Başkan Aydın, Sosyal Koruma Kalkanı Destek rakamını açıkladı

AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, devletin Mart ayından bugüne kadar Ardahan´da yaptığı Sosyal Koruma Kalkanı ödemelerini açıkladı.

5.08.2020 15:59:20 0
Başkan Aydın, Sosyal Koruma Kalkanı Destek rakamını açıkladı

ŞENOL KİRMAN 

AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, devletin Mart ayından bugüne kadar Ardahan´da yaptığı Sosyal Koruma Kalkanı ödemelerini açıkladı.

AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Türkiye´ye yansıyan etkisini azaltmak için ciddi tedbirler alındığını ve destekler sağlandığını söyledi.

Başkan Aydın; ?Salgın musibetiyle savaştığımız bu zorlu süreçte Ardahan´da ki işletmelerimize ve vatandaşlarımıza şu ana kadar ?Sosyal Koruma Kalkanı´ kapsamında 19 milyon 793 bin 445 TL´lik destek sağlandı. Bu zorlu süreçte de devletimiz milletimizin yanındadır? dedi.

Ardahan için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı´nın verilerini paylaşan Başkan Aydın, şu bilgileri verdi; ?Bakanlığımızın sosyal koruma kalkanı ile birlikte şehrimize sağladığı yardım miktarı 19 milyon 793 bin 445 TL´yi buldu. 30 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla sosyal destek programı (hane) ile faz bir kapsamında 6 bin 892 haneye 6 milyon 892 bin lira ödendi. Faz 2 kapsamında 2 bin 728 haneye 2 milyon 728 bin TL ve faz 3 kapsamında 553 haneye 553 bin lira ödeme gerçekleştirildi. Kısa çalışma ödeneği ile 611 çalışana 2 milyon 50 bin 959 TL, nakdi ücret desteği olarak 332 çalışana 616 bin 70 TL ve işsizlik ödeneği olarak bin 184 kişiye 5 milyon 813 bin 416 TL´lik destek, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında vatandaşımıza, esnafımıza, üreticimize, ticaret erbabımıza, işçi, emekçi ve çalışanlarımıza aktarılmıştır. En ağır ve zor koşullara rağmen millet olarak hep birlikte ayakta dimdik kalmaya, yaşadığımız bu zorlu süreçleri ülkemiz ve milletimiz için fırsata çevirmeye devam edeceğiz. Bu konudaki gayretimizi kimsenin kırmasına, sürecin sekteye uğratılmasına izin vermeyeceğiz. Devletimiz, salgınla birlikte oluşan bu sıkıntılı süreçte vatandaşının yanında olmuş ve ciddi destekler sağlamıştır. Bu yönde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti hükümetine, Cumhur İttifakına ve alınan kararların uygulanmasına emeklerini esirgemeyen bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı