BAKAN KOCA AÇIKLADI! ARDAHAN´DA 5 VAKA VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Türkiye´de en çok koronavirüs vakası görülen 10 ili açıklamasının ardından diğer kentlerdeki vaka sayısı da belli oldu.

2.04.2020 09:42:19 0
BAKAN KOCA AÇIKLADI! ARDAHAN´DA 5 VAKA VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin KocaKoronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı´nın ardından Türkiye genelindeki Kovid-19 vaka sayılarını, il bazında ilk kez açıkladı. Bakan Koca, Ardahan´da 5 vakanın olduğunu bildirdi.

 

Buna göre, en çok vaka sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli´de görüldü. İstanbul´da 8 bin 852, İzmir´de 853, Ankara´da 712, Konya´da 584, Kocaeli´de 410 kişide koronavirüs tespit edildi.

İSTANBUL KORONAVİRÜS ÖLÜMLERİNDE İLK SIRADA

Virüsten kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 117 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir´de 18, Kocaeli´de 8, Konya ve Ankara 7´şer, Zonguldak, Balıkesir ve Trabzon´da 5´er, Adana ve Sakarya´da ise 3´er ölüm kayıtlara geçti.

14 İLDE VAKA SAYILARI 10´UN ALTINDA

Ayrıca 14 ilde vaka sayıları 10´un altındayken 13 ilde ise 100´ün üzerinde vaka bulunuyor. En az vaka görülen iller ise Hakkari, Burdur, Niğde, Şırnak, Aksaray ve Kırşehir oldu.

Söz konusu haritada illere göre vaka sayılarının dağılımı şöyle:İşte illere göre koronavirüs haritası! Hangi ilde kaç vaka var?İşte illere göre koronavirüs haritası! Hangi kentte kaç vaka var?

 


1

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler

2

CHP, ÇILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU

3

Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

4

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

5

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı