Basın İlan Kurumu gazetemizi denetledi

Basın İlan Kurumu (BİK), tarafından gazetemiz Ardahan Medya denetlendi.

5.10.2021 13:50:00 0
Basın İlan Kurumu gazetemizi denetledi

ŞENOL KİRMAN

Ardahan, Göle ve Çıldır ilçesinde resmi ilan alan ve yayın hayatını sürdüren gazeteler, 1 Kasım 2020 tarihinde Basın İlan Kurumu’na bağlanmıştı.

Pandemi nedeniyle ertelenen ve 2 yıllık uyum süreci kapsamında denetimlere başlayan Basın İl Kurumu Erzurum Şube Müdürlüğü, Ardahan ve ilçelerinde ilan alan gazeteleri denetlemek için çalışmalara başladılar. Ardahan’da resmi ilan alan gazeteler bünyesinde bulunan gazetemiz Basın İlan Kurumu tarafından denetlendi.

Geçmişte resmi ilanlar gazetelere valilik veya kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtılırken, Basın İlan Kurumu son yıllarda yaptığı düzenlemelerle bazı illerde kurum şubeleri açarak bu görevi üstlendi. Yaygın medyadan sonra yerel basının da bağlandığı BİK şubelerinin ülke geneline yayıldığı ve 81 ilin tamamının 1 Kasım 2020 itibarıyla Basın İlan Kurumu’na bağlandı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü personeli Doğukan Güventürk ile birlikte Basın İlan Kurumu Erzurum Şube Müdürlüğü personeli Mustafa Köksalan ve gazeteci Talip Şahin Şirin’den oluşan denetim kurulu üyeleri, Gazetemizde denetleme kapsamında resmi evraklar, muhasebe kayıtları, haber, ilan, reklam, personel ve gazete arşivi ile resmi prosedürlere ilişkin 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan geniş çaplı denetimde bulundu.

Gazetemize yapılan denetimde, gazetemizin işleyişi ile ilgili sorulan sorular doğrultusunda bilgilendirilmelerde de bulunuldu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı