BADEM´DEN ARDAHAN´A BAYRAM MÜJDESİ

Ardahan´da açılması yılan hikâyesine dönen tekstil fabrikasının Ramazan Bayramından sonra açılacağı bildirildi.

GÜNCEL 26.04.2021 14:33:48 0
BADEM´DEN ARDAHAN´A BAYRAM MÜJDESİ

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da açılması yılan hikâyesine dönen tekstil fabrikasının Ramazan Bayramından sonra açılacağı bildirildi.

Geçtiğimiz yıl hayırsever iş insanı Selami Erdoğan tarafından 6 milyon harcanarak yapılan 4 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikanın işletmesini alan Taner Badem, gazetemize yaptığı açıklamada açılışın Ramazan Bayramından sonra yapılacağını söyledi.

Birçok ünlü markanın ürünlerinin imal edileceği fabrikada ilk etapta 230 işçi istihdam edilecek.

Halilefendi mahallesinde ki fabrika tesislerini gazetemiz çalışanlarına gezdiren Taner Badem, burada yaptığı açıklamada şunları aktardı; ?Bir aksilik olmasa açılışımız bayramdan sonra olacak. İlk önce iş bilen personel ile başlayacağız ve İŞKUR üzerinden alım yapacağız. İş başvurusuna yaklaşık 2 bin kişi başvurmuş. Tekstile uygun yüzde 80 kadın ağırlıklı olarak personel alacağız. Biz onlara hem iş öğreteceğiz, hem de onlara para kazandıracağız. Bayramdan sonra iş başı yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık olarak 230 kişiyle işbaşı yapacağız. Memleket sevdalısı olarak Ardahan´a yatırım için geldik. Benim Ardahan´da yatırım yapmama Belediye Başkanı Faruk Demir vesile oldu. Faruk Demir önce fabrikayı yaptıran bağışçıya vesile oldu. Gerçekten Ardahan´da bir ilk, bugüne kadar Ardahan´da böyle bir fabrika olmadı. Faruk Demir´in devamını getirmek için uğraştığını görüyorum. Fabrika Ardahan Belediyesi öncülüğünde bağışçı Selami Erdoğan tarafından yaptırıldı. Sonra yatırımcı arayışı oldu. Benden önce bir çok yatırımcı ile görüşülmüş bir türlü anlaşamamışlar yada gelen arkadaşlar çekimser kalmış. Bizde cesaret ederek geldik? dedi.

Tekstil sektöründe 25 yıllık tecrübesi ile yıllardır İstanbul´da ticari hayatına devam eden Taner Badem, Ardahan´daki tekstil LC waikiki ürünlerini hem Türkiye piyasasına hem de yurt dışı piyasasına üretip sunacaklarını ayrıca Türkiye´deki diğer markalardan bazıları olan Zara, Primak ve Polo gibi ürünlerinde bu fabrikada imal edileceğini sözlerine ekledi.


1

ARDAHAN SAĞLIKTA BEKLENEN İMZALAR ATILDI

2

Üniversite öğrencilerinin sorunları masaya yatırıldı

3

Ardahan'da şehit Anneleri yalnız bırakılmadı

4

Serhat Ardahanspor başkanından Vali Çiçek’e ziyaret

5

Şoförler Odası Başkanı Özer, zam dedikodularına ilişkin konuştu