Ata tohumu Kavılca buğdayı güvenilir ürün ödülü aldı

Güvenilir Ürün Zirvesi kapsamında Feed the Future Yarışması Ödül Töreni’nde Halilefendi Organik, Kavılca buğdayı ürünüyle ödüle layık görüldü.

GÜNCEL 18.10.2023 13:42:00 0
Ata tohumu Kavılca buğdayı güvenilir ürün ödülü aldı

Güvenilir Ürün Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future Ödül Töreni, 12 ülkeden gıda sektörüne yön veren isimleri İstanbul'da bir araya getirdi. Güvenilir Ürün Zirvesi kapsamında Feed the Future Yarışması Ödül Töreni’nde Halilefendi Organik, Kavılca buğdayı ürünüyle ödüle layık görüldü. 13 bin yıllık geçmişe sahip olan ata tohumu Kavılca buğdayı dünyanın en güvenilir ürünleri arasına girmeye başardı.

Feed the Future Ödülleri, alanında uzman 104 jüri üyesi tarafından kapalı oylamayla belirlenirken, kuruculuğunu Burak Taştan’ın yaptığı Halilefendi Organik, Ata tohumu Kavılca buğdayı ürünüyle “Zirai ürün” kategorisinde en güvenilir ürün olarak ödül aldı. Törende ödülü Halilefendi Organik markası kurucusu Burak Taştan teslim aldı.

Konu hakkında açıklama yapan Burak Taştan; “13 bin yıldır bekleyen Kavılca tohumları bugün bizlere sevincin en büyüğünü yaşattı. Serhat kentimiz Ardahan'da küçük bir gurup ile başlattığımız tohumlarımızı koruyoruz seferberliği ardından yöre çiftçisinin bu değere sahip çıkıp yaygınlaşmasına katkı sağlaması, markalaşma süreci ve yaşadığımız onca sorunla mücadelemiz. Bunların hepsi Kavılca ve ev sahibi Ardahan'a hak ettiği değeri teslim etmek içindi. Biz bugün Halilefendi organik markası olarak, Türkiye'nin Güvenilir Gıda ödülü olan ‘Feed The Future ödülü’ ile sevincimizi taçlandırdık.  Bu ödülü almanın haklı gururunu taşıyoruz. Serhat Kentimizin üreten bütün emekçi çiftçilerine armağan olsun. Bu süreçte bizimle beraber emek veren çok kıymetli Nejdet Kanbir'e, Kadir Özer’e ve Ebru Kaptan' a çok teşekkür ederim” dedi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

 


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler