Atalay; ?Çamur At İzi Kalsın? Siyaseti Yapıyorlar

Atalay; ?Çamur At İzi Kalsın? Siyaseti Yapıyorlar

SİYASET 28.10.2015 08:25:47 0
Atalay; ?Çamur At İzi Kalsın? Siyaseti Yapıyorlar

Ardahan AK Parti Milletvekili Orhan Atalay seçim çalışmalarına ara vermeden tüm hızıyla devam ediyor. Atalay´ın seçim çalışmaları için gittiği İlçelerde ve Köylerde büyük bir sevgiyle karşılanması Ardahan´dan AK Partinin 1. Parti çıkacağının en büyük sinyali olarak gösteriliyor. Gittiği her yerde vatandaşların sorunlarını ve sıkıntılarını yerinde dinleyerek ve sıkıntıları çözmek için not almak yerine orada iken problemin çözülmesi için talimat veren ve daha sonra takibatını yaparak vatandaşa bilgi vermesi vatandaşlar tarafından takdir topluyor. Atalay son olarak sosyal medya üzerinden takipçilerine bir paylaşımda bulunarak hakkındaki karalama kampanyalarına ve yapacağı hizmetlere yönelik açıklamalarda bulundu.
ATALAY, EN BÜYÜK PROJELERİMDEN BİRİSİ OVALARIMIZI SULAMA PROJESİ
AK Parti Milletvekili Orhan Atalay sosyal medya üzerinden takipçilerine yaptığı açıklamada; ?Milletvekili olarak tekrar seçilmem durumunda hazırlıklarını yaptığım birçok proje var. Vatandaşın hizmet talebinin sınırı yok, ama imkânlarımız sınırlı bununda bilincinin içerisindeyiz. Şu kadarını belirtmekte fayda var 2015 yılının TÜİK verilerine göre Ardahan İlimiz fert başına kamu yatırımları alan iller sıralamasında Türkiye´nin 2. İlidir. Bu elbette artarak devam edecektir, ilçelerimizdeki entegre hastanelerimiz tamamlanacak, İl merkezinde hizmete sokmuş olduğumuz modern hayvan pazarı gibi İlçelerimizde de modern hayvan pazarları yapacağız. Zaten bunların bir kısmını şu an itibariyle ihalelerini yapmış durumdayız. Özellikle yaylalarımızı yaşanabilir hale getirilmesi ve meralarımızın ıslahı ile ilgili olarak ciddi hazırlıklarımız var bir kısmı hazırlıklara başladı ama biz bütün yaylalarımızı bu manada iyileştirmek istiyoruz. Benim ileriye dönük en büyük projelerimden birisi ovalarımızı sulama projesidir. Ardahan ve Hanak ovalarının sulama barajlarının mastır planları yapılmış, Durançam sulama barajının ise projesi tamamlanmak üzere ve önümüzdeki yıl bunu yapım ihalesine çıkacağız. Ovalarımızın sulaması halinde bu bölgede özellikle besicilik başta olmak üzere sulu tarımın faydalarından bu memleket ciddi manada kazanç elde edecektir. Kaba yem ihtiyacından dolayı bölgemiz hayvancılıktan yeterince yararlanamıyor ve hayvancılıktan para kazanamıyor. Bunun gerçekleşmesi için ovalarımızın mutlaka sulu tarıma kavuşması lazım. Ardahan´ın hem Kura nehri var hem ovaları var ama suyu toprakla buluşturacak DSİ´nin şubesi 2012 yılına kadar açılmamıştır. Ardahan DSİ´nin Şube numarası 243´dür. Demek ki 242 Şube açılmış ama Ardahan´a 2012 yılına kadar bir Şube açılmamıştır. DSİ Şubesini açarak gerekli unsurları hizmete sokarak bu hizmetin de vatandaşımıza verilmesini sağlayacağız dedi.
HER ŞEYE RAĞMEN MİLLETVEKİLİ SAYIMIZI KORUDUK
1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala 7 Haziran seçimleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Atalay ?7 Haziran´daki seçimlerde Ardahan´dan biz AK Parti olarak başarılı çıktık evet yaralandık ama diri ve sağ olarak çıktık. Ardahan´da AK Parti olarak Milletvekili kaybı yaşamadık. Doğu ve Güneydoğuda ciddi bir manada Milletvekili kaybı yaşadık, Türkiye´de ulusal ve uluslararası bir ittifakın neticesi olarak büyük bir kasırga yaratıldı ve bu kasırga özellikle bizim bölgemizde çok sert estirildi. İster istemez insanlarımızın bir kısmı da bundan etkilendiler o yüzden oy oranımızda ve oy sayımızda bir başarısızlık olduysa da biz Milletvekili sayımızı Ardahan´da koruduk. Bölgede başarılı olan tek il Ardahan oldu ve biz buna rağmen bu konuyu masaya yatırdık. Özellikle oy oranımızın azaldığı Göle İlçemizde ciddi manada yatırımlar yaptık bu yatırımların tanıtılmadığını, anlatılmadığını belki de yeterince insanlara gösterilmediği noktasında bir kusurumuzu tespit ettik ve bu dönemde bunu inşallah telafi edeceğiz. Ben bu vesileyle Ardahan´da AK Partinin 7 Haziran da bir başarısızlık yaşadığını kabul etmiyorum, başarılıyız ve her şeye rağmen Milletvekili sayımızı koruduk? diye konuştu.
ORHAN ATALAY´DA KUSUR BULAMADIKLARINDAN DOLAYI ?ÇAMUR AT İZİ KALSIN? SİYASETİ YAPIYORLAR
Göle Devlet Hastanesi ve Ardahan-Göle arasından ki karayolu yapım çalışmalarının gecikmesi hakkındaki eleştirilere de cevap veren Atalay; ?bu yatırımların gecikmesi en fazla beni üzüyor ve beni rahatsız ediyor. Gerek yapımım itibariyle gerekse toplumun bu yatırımlara olan ihtiyacı dolayısı ile işin gecikmesi gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Başından beri her iki yatırımı yakından takip ediyorum, çabalarımız hem Ankara´da hem de yerelde sonuç verdi her iki işimizde ilerlemeye devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde Göle Devlet hastanemiz hizmete girecek, yol çalışmalarında ki asfaltlama işlemleri de başladı ancak burada şunu belirtmemde fayda var. Ben 2011 yılında Milletvekili olduğumda sadece bu iki yatırımı programa koymadım, bunun dışında okullar, yurtlar, köy kilit parke taşları, yayla yolları, hayvan içme suları ve insan içme suları projelerinin hepsi zamanında başladı ve bir kısmı da zamanından erken bitmiş olmasına rağmen iyi niyetli eleştirileri paranteze alarak, kötü niyetli eleştirilerle ilgili söyleyecek sözüm bu yol ve hastane eleştirisi sadece ve sadece Orhan Atalay´da başka kusur bulamadıklarından dolayı sarıldıkları bir bahanedir ve ben bunu haklı bulmuyorum siyaseten yıpratmaya dönük bir çamur at izi kalsın kabrinden bir eleştiri olarak kabul ediyorum? dedi. 


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler