Baharın gelişi coşkuyla kutlandı

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı, Ardahan Üniversitesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

20.03.2019 17:31:29 0
Baharın gelişi coşkuyla kutlandı

Baharın gelişi coşkuyla kutlandı

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı, Ardahan Üniversitesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Üniversite Âşık Şenlik Meydanında gerçekleştirilen kutlama etkinliklerine; Ardahan Vali Yardımcısı Salih Kalkan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, il protokol üyeleri, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Üniversite akademisyenlerinden Doç. Dr. Tamilla Aliyeva yaptı. Doç. Dr. Aliyeva´nın konuşmasının ardından kürsüye Rektör teşrif etti.

Rektör Biber konuşmasına öğrencilerin, personelin ve tüm Ardahan halkının Nevruz Bayramını kutlayarak başladı ve şunları ekledi: ?Ardahan, eşsiz doğanın içerisinde benzersiz bir manzaranın hâkim olduğu; havasıyla, suyuyla, toprağıyla, insanıyla, yaşamaya en elverişli nadide şehirlerimizden birisidir. Bu güzel memlekette, bu güzel günün, kardeşliğin tadını çıkarın? diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından kutlamalar, sandalye kapma yarışıyla başladı. Çuvalla yürüme, yumurta taşıma, halat çekme yarışları ve halaylar eşliğinde etkinlik devam etti. Yarışmaların ardından, Rektör Biber, il protokolü ve akademisyenler tarafından nevruz ateşi yakıldı ve temsili olarak örs üzerinde demir dövüldü. Demir dövme töreninden sonra dağıtılan yumurtalar davetliler tarafından tokuşturuldu. Etkinlik, Türkmen pilavı ikram edilmesiyle sona erdi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak