Baro Başkanı Yıldız: ?Baromuzu kimsenin yıpratmaya hakkı yoktur?

YSK´nın sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde seçim yapılamayacağına ilişkin kararı ardından ertelenen Baro seçimleri son yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinden sonra Ardahan Barosu genel kurulunu 19 Eylül 2021 tarihinde yapılmasına karar verdi

GÜNCEL 16.06.2021 19:38:07 0
Baro Başkanı Yıldız: ?Baromuzu kimsenin yıpratmaya hakkı yoktur?

ŞENOL KİRMAN

YSK´nın sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde seçim yapılamayacağına ilişkin kararı ardından ertelenen Baro seçimleri son yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinden sonra Ardahan Barosu genel kurulunu 19 Eylül 2021 tarihinde yapılmasına karar verdi.

Ardahan Baro Başkanı Osman Nuri Yıldız, fiili ve hukuki hiçbir dayanağı olmayan spekülasyonlarla Baromuzun yıpratılmasına izin veremeyiz.  Yaptığımız işi eleştirebilirler, eksik görebilirler, hata görebilirler ama seçim meselesi yüzünden baromuzu kimsenin yıpratmaya hakkı yoktur. Buna müsaade edemeyiz? dedi.               

Baro Başkanı Osman Nuri Yıldız gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. ?15 Eylül 2019 tarihinde Ardahan Barosunu kurduk. Kanunda derki Baro Başkanı ve yönetim kurulu 2 yıllık görev süresi için seçilir. Kanun gereği görev süremizin sonuna tekabül eden 19 Eylül 2021 tarihine seçim kararı aldık. Seçildikten birkaç ay sonra avukatlık kanunu tartışılmaya başlandı. Çoklu baro sistemine geçilsin, 5 bin avukatı olan barolar ikinci baro kursun gibi. O yasayla birlikte bir madde daha eklediler. Görev süresine bakılmaksızın tüm barolar 2020 yılının Ekim ayında seçime gitmek zorundadırlar. Kanun bize 2020 yılının Ekim ayında seçime gitmeyi emretti. Kanun yasalaşıp resmiyete kazanınca bizde 3 Ekim 2020 tarihine seçim kararı aldık. 2 Ekim tarihinde İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı seçimler iptal oldu. Pandemi nedeniyle beklemede kaldık 12 avukat arkadaşımız imza toplayarak seçim kararı alınmasını talep ettiler. Dilekçeler bize geldiğinde yönetim kurulunu toplayarak 30 Nisan 2021 tarihine seçim kararı aldık. 30 Nisanda seçimin yapılmasına herhangi bir engel yoktu. Bu kez de pandemi nedeniyle tam kapanma kararı çıktı ve seçim yine iptal oldu. İptalde 1 Haziran 2021 tarihine kadar seçim yapılamaz kararı vardı. İmza toplayan arkadaşlar yanlış bilgi ile 1 Haziran´ı beklemeden 27 Mayıs tarihinde seçim yasakları kalktı neden seçim kararı almıyorsunuz gibi talepleri oldu. Seçim taleplerini yönetim kurulumuzla gündeme aldık seçim yasakları 1 Haziran´a kadar devam ediyor ve tekrar uzatılacak mı belli değil iken verilen dilekçeyi işleme alarak, Adli tatili de hesaba katarak 19 Eylül 2021 tarihi belirlendi. bir aksilik olmadığı sürece seçimimizi yapacağız. Biz kanuni düzenlemenin aksi bir durum yapmadık. 1 yıl içerisinde üç tane seçim kararı almışız ama birileri Baro seçimden mi kaçıyor gibi haber yapıyor. Seçimden kaçıyor olsak neden üç tane seçim kararı alalım. Kanunun emrettiği 2 yıllık görev süremizi bile doldurmamışız.

Ben arkadaşlara şunu söylemek istiyorum, benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımın maddi anlamda baronun suiistimal mi etmişiz veya görevi kötüye mi kullanmışız, bir eksiğimiz mi var, temsil noktasında bir hatamız mı var gibi bize gelip eleştiride bulunmuyorlar ama seçim yapın diye sürekli talepte bulunuyorlar. Seçim kararı alıyoruz ama yasaklardan dolayı yapamıyoruz. Ben veya başkası olsun baronun bir disiplini, kuralı kaidesi var, bu çerçevede yürüyecek. Baro kazanç kapısı değil, ben bu görevi yapıyorum diye ücret almıyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarımızda herhangi bir ücret almıyor. Baronun 1 kuruşunu kötüye kullanmayalım diye çok dikkat ediyoruz, çoğu işini kendi cebimizden yapıyoruz. Çok hassas davranıyoruz, temsil noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ardahan´ı temsil noktasında verdiğimiz çabayı görmezden geliyorlar, tek derdimiz seçim olmuş. Pandemi şartları engel oluyor, ben yaratmadım onu, bakanlık genelgesini ben yazmadım veya kapanma kararını ben almadım. İkincisi adli tatil var, bugüne kadar hiçbir baro adli tatilde avukatı seçime çağırmamış. Baroların seçimleri en demokratik seçimlerdir. İlk seçimimizde tam katılım sağlandı ve demokratik bir seçim oldu, herkesin iradesi sandığa yansıdı. 19 Eylülde olacak seçimde yine aynı böyle olacak. 1 yıl içerisinde üç tane seçim kararı almışız ama birileri Baro seçimden mi kaçıyor diye haber yapıyor. Seçimden kaçıyor olsak neden üç tane seçim kararı alalım. Kanunun emrettiği 2 yıllık görev süremizi bile doldurmamışız.  4 tane arkadaşımız var hakim ve savcılık sınavına girecek. Onların mülakat sonucu mu hesaba katarak seçime gidilmiyor diye yorum yapılmış. Onların oyunu kime vereceğini kim bilebilir. Böyle bir şeyin hesaba katılması gibi bir durum söz konusu değil. Ardahan Barosunun bu tür lüzumsuz spekülasyonlarla yıpratılmasına hiç gerek yok. Yaptığımız işi eleştirebilirler, eksik görebilirler, hata görebilirler ama seçim meselesi yüzünden baromuzu kimsenin yıpratmaya hakkı yoktur? diye konuştu.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak