AZOB ?Robothan? takımını unutmadı

AZOB ?Robothan? takımını unutmadı

21.12.2018 09:59:32 0
AZOB  ?Robothan?  takımını unutmadı

ARDAHAN´da, Robotik Kodlama Atölyesi´nde tasarladıkları ´Robothan´ projesiyle Türkiye birincisi seçilerek Türkiye´yi temsil etmek üzere gittikleri Çin´de 350 takım arasında ilk 10´a giren Ayşenur Uslu ile Hayriye Tuana Açıkyıldız Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural tarafından ödüllendirildi.
Çin´de 6-9 Aralık tarihleri arasında yapılan ´MakeX Robotik´ yarışmaşına, 16 ülkeden 350 takım katıldı. 20 Şubat Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Uslu ile TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Hayriye Tuana Açıkyıldız, Robotik Kodlama Atölyesi´nde tasarladıkları ´Robothan´ projesiyle Türkiye genelinde içerisinde seçkin eğitim kurumlarının da yer aldığı 44 özel okul ve 2 devlet okulunun katıldığı yarışmada birinci seçilmişti.
Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural ve yönetimi bu başarının ardından Öğrencileri ve başarıda emeği geçenleri unutmayarak bir program düzenlediler. Ardahan Ziraat Odası Başkanlığında yapılan programa Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez , Milli Eğitim müdürü Fikret Çerkezoğlu, STK temsilcileri , Oda yönetimi, Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, ? Bizleri önce Türkiye´de daha sonra Çin´de elde ettikleri başarıyla gururlandıran bu öğrencilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bu çocuklarımız sadece bizleri değil bütün Türkiye´yi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Öğrencilerimize destek olan Başta Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez´e, Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. ?dedi.Öğrencilere destek veren Ziraat Orası Başkanı Latifşah Sural´a teşekkür eden Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ? Bizleri gururlandıran öğrencilerimiz bir kez daha tebrik ediyorum. Bu anlamlı programı düzenleyen Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural´a göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı tebrik ediyorum. ? dedi.
Ziraat Odası Başkanı Sural, Başarılı olan öğrencileri çeyrek altın ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirirken , projede görev alan herkesi birer plaket taktim etti.  Haber: Deniz Bşlı


1

Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

2

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu: Arıcılık Çalıştayı’ndan dışlandık

3

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

4

Meyve ağaçları satışa çıktı

5

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması