BARO seçiminde ADALET aranacak

Ardahan Barosu 3.olağan kongresine mevcut Başkan Avukat Murat Yolcu ve Avukat Ahmet Yavuz Yılmaz aday oldular.

GÜNCEL 1.10.2022 17:00:00 0
BARO seçiminde ADALET aranacak

Bugün 1Ekim Cumartesi günü saat:10’da yapılması planlanan ancak çoğunluk sağlanmadığı ve Ardahan Barosuna kayıtlı olmayan avukatlar getirildi. Şaibeli ve etik olamayan bu seçimden Baro Başkan adaylığımdan çekiliyorum diyen Av. Ahmet Yavuz Yılmaz, Hukuka aykırı olarak yapılan iş ve işlemlere ilişkin yasal süreci başlatacağını dile getirdi.

Av Ahmet Yavuz Yılmaz’ın Açıklaması Basın Ve Kamuoyuna Yaptığı Açıklama:

01/10/2022 tarihinde yapılması kararlaştırılan Ardahan Barosu 3. Olağan Genel Kurulunun hazırlık evresinde ve toplantı günü yaşananlar aşağıda özetlenmiştir.

-Bir meslek örgütü olan baronun seçimine siyasi simalar müdahil olmuş ve avukatların oylarına etki etme cüretinde bulunmuşlardır. Bu yolla baro seçimi siyasallaştırılmış, seçime şaibe bulaştırılmıştır.

-Ardahan ilinde faaliyet göstermeyen, mesleki faaliyetlerini başka illerde icra eden bir kısım avukatlar taşımalı sistemle, kimilerinin bilet ve konaklama masrafları karşılanmak sureti ile seçim günü Ardahan'a taşınarak Ardahan'da faaliyet gösteren ve Baro yönetiminde söz hakkı bulunması gereken avukatların iradeleri hiçe sayılmıştır.

-Avukatlık Kanununun 87. Maddesi gereği salt çoğunluk sağlanamamasına rağmen genel kurulun 2. Toplantıya bırakılması gerekirken olması gereken saatten 1,5 saat sonra genel kurul açılmış ve  hukuka uygun olmayacak şekilde seçim icra edilmeye başlanmıştır.

-Baro bölgesinde faaliyet göstermeyip Ardahan'da faaliyet gösteren avukatları tahakküm altına alan, taşımalı avukatlara karşı mücadelemizi vereceğiz.

 Hukuka aykırı olarak yapılan iş ve işlemlere ilişkin yasal süreçleri işleteceğimizi ayrıca mesleğin onurunu korumak için mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna ilan ederiz.

Avukat Ahmet Yavuz Yılmaz


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak