Başarılı muhtar yeniden aday olduğunu açıkladı

Ardahan Yenimahalle’de başarılı bir şekilde görevini sürdüren muhtar Murat Atacan, yeniden adaylığını açıkladı.

GÜNCEL 4.01.2024 14:22:00 0
Başarılı muhtar yeniden aday olduğunu açıkladı

Ardahan Yenimahalle’de başarılı bir şekilde görevini sürdüren muhtar Murat Atacan, yeniden adaylığını açıkladı.

Ardahan’ın sevilen simalarından Murat Atacan, muhtarı olduğu Yenimahalle de 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden adayı olduğunu ifade ederek seçmenden destek istedi. 

Mahallesine hizmet etmeyi en önemli görev bildiğini belirten Muhtar Murat Atacan, “Acısıyla tatlısıyla 5 yılımızı bitirmek üzereyiz, müsaadenizle tekrar mahallemize muhtar adaylığımı açıklıyorum” dedi.

Atacan adaylık açıklamasında şunları söyledi; “2019 yılında mahalli idareler seçimini sizlerin desteğiyle ciddi bir oy alarak kazandım. Göreve başladığım günden itibaren herkese eşit olmak üzere hizmet verdim. Hiç kimseyi bir diğerinden ayırmadım. Kısaca yaptığım girişimlerin bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum. Mahallemizde başlıca sorunlar nelerdi, neler yaşandı ve ne sonuçlar alındı. Ben Yeni Mahalle muhtarlığım boyunca azalarımla birlikte tamamen merkez biri olarak çalıştım hiçbir siyasiyi şahsi desteklemedim, tek amacım mahallemin ve mahalle halkımın çıkarları doğrultusunda hareket etmek oldu ve bunu başardığımı düşünüyorum” diye konuştu.

Atacan, görev süresi boyunca girişimleri sonucunda mahallesine kazandırdığı çalışmaları ve projeleri şöyle sıraladı;

“METRUK EVLER”

İlk işim olarak mahallemde tehlikeli olan yaklaşık 70 tane metruk evi yıktırdım. (Artık mahallemiz daha güvenlidir.)

 “ASFALT ÇALIŞMASI”

Alparslan Caddesi eski cezaevinden Kars caddesine kadar sıcak asfalt yaptırdım. (Yeni mahallenin en uzun caddesidir.)

 “DOĞAL GAZ”

Uzun uğraşlar sonucu onlarca dilekçeden sonra Kars KARGAZ Bölge Müdürlüğüyle görüşüp 80 tane evimizi doğalgaza kavuşturduk. (Haklı gururunu yaşıyorum.)

 “BUNGALOV EVLER”

Eski mezbaha dediğimiz mevkiyi şu an bilmeyen yoktur (BUNGALOV evleri) burayı nasıl tasfiye ettirebiliriz fikrini sayın başkan Faruk Demir ile paylaştım kendisinin de gayretleri ile sonuç takdire şah ayan.( Mahalle ve şehrimiz için önemli bir değer oldu.)

 “SOKAK AYDINLATMA” 

O dönemlerde kendim ve ailemin de ikamet ettiği Yeni mahalle TOKİ’lerde Sokak aydınlatmaları mevcut binalara fatura ediliyordu o dönemin site müdürü İlhan Çelik ile birlikte hareket ederek binaların üstünden o yükü alıp sokaklara bağlamasını sağladık. (Hiç kimsenin cebinden fazla ödeme çıkmasın diye çabaladık.)

 “SAĞLIK OCAĞI”

TOKİ’lerin sosyal tesis olarak yaptığı bina atıl duruma düşmüştü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldı sonrasında 2 nolu sağlık Ocağı hizmete girerek artık daimi olarak hizmet vermektedir. (Sağlığınız her şeyden önce gelir.)

 “DOLMUŞ HATTI”

Sanayi dolmuşlarının güzergahını mahallemizin içinden geçirerek hizmet vermesini sağladım. Artık Toki konutları yeni güzergah üzerindedir, belli periyotlarla dolmuşlar aktif olarak çalışmaktadır. (Ulaşım en doğal hakkımızdır.)

 “SOKAK KİLİT PARKE YAPIMI”

Mahallemizin ara sokaklarında cumhuriyet tarihinden beri yapılmayan toprak ve stabilize yollarımız vardı, 7 tane transit olarak kullanılan sokaklarımızın tamamına kilit parke taşı ile döşeme yapıldı şu an halkımızın hizmetindedir. (Yol medeniyettir.)

“AMBULANS 112 ACİL SERVİS”

Girişimlerim ve ısrarlarım sonucunda Yeni mahallenin artık kendi ambulansı var, 112 acil servisin bir istasyonu 24 saat hizmetinizde bulunmaktadır. 

 “TAZİYE EVİ”

Taziye evi artık şart olmaktan çıkıp zorunlu hale gelmişti. Taleplerimiz doğrultusunda Ardahan Belediyesi tarafından mahallemize 250 metre kare çok amaçlı taziye evimizi yaptırdım.

 “ÇOCUK PARKI”

Mahallemizde çocuklarımızın artık ailesiyle birlikte vakit geçirmesi için çok güzel bir parkı var basketbol potası, çardakları, oyun alanı ve aletleri ile şehrimizde hatırı sayılır derece kapsamlı bir ortam oluşturduk (çocuklar geleceğimizdir.)

 “TOKİ İNŞAATIMIZ”

Yeni mahalle şehrin parlayan yıldızı olacak demiştik ve emin adımlarla devam ediyoruz, dönemin Milletvekili Orhan Atalay ve Belediye Başkanı Faruk Demir ile birlikte 100 bin konut projesinin mahallemize yapılması için mücadele verdik ve 386 konutu mahallemize kazandırdık, inşaat bitmek üzere şehrin parlayan yıldızı olmaya az kaldı .( Adı gibi yeni mahalle oldu.)

 “DERE ISLAH ÇALIŞMASI”

TOKİ  konutları bölgemizin ortasından geçen tabakhane deresi ıslahı için ciddi anlamda çok dilekçe verdim, ikili ilişkiler kurdum ve Ak parti  Milletvekili Kaan Koç bizim bu sorunumuzu çözdü  kış başlamadan derenin temizliği yapıldı, yapım ihalesi sonuçlandı. Şehrin en profesyonel projesi olarak inşaat sezonu başlar başlamaz kanal yapımı devam edecektir.( Biraz zaman aldı ama sonu iyi olacak.)

 “SU SONDAJ İŞİ”

Su sıkıntısı nedeniyle çözüm yolu olarak 2021 yılında belediyeye yüksek maliyetli bir sondaj çalışması yaptırdım.

“ÜNİVERSİTE ÇALIŞTAYI”

Şehrimizin ve mahallemizin imar planı ve kentleşme sorunları ile ilgili olarak, Ardahan Üniversitesi çalıştayına konuşmacı olarak katılıp sorunlarımızı anlattım. (Her platformda mahallemi temsil ettim)

Mahalle halkından destek isteyen Muhtar Atacan, “Kıymetli büyüklerim, sevgili kardeşlerim yapılan tüm hizmetler sizler içindir. Daha yazmadığım onlarca hizmet bulunmaktadır. Muhtarlık yaptığım süre zarfında vizyonum, misyonum ve ilkelerimle mahalle halkımın hep yanında oldum, olmaya gayret ettim. Benim ideolojim Yenimahalledir. Sizlerin desteğiyle nice güzel projeleri Yeni mahallemize kazandıracağım. Birlikte yola devam edebilmemiz için tercih ve seçim sizindir, saygılarımla” diye konuştu.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak