Atanın siluetine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

Atanın siluetine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

GÜNCEL 24.06.2021 12:20:57 0
Atanın siluetine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

Bedrettin Şuay

Her yıl 5 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk´ün silueti, bu yıl da çıkmaya başladı. Havanın bulutsuz olması nedeniyle vatandaşlar Atatürk´ün Karadağ sırtlarındaki siluetini görmek için Damal´a gidiyor. Bol bol hatıra fotoğrafı çekilen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında hayrete düştüklerini söylüyor.

Damal İlçesinde 1995´ten beri her yıl Temmuz ayı içinde ´Atatürk´ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri´ düzenleniyordu. Korona virüs yasakları nedeniyle iki yıldır yapılamıyor. Ardahan´a büyük şehirlerden gelen vatandaşlar Damal ilçesinde Atanın siluetini görmek ve hatıra fotoğrafı çektirmek için oldukça ilgi gösteriyor.

Damal´a Atatürk´ün siluetini görmeye geldiklerini belirten vatandaşlar "Biz hemen hemen her gün bu mucize silueti görmeye geliyoruz. Hava güneşli olduğunda silueti çok net oluyor. Görünce de çok mutlu oluyoruz. Sosyal medyada bu fotoğrafları paylaşıyoruz. Atatürk´ü çok seviyoruz. Köyümüz, ilçemiz ve ülke halkı olarak Atatürk´ü hep seviyoruz ve de hep seveceğiz. Diye konuştu.


1

Damal mesire alanında temizlik çalışması

2

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

3

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

4

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti

5

Ceren Abla Kreşinden 23 Nisan etkinliği