Ata’yı saygıyla andılar

Ardahan’da tekstil çalışanları Atatürk'ü makineleri başında andı

10.11.2021 14:05:00 0
Ata’yı saygıyla andılar

Bedrettin Şuay

Ardahan tekstil firmasında çalışan işçiler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83'üncü yılında hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te makinalarını kapatarak andı. Halil Efendi mahallesinde faaliyet gösteren Ardahan tekstil fabrikasında çalışan işçi ve fabrika sahipleri, sabah mesai saatlerinde işlerinin başına geçti. Erkek ve kadınların çalıştığı fabrikada, işçiler mesai başındayken saat 09.05'te çalan siren sesiyle birlikte ayağa kalktı. Atatürk'e olan saygılarını ellerindeki işleri bırakarak ve makinaları kapatarak gösteren işçiler, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudular.

Saygının yer ve mekân fark edilmeksizin sunulduğunu gösteren işçiler, anma programının ardından çalışmalarına devam ettiler. İşçiler, Atatürk'ün ölümünün 83. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Biz de şu anda mesaideyiz ve çalışıyoruz. Dışarıda herhangi bir etkinliğe katılamadığımızdan dolayı Atamıza olan saygımızı kendi iş yerimizde gösterdik ve onu andık. Ruhu şad olsun, rahmetle anıyoruz." dediler.

09.05'te iş başında olduklarını anlatan işçiler, "Atamıza saygımızdan işimize iki dakika ara verdik. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'mızı okuduk. Ona olan saygımızı iş başında makinalarımızı durdurarak gösterdik." iş arkadaşlarımızla birlikte çalan siren sesiyle hep beraber ayağa kalkarak saygı duruşuyla birlikte ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü yâd ettiklerini söylediler.

 

 

 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı