BAŞKAN DEMİR: SAVURGANLIK OLMAYACAK!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir Ardahan Medya Grup Şirketi adı altında günlük olarak yayınlanan Hudut Gazetemizi ziyaret etti.

4.12.2019 12:41:35 0
BAŞKAN DEMİR: SAVURGANLIK OLMAYACAK!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir Ardahan Medya Grup Şirketi adı altında günlük olarak yayınlanan Hudut Gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemizde düzenlemiş olduğumuz ?Kahvaltı Sohbeti? programına katılan Başkan Demir, gazetemiz ortaklarından Kasım Tırpancı, Deniz Başlı, Mehmet Alkan ve gazetemiz çalışanlarından Bedrettin Şuay ve Şenol Kirman ile samimi sohbet gerçekleştirdi. Başkan Demir´e Belediyenin ARBEL Şirketi Müdürü Şefik Alpaslan ve Danışmanı Yusuf Ocak eşlik etti.

Başkan Demir, ?Yüksek maaş alan, ihtiyacımız olmayan personellerle ilgili gerekli çalışmaları yapacağız? dedi.

TASARRUFA İHTİYACIMIZ VAR

Belediyede tasarruf yoluna gittiklerini vurgulayan Başkan Demir, ?Şuanda elektrik, su, yakıt, araçlarda ve kira giderlerini toparladık. Tasarruf tedbirleri çerçevesinde nasıl bedavaya araç aldıysak, yüksek maaş alan personellerle de yollarımızı ayıracağız. Yüz lira topluyorsak seksen lirasını personele ödüyoruz. 22 bin nüfuslu bir şehirde iki yüzün üzerinde personel çalıştıramazsın. Devlet gelirin %30´u geçmeyeceksin diyor, geçersen suç. Emekliliği gelmiş yüksek maaş ve hizmetine ihtiyaç olmayan personellerimiz var. Vali´den çok maaş alan, ben Belediye Başkanıyım benden çok maaş alan personel var. Kimsenin düşmanı ya da ekmeğinin, rızkının kesicisi değilim ama bu şehirde vatandaşlarımızdan toplanan paranın yüzde sekseni sadece belediye çalışanlarımıza giderse halkın ayaklanması lazım. Sendikaya üye kadrolu çalışanlarımıza yapılan % 40´lık zam kesintilerle beraber %20´ye düşüyor. Biz bu zammı yapmasak yasal yollara başvurarak bu zammı bizden yine alırlardı. Onların yerinde olsam bu zammı istemezdim. Gerçekten tasarrufa ihtiyacımız var, yazık bu milletin parasına. Biz bugüne kadar yaptığımız hiç bir hizmeti parayla yapmadık, bağış yoluyla hibe yoluyla yaptık. Bazı kadrolu personellerimiz Pazar günleri çalışmadıkları halde kendilerine mesai yazdırmışlar. 1 ayda kendine dört Pazar mesai yazdıranlar var. 3 bin TL maaş alıyor, 4 bin TL mesai yazdırıyor. Biz bu işe dur diyeceğiz, yüksek maaş alan, ihtiyacımız olmayan personellerle ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Aybaşı geliyor para suyunu çekiyor, kasada para kalmıyor. Bütçenin yarısı savurganlığa gidiyor. Şuana kadar 8 Milyon 500 Bin TL borç ödedik. Bizde sağdan, soldan kredi ilişkilerimizi kullanarak para topluyoruz. Ben bu gidişata seyirci kalamam. Müsriflik bizi batırır. Umutsuz değiliz, personelimizin daha duyarlı olmalarını bekliyoruz, savurganlık olmayacak?.

BELEDİYEYİ ÇALIŞTIRMAMAK İÇİN UYGULANAN YAPTIRIM

Avukat Müzeyyen Çiftçi´nin belediyeyi icraya vermesine de değinen Başkan Demir, ?Bu uygulama belediyeyi çalıştırmamak için uygulanan bir yaptırım. Belediyenin 1 binası 1 de makam aracı vardı. Biz hibe yoluyla aldığımız 15 aracın 12´sini belediyenin zimmetine geçirdik. Çöp kamyonlarını da belediye zimmetine geçirseydik eğer, o zaman haciz konulduğunda şehrimizde çöpler alınamayacaktı?.

KIŞ TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Başkan Demir, ?Kış tedbirlerimizi aldık, bir tek greyderimiz eksik onunda tamiratı yapılıyor. Aydın´ın Efeler Belediyesinin bize hibe olarak vereceği kar küreme aracı belediye meclis kararından geçti yakın bir zamanda bize tahsis edilecek? dedi.

Haber: Şenol Kirman


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler