Baharın müjdecisi Nevruz kutlandı

Baharın gelişinin habercisi olarak karşılanan 21 Mart Nevruz Bayramı, Ardahan Valiliğince düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNCEL 21.03.2024 13:05:00 0
Baharın müjdecisi Nevruz kutlandı

Baharın gelişinin habercisi olarak karşılanan 21 Mart Nevruz Bayramı, Ardahan Valiliğince düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara Vali Hayrettin Çiçek de katıldı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Valilik önünden, davul, zurna ve aşıkların sazlı sözlü türküleri eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, Milli Egemenlik Parkında devam etti. 

Etkinliğe katılan Vali Hayrettin Çiçek ve davetliler, geleneklerimize uygun olarak örste demir dövüp, boyalı yumurta tokuşturdu ve nevruz ateşini yaktı. Halat çekme, çuval yarışı gibi yarışmalarında yapıldığı etkinlikte vatandaşlar ateşin üstünden atlayarak nevruzu kutladı. 

Kafkas ekibinin gösterisiyle devam eden etkinlikler halay çekimi ile son buldu.

Etkinlikte konuşan Vali Hayrettin Çiçek, Nevruz’un beraberinde bereketi ve bolluğu getirdiğini belirterek şöyle dedi: “Orta Asya’dan, Balkanlar’a, binlerce yıldır kutladığımız Nevruz Bayramı, çeşitli renkler, inanışlar ve gelenekler oluşturarak yüzyıllardır yaşatılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Bahar ile doğanın uyanışını, rengarenk çiçeklerin yeryüzüne merhaba demesini ve bereketin geldiğini müjdeleyen Nevruz Bayramının hayırlı olmasını diliyorum. Bugün millet olarak bu coşkuyu yaşarken bir yanımız ne yazık ki buruk. İsrail’in baskı ve şiddeti altında ki Filistin başta olmak üzere, dünyanın çeşitli coğrafyalarında acı, gözyaşı ve zulmü yaşayan insanlarımızın acısını yüreğimizde taşıyoruz. Diliyorum ki Nevruz bayramı zulüm altındaki coğrafyalara da barış ve kardeşliği getirsin. Bütün Ardahanlı hemşehrilerimin, milletimizin ve yaşatıldığı tüm coğrafyalardaki insanlığın Nevruz bayramını kutluyorum.”


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak