ATSO BAŞKANI DEMİRCİ: “HEDEFLERİMİZDEN ŞAŞMADIK, KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ”

ATSO Başkanı Demirci, “Yeni bir döneme başladığımız günden itibaren hedeflerimizden şaşmadık ve kaldığımız yerden çalışmalarımıza, projelerimize devam ediyoruz” dedi.

GÜNCEL 25.01.2023 15:32:00 0
ATSO BAŞKANI DEMİRCİ: “HEDEFLERİMİZDEN ŞAŞMADIK, KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Lale, Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Budak gazetemiz temsilcileri ile kahvaltılı toplantı da bir araya geldiler.

Ardahan TSO Başkanı Çetin Demirci, gazetemize Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 

ATSO Başkanı Demirci, “Yeni bir döneme başladığımız günden itibaren hedeflerimizden şaşmadık ve kaldığımız yerden çalışmalarımıza, projelerimize devam ediyoruz” dedi.

ODAMIZIN KALİTESİ BİR KEZ DAHA ONAYLANDI

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın tekrardan birinci sınıf oda olarak tescillendiğini aktaran Başkan Demirci şöyle konuştu; “Seçim süreci bittikten sonra nerede kalmıştık diye devam ettik. Hiçbir şey olmamış gibi herkese kapsayıcı davranmaya çalıştık, odamız faaliyetlerine devam etti. Odamız kalite sürecini Türk Standartları Enstitüsüne bir daha tescil ettirdi. ISO kalite belgesi bizim için önemliydi, yaptıklarımız sözde değil belge ile de ispat etmiş olduk. Almanya’da herhangi bir belge ile hizmet kalitesi ne ise Ardahan Ticaret odasındaki hizmet kalite de aynı olduğunu bağımsız deneticiler tarafından onaylattırdık. Bağımsız denetçiler geldi bu süre içerisinde odamızı denetlediler, yaptığımız hizmetleri ölçtü değerlendirdiler. Marka Patent Kurulu Standartları Enstitüsü tarafından kalitemiz bir daha onaylandı. Biz tabi bunu Ardahan için yapıyoruz, Ardahan Ticaret Odası bir marka olduysa Ardahanlılar için oldu, hizmetimizi de Ardahan için yapıyoruz”

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİ HIZLANDIRMAK İÇİN ZİRAİ KARANTİNA MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

İki gümrük kapısına sahip bir iliz. Ancak bugüne kadar tarım ihracatı ve ithalatında inspektör, başka illerden geçici olarak görevlendiriliyordu. Artık kalıcı personel ile işlemler gerçekleşecek ve bu gümrük akışını hızlandıracak. Başka ilden personele ihtiyaç duymadan işlemler, seri ve daha sağlıklı yapılacak. Kurumun müdür ataması yapıldı. Kısa süre içinde müdürlük, 14 personeli ile resmi işlemlerini yürütecek.

KAVILCA BUĞDAYI VE HANAK TULUM PEYNİRİ 

Geçen hafta Ankara’da Ardahan’ın başvurusu olan marka patenti kurumuna gittim ve Kavılca Buğdayı ile Hanak Tulum Peyniri sürecine müdahil olduk. Biraz yavaşladığı için önümüzdeki ay içinde büyük ihtimalle süreç tamamlanır. İlimizde odamızın üstüne düşen görevler konusunda aynı şekilde aktif olarak çalışmaya devam ediyoruz.

6. KAZ ÇALIŞTAYI ARDAHAN’DA YAPILACAK

Serhat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Ardahan Kazı Yetiştiriciliği Gelişiyor” projesi kapsamında odamız üyeleri ve yetiştiricilerine yönelik eğitim faaliyeti düzenledik. Ankara’da Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayına katılarak, coğrafi işaretli Ardahan kazının tanıtımını gerçekleştirdik. 6’ıncı Kaz Çalıştayı etkinliği için seçim yapıldı ve orada bizim yaptığımız çalışmalar takdire şayan görüldüğü için 6’ıncı Türkiye Kaz Çalıştayı’nın Ardahan’da yapılmasına karar verdiler. 

ARABULUCULUK MERKEZİ AÇACAĞIZ

Arabuluculuk Merkezi açacağımızın müjdesini buradan duyurmuş olayım. Ardahan’da TOBB,  Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı arasında üçlü bir anlaşma gereği Türkiye’ de Ticaret Odaları kapısı bünyesinde Arabuluculuk Merkezleri açılacak ve biz oda olarak en geç 2 ay içince açacağız” diye konuştu.

Yapılan işlerin takip edildiğini aktaran Başkan Demirci sözlerini şöyle tamamladı; “Biz Oda olarak yaptığımız işleri yakından takip ediyor ve tamamlanması için gayret gösteriyoruz. Peynir okulu yapılıyordu onunda bitme aşamasına geldik, Ardahan için güzel şeyler var, güzel günler ileride, daha da güzel günler olacak” diye konuştu. 


1

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

2

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

3

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

4

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler

5

CHP, ÇILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU