ATALAY´DAN İŞÇİLERE MÜJDE!

2017 yılında Ardahan İl Özel İdaresine alınan 57 işçinin usulsüz alındığı gerekçesiyle 4 Aralık´ta işlerine son verilmişti.

16.12.2020 12:50:41 0
ATALAY´DAN İŞÇİLERE MÜJDE!

ŞENOL KİRMAN

2017 yılında Ardahan İl Özel İdaresine alınan 57 işçinin usulsüz alındığı gerekçesiyle 4 Aralık´ta işlerine son verilmişti. 57 işçinin işten çıkarılması kamuoyunda tepki toplamış ve yapılan görüşmeler sonrası işçiler işlerine geri döndüler.

İşçilerin durumu hakkında görüşlerine başvurduğumuz AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, ?İl Özel İdaresi´nde 57 işçinin işe alımlarında hukuka aykırı bir işlemin olmadığına dair Danıştay´dan karar çıktı. İşe alımlarda hukuka aykırı bir işlem yapılmadığı için, 57 arkadaşımızın işlerine hiç kimse dokunamaz. İşlerine kalıcı olarak devam edeceklerdir? dedi.

Ardahan İl Özel İdaresine 57 işçinin alımının hukuka aykırı olduğu iddia edilen bir teftiş raporu olduğunu belirten Atalay şöyle devam etti, ?O teftiş raporuna binaen işlem yapıldı. Yapılan işlemin hukuka aykırı olmadığına dair Danıştay´dan bir karar çıktı. Karar önümüzde ki günlerde tebliğ edilir. Dolayısıyla işe alımlarda hukuka aykırı bir işlem yapılmadığı için 57 arkadaşımızın işlerine hiç kimse dokunamaz. İşlerine kalıcı olarak devam edeceklerdir. Şuanda İl Özel İdaresinin norm kadrosundan daha az işçi çalışıyor. Biz bu 57 işçiyi neden aldık. Biz 1992 yılında Kars´tan ayrılınca Köylere Hizmet Götürme Birlikleri vardı. Kars Ardahan´a elindeki kırık dökük makinaları bıraktı. Bizim nüfusumuzun yüzde 70´i köylerde yaşıyor, köy sayısı kadar yayla sayısı var, bir o kadar da arazi sayısı var. Biz bütün buralarda alt yapı ile ilgili işleri nasıl yapacağız. Kırık dökük makinalarla yapacak halimiz yoktu. Nitekim 2016-2017 yıllarına kadar öyleydi. O zamanın Valisi ve Genel Sekreteri ile uzun vadeli İller bankasına borçlanarak sıfır bir araç filosu oluşturduk. Araç bakımından ne Posof Çıldır´ı, ne Hanak Göle´yi beklemeyecekti. Her ilçeye bir ekip kurduk. Ardahan İl Özel İdaresi´ne de kilit parke, asfalt plenti, bims fabrikası kurduk, menfez kutusu fabrikası kurduk ve Yalnızçam Kayak Tesislerini açtık. Bütün buralarda çalışacak elemanlara ihtiyaç vardı. Bu aldığımız elemanları bu işletmelerde çalışsınlar diye aldık. 2 yıldır KÖYDES´in 24 milyon parası Özel İdareye geliyor, Özel idare hizmet üretiyor, dışarıdan ihale etmiyoruz. Bu arkadaşlarımız saha da yetmiyorlardı, Özel idarenin işlerini bile yetiştiremiyorlardı. O yüzden bu arkadaşlarımızı aldık. İl özel idare de işçi fazlalığı yok ama son iki yıldır bir beceriksizlik var.   Ben ümit ediyorum, 2021 yılında bütün bu olanları geride bırakır önümüze bakarız. Ne ihtiyaçlar varsa onları temin ederiz? diye konuştu.  


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı