BAŞKAN GÜLTEKİN: GÖLE´Yİ DOĞUNUN İNCİSİ YAPACAĞIZ

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, ?Göle Belediyesi olarak işimizi en iyi şekilde yaparak, Göle´yi hak ettiği yere en iyi şekilde taşıyacağız. Göle´yi doğunun incisi yapacağız? dedi.

GÜNCEL 29.03.2021 17:46:37 0
BAŞKAN GÜLTEKİN: GÖLE´Yİ DOĞUNUN İNCİSİ YAPACAĞIZ

ŞENOL KİRMAN

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, gazetemizi ziyaret ederek, belediyenin tamamlanan ve hayata geçecek olan projeleri ile ilgili bilgiler verdi.

Göle´de yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, ?Göle Belediyesi olarak işimizi en iyi şekilde yaparak, Göle´yi hak ettiği yere en iyi şekilde taşıyacağız. Göle´yi doğunun incisi yapacağız? dedi.

50 BİN METRE KARE KİLİT PARKE YAPACAĞIZ

Göle kent merkezinde yolların çok kötü durumda olduğunu belirten Başkan Gültekin, ?Bozuk yolların yapımı için proje hazırlayarak AKAK´a verdik. Bazı bölgelerimize kanalizasyon gitmiyor, o bölgelere kanalizasyon çekmeyi düşünüyoruz. Kilit parke ihalesi yaptık, 20 bin metre kare kilit parke aldık. Bunu 40-50 bin metre kareye çıkarmayı planlıyoruz. Geçen yıl 60 bin yapmıştık bu yıl gücümüz yettiği kadar 50 bin yapmayı düşünüyoruz. Geçen yıldan bütçe yetersizliğinden kaynaklı bir asıra yakındır necaset deresi diye tabir edilen şehrin göbeğinden geçen mikrop ve koku yayan bir deremiz vardı. O derenin ıslah çalışmasını yaptık ama tam bitiremedik. Bölge müdürümüzle görüştük hem fikir olduk. Bu yıl kalan kısmını ve mahalle aralarında ki köprülerin onarımlarını bitireceğiz. Şehir merkezimizin içinden geçen ana yolumuzun asfaltının büyük bir bölümü bozulmuş durumda. Onu da yine bölge müdürümüzle görüştük. Vekilimizinde katkılarıyla yolun ikinci kat asfaltını yeniden yapmayı düşünüyoruz. Hapan mevkiinde ve Ardahan caddesinde bozulan asfaltımız var oralarında ikinci kat asfaltını yapmayı düşünüyoruz? dedi.

ÜLKENİN EN GÜZEL MİLLET BAHÇESİNİ YAPACAĞIZ

Jandarmayı şehir dışına taşıyacaklarını ifade eden Başkan Gültekin şöyle devam etti; ?Jandarmaya yer verdik, jandarmayı şehir dışına taşıyacağız. Eski askeri kışlanın içerisinde yeni binalar yapılacak. Hem ilçemize yeni binalar kazanılmış olacak hem de daha güzel bir yere taşınmış olacağız. O bölgenin 300 dönümlük kısmı belediyemize tahsis edildi. Kalan kısmı da kısa bir süre sonra bize tahsisi yapılacak. O bölgenin tahsisi yapıldıktan sonra o bölgeye belki de ülkemizin en güzel millet bahçelerinden bir tanesini yapacağız. Vatandaşımız şehre yakın mesafede yürüyüş yollarının, çocuk oyun parklarının olduğu, oturma alanlarının olduğu, piknik yapılacak yerlerin olduğu güzel bir millet bahçesi kazandırmış olacağız. Tekstilci hemşehrilerimizle, işadamlarımızla görüşüyoruz. Alayımız içerisindeki kullanılabilir durumda olanları yıkmayacağız. O binaları işadamlarımızın kullanımına sunacağız. İlçemizin bütçesine katkı sunacak vatandaşlarımızın emrine vereceğiz?.

ENERJİ SANTRALİMİZİ TAMAMLADIK

Göle kış mevsiminin ağır geçmesi nedeniyle vatandaşların bazı zorluklar çektiğini söyleyen Başkan Gültekin sözlerini şöyle sürdürdü, ?Bilindiği gibi memleketimiz çok soğuk, vatandaşlarımız soğuk hava şartlarında dışarıda alışveriş yapıyor. Bu kapsamda kapalı halk pazarı projemiz bitti. Bu yıl içerisinde hizmete sokacağız. Enerji santralimizi bitirdik. Güneş enerji santralimiz ilimizde ve bölgede tek. Enerji santralinden elde edilecek gelir ile Göle belediyesi kendi kendini ikame edebilecek. Bizim dönemimizde açmış olduğumuz kadememiz hizmete devam ediyor. Araçlarımızı, gereçlerimizi kendimiz yapıyoruz. Kamu kurumlarında ki araçların sıkıntıları konusunda onlara da destek oluyoruz. Kum ocağımız iyi durumda, kum üretiyoruz kendi işimizde kullanıyoruz. İlçemizde su sorunu var deniliyordu, bu kış içerisinde bir kez bile su kesintisi olmadı. Sağlık müdürlüğünün yapmış olduğu analizlerde suyumuz çok kaliteli bir su. Atık su tesisimiz hizmete girdi. Artık Göle atık su ile Kura Nehri´ni kirletmeyecek. Kura Nehri´nde vatandaşlarımız balık tutabilecek, yüzebilecekler. TİGEM el değişerek başka firmaya geçti. Arkadaşlarımız o konuda çok iddialı eğer istenilen şekilde istediklerini yaparlar ise Göle´den Ardahan´a kadar hayvancılıkta örnek olacak bir tesis haline geliyor. Kangren olmuş çaton inşaatımız var. Zemin katı hamam olarak düşünülmüştü. Fakat bir şekilde bitirilemeyen bir tesisti. Bitirme noktasına getirdik, Nisan ayında hamamların kullanımı serbest olursa hizmete açacağız. Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde zemin katını ve üst katını halk kütüphanesi olarak açacağız. Gençlik merkezimiz bu yıl itibariyle hizmete başlıyor. Binası tamamlanarak geçici kabulü yapıldı. Milli eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde gençlerimizin uğrak yeri olacak. Kafasını dinleyebileceği, ders çalışabileceği bir ortam sağlamak için onunla ilgili arkadaşlar çalışma yapıyorlar. İnşallah kısa bir süre sonra hizmete girmiş olacak. Yarı olimpik havuz projemiz var. Bununla ilgili vekilimizin görüşmeleri var. Bizimde belediye olarak taleplerimiz var. Kurumlarla ilgili projelerimiz var, bakanlıklara projeler yapıyoruz. Proje ofisi oluşturduk, beyaz masa kurduk. Vatandaşlarımızın direk ulaşabileceği sorun ve sıkıntıları iletebileceği, sorun ve sıkıntıların giderilip giderilmediği konusunda dönüşün olduğu beyaz masayı kurduk? diye konuştu.

GÖLE´Yİ DOĞUNUN İNCİSİ YAPACAĞIZ

Göle´yi doğunun incisi yapmak için üstün gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Gültekin sözlerini şöyle tamamladı; ?Göle belediyesi olarak işimizi en iyi şekilde yapmak gibi bir niyetimiz var. Göle´yi hak ettiği yere en iyi şekilde taşıyacağız. Göle´yi doğunun incisi yapacağız. Bunu yaparken tüm hemşehrilerimizin fikirlerini alıyoruz, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Hedefimiz insanlarımıza nasıl daha iyi bir yaşam sağlarız hesabı peşindeyiz. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız? şeklinde konuştu.   


1

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

2

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

3

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

4

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

5

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür