Balıklar tezgâhlarda yerini aldı

Balıklar tezgâhlarda yerini aldı

GÜNCEL 6.09.2021 18:08:53 0
Balıklar tezgâhlarda yerini aldı

Bedrettin Şuay

Av yasağının sona ermesiyle birlikte, Ardahan´da balıklar tezgâhlardaki yerini aldı. 15 Nisan´da başlayan balık avı yasağının kalkmasının ardından Karadeniz´de tutulan balıklar, aynı gecenin sabanında Ardahan´a da ulaşıyor. Özelikle Karadeniz´de avlanan deniz ürünü balıklar günün ilk ışıklarıyla birlikte balıkçı tezgâhlarında ve Ardahanlıların sofralarında da yerini buluyor. Ardahan´da balıkçılık yapan Engin Aktürk, sahil kentlerinde ki balık tezgâhlarında satışa sunulan balıkları, aynı gün Ardahan´a getirdiğini söyledi.

Aktürk, şu anda mevsim daha yeni başladı. tabiî ki yerel balıklarda olmazsa olmazımızdır. Halk arasında sarıbalık dediğimiz Çıldır Gölü sazanı, tatlı su balığı ve yayın da satıyoruz. Bunları avlamak için yasal boyutu var. 1,5 kilogramın üzerinde olması gerekiyor. Bu sene yayın balığı bol olacak. Ardahan´ın Kura Nehri üzerinde 3 tane baraj var. Bu barajlarında yerel balıklarda avlanıyor? dedi.

Aktürk, Balık çeşitlerimizden Hamsi 25 TL, İstavrit 20 TL, Mezgit 35 TL, Çupra 50 TL, Somun balığının kilogram fiyatı da 60 TL den satıyoruz. İnşallah Balık fiyatları ilerleyen zamanlarda daha fazla düşer. Vatandaşları balık almaya bekliyoruz" diye konuştu.

 

 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı