ATALAY, ARDAHAN CEHENNEM DEĞİLDİR!

Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, 23.12.2019 tarihli Sabah Gazetesinin ?Yalova´dan Ardahan´a Sürgün Rekoru? başlıklı manşetine ilişkin sosyal medya hesabında ?Ardahan Cehennem Değildir´ diyerek tepki gösterdi.

26.12.2019 09:36:50 0
ATALAY, ARDAHAN CEHENNEM DEĞİLDİR!

Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay,  23.12.2019 tarihli Sabah Gazetesinin ?Yalova´dan Ardahan´a Sürgün Rekoru? başlıklı manşetine ilişkin sosyal medya hesabında ?Ardahan Cehennem Değildir´ diyerek tepki gösterdi.

Atalay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ?Zira asırlar boyu bürokratik oligarşik düzende suçlu görülen kamu çalışanlarına verilen cezaların başında doğuya sürgün geleneği tarihsel ve toplumsal bir yazgı gibi işleye gelmişti.

Ankara´ya geldiğimden beri bu hasta zihniyetle mücadeleden bir an bile geri durmadım. ´Ardahan, Ankara bürokrasinin cehennemi değildir´ sloganı ile yürüttüğümüz bu mücadele semeresini verdi ve bu illetten de kurtulduk derken, basından öğreniyorum ki, Yalova Belediyesi´nden Ardahan Belediyesi´ne bir sürgün yapılmış.
Belediye Başkanı Sn Faruk Demir´den memleketim adına ricam bu hayasız töreye şiddetle tepki gösterip: ´Kim nerede suç işlemiş ise, cezasını da orada çeksin. Benim memleketim başka yerlerde işlenmiş suçların cezalandırılacağı yer değildir´ diyerek güçlü bir irade koymasıdır.

Bu vesile ile bir anımı da paylaşmak isterim:

Vekilliğimin ilk yıllarıydı. Bir gün büroya Ankara´da oturan hemşehrilerimizden iki kız kardeş gelip: ´Vekilim İstanbul´da falan devlet kurumunda çalışan bir abimiz vardır, müdürüyle ters düşmüş sürgüne göndereceklermiş, bize yardım edin de durdurun´ dediler. Ben de önce ilgili müdürü, sonra da bölge müdürünü aradım ama kesin kararlı olduklarını görünce; ´İnşallah Ardahan´a sürmezsiniz´ der demez Müdür Bey´in sesi birden kısılıverdi: ´Vekilim, dedik ki gitsin biraz da memleketine hizmet etsin diye Çıldır´a vereceğiz´ demez mi? ´Müdür Bey, Ardahan senin cehennemin değildir, o şahıs Ardahan´a gelmeyecek´ cümlesiyle başlayan sert bir uyarıda bulunup telefonu kapattım. Ertesi gün aynı kardeşler tekrar geldiler: ´Vekilim abimizi bu sefer de Bitlis´in bir ilçesine göndereceklermiş´ dediler. Bitlis vekillerimizi aradım ´Siz de kabul etmeyin´ dedim. ´İnat da bir murattır´ diyerek takip ettim sonuçta o memurun Trakya bölgesine gönderildiğini öğrendim.?


1

Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

2

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

3

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

4

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

5

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı