Asim Özer, 1 Aralık´ta başlayacak olan ticari araçlar için kış lastiğine geçiş zorunluluğunu hatırlatarak, sürücüleri uyardı.

AŞOB Başkanı Asim Özer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemeyle, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık´ta başlayacak olan kış lastiği zorunluluğuna dair hatırlatma yapıp, sürücüleri hem can hem de mal kaybına uğramamaları konusunda uyardı.

Kış lastiklerinin karlı ve buzlu havalarda fren mesafesini yüzde 30 oranında kısalttığını ve kazaların önlenmesinde yüksek fayda sağladığını belirten Özer, ?Dünya genelinde trafik kazaları her 24 saniyede 1 can alıyor. Türkiye´de ise araç kaynaklı kazaların yüzde 59´una mevsime uygun olmayan aşınmış lastik seçimi sebep oluyor. Vatandaşlarımızı doğru lastik kullanarak can ve mal kaybına sebebiyet vermemeleri konusunda uyarıyoruz? diye konuştu.

Trafiğin güvenli seyredebilmesi ve trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için lastik değişiminin gerekliliğine dikkat çeken Özer, ?Kazaların çoğu yol tutuşu sıfıra düşen aşınmış lastiklerden kaynaklanıyor. Kış lastikleri 7 derecenin altı sıcaklıklarda yumuşaklığını ve tutma özelliğini koruyarak, ıslak zeminde yol tutuşunu artırıyor. Sürücülerimizden daha güvenli bir sürüş ve makul fren mesafesi için kış lastiğine geçmelerini rica ediyoruz? diye konuştu.

Özer, kamyon, çekici, tanker, otobüs, kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin araca monte edilen tüm lastiklerinin yanı sıra stepne lastiklerinin de kış lastiği olması gerektiğini bildirdi. Özer, kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Nisan 2021´de sona ereceğini söyledi.

 

30 KASIM ŞOFÖRLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, 30 Kasım dünya şoförler günü nedeniyle şoförlerin gününü kutladı.

Başkan Özer, ?´Kamyoncu, otobüsçü, servisçi, minibüsçü ve taksici şoför kardeşlerim 30 Kasım dünya şoförler günümüz kutlu olsun. Dört teker üzerinde gecesini gündüzüne katıp ülke ekonomisinin kalkınmasında en büyük güç olan ve sermayesi sadece gözleri olan, ailesinin ve çocuklarının rızkı için covid-19 sürecinde dahi gece gündüz demeden her türlü tehlikeyi göze alarak kullandığı araç ile helal kazanç peşinde koşan tüm şoför arkadaşlarıma kolaylık diliyorum. Rabbim bu zorlu süreçte hepimizin yar ve yardımcısı olsun? dedi.

 


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR