Başkan Demir, Yerel Yönetimler Çalıştayı´na katıldı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) İzmir´de düzenlemiş olduğu Yerel Yönetimler Çalıştayı´na katıldı.

24.11.2019 11:17:45 0
Başkan Demir, Yerel  Yönetimler Çalıştayı´na katıldı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) İzmir´de düzenlemiş olduğu Yerel Yönetimler Çalıştayı´na katıldı.

Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu, Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Yönetimler Demokrasi Buluşması programı kapsamında düzenlenen ?Kardeş Kentler, Çağdaş Kentliler? toplantısında CHP´li il ve ilçe belediye başkanları ile İzmir´de bir araya geldi.

Toplantıda belediye başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, yeni dönemde CHP´li belediyelerin şeffaflık ve israfı önleme konularında önemli adımlar attığını söyledi. ?İsraf haramdır diyoruz. Siz tasarruf yaptınız? diyen Kılıçdaroğlu, ?Bir beldenin, belediyenin hak ve hukukla nasıl yönetileceğini gösterdiniz. Sade bir belediye başkanlığı, güven veren bir belediye başkanlığı. Şatafattan ve israftan kaçınıldığı an sokakta daha rahat yürüyeceksiniz. Bütün Türkiye duysun diye anlatıyorum bunları, şeffaflık, bütçenin şeffaflığı, meclis toplantılarını halka açık yapıyorsunuz. Düne kadar yoktu bunlar. Düne kadar saydamlık denilen bir şey yoktu? dedi.
Her mahalleye kreş yapılacak

CHP´li belediyelerin birçok yerde borç batağındaki yerel yönetimleri devraldığını vurgulayan ancak buna rağmen enkaz edebiyatı yapmadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ankara Büyükşehir Belediyemiz 250 bin öğrencimizin yol ücretini indirdi. Bu çok önemli. Bazı belediye başkanlarımız kendi bölgelerinde aile sigortasının bir benzerini uygulamaya çalıştı. Ankara Yenimahalle, Adana Seyhan belediyelerimiz bunu yaptı. Ülkeyi yönetenler bunu beceremiyorlar ama biz yerel yönetimlerde bunu yapıyoruz. Bu kimin garibanın, yoksulun yanında olduğunu gösteriyor. Kreş yapacağız. Yoksul mahallelerden başlayarak her mahalleye kreş yapacağız. Çoğu belediye başkanımız yaptı, yapmaya da devam ediyor. İstanbul´un yapacağı 150 kreş için belediye bütçesinden beş kuruş para çıkmayacak" dedi.

Kooperatifçilik için teşekkür

Kooperatifçilik konusunda belediye başkanlarının duyarlı davranmasından dolayı teşekkür eden Kılıçdaroğlu, ?Neresi olursa olsun bulunduğunuz ilin, beldenin hesabını veren başkanlarsınız. Hizmet eden, fakir fukaranın yardımcısı olan, derdi olanın gelip anlatacağı, adaletli bir belediye başkanı kimliğini taşıdığınız sürece hangi siyasi yapıdan olursa olsun her insan size saygı duyar? şeklinde konuştu.

Şenol Kirman

/resimler/2019-11/24/1119116578924.jpg


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı