ATSO’dan deprem bölgesine konut seferberliği

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), deprem bölgesine kalıcı konut inşa etmek üzere seferberlik başlattı.

GÜNCEL 17.02.2023 15:16:00 0
ATSO’dan deprem bölgesine konut seferberliği

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), deprem bölgesine kalıcı konut inşa etmek üzere seferberlik başlattı.  

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin yaralarını sarmak amacıyla yaptığı yardımlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında yürütülecek kalıcı konut desteği ile devam edecek.

ATSO Başkanı Çetin Demirci gazetemize yaptığı açıklamada; "Asrın felaketiyle yıkıldık, birlik beraberlikle yeniden ayağa kalkacağız. Afetzedelerimiz için konut seferberliği başlattık. Üyelerimizin destekleri ile deprem bölgemizde kalıcı konutları inşa edeceğiz. Acımızı unutmadan, umudumuzu kaybetmeden yaralarımızı birlikte saracağız" dedi.  

Başkan Demirci, AFAD koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyası kapsamında, 15 Şubat tarihi itibariyle, 3312 TIR ve 553 kamyon yardım malzemesi, 41 TIR çadır, 777 konteynır, 141 seyyar mutfak, 551 iş makinesi ve vinç deprem bölgesine ulaştırıldığını ifade etti. 

Kalıcı konutların yapımına tüm üyelerden destek beklediklerini ifade eden Demirci şöyle konuştu; “TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un başkanlığında çevrimiçi video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Deprem Felaketi İstişare Toplantısı'na katıldım. TOBB 'a bağlı 365 Oda / Borsa başkanlarının bir araya geldiği toplantıda Oda ve Borsaların yaptığı deprem yardımları ve izlenecek yeni yol haritası ele alındı. Toplantıda kalıcı konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik yardımlara ağırlık verilmesi kararlaştırıldı. Bizde Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin yardımları ile kalıcı konut yapılmasına destek vereceğiz. El birliği ile depremden etkilenen yerleşim yerlerinin inşasını gerçekleştireceğiz. Büyük bir felaket yaşandı, üst üste 2 deprem oldu, o yüzden orada yaşayan vatandaşlarımıza kalıcı konut yapılması ve bir an evvel bu konutlara kavuşmaları gerekiyor. Oda üyelerimizden duyarlılık bekliyoruz ve kalıcı konut yapımında destek olmalarını istiyoruz. Her oda kendi gücünde üyelerinin katılımında yapacak bir an önce buna katkı sunmak istiyoruz, herkesi katkı sunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

 


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler