ATA EKMEĞİ SOFRALARDA

Ardahan’da 13 bin yıllık ata tohumu olan Kavılca Buğdayı’ndan ekmek üretilmeye başlandı.

GÜNCEL 5.10.2021 09:56:00 0
ATA EKMEĞİ SOFRALARDA

ŞENOL KİRMAN

Ardahan’da bir fırın Kavılca Buğdayı unundan ekmek üreterek satışa başladı.

Anadolu’daki ilk izleri 13 bin yıl öncesine uzanan Kavılca Buğdayı, genetiğini ilk günkü gibi muhafaza ederken vitamin, mineral, yağ asitleri ve protein açısından daha zengin olması nedeniyle besleyicilik açısından da dikkat çekiyor.

Tadım Fırın işletmecisi Sezai Kaya, 13 bin yıllık geçmişe sahip ata tohumu olan Kavılca Buğdayı’ndan ekmek üretmeye başladıklarını söyledi. 

Ardahan’da Kavılca ekmeği üretimini ilk kez kendilerinin yaptığını belirten Kaya şöyle konuştu; “Kavılca ekmeği için Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Soner Fuat Yılmaz bize öncülük etti. İlk etapta 2 ton un aldık. Ardahan’da Kavılca ekmeği üreten tek fırın biziz. Halkımıza daha kaliteli organik ekmek yedireceğiz inşallah. Kavılca ekmeğini müşterilerimize tattırıyoruz. Bütün müşterilerimiz beğeniyor. Ekmeği alan bir daha gelip alıyor. Şuanda herkes memnun. Kavılca Buğdayı ekmeğinin 400 gramını 5 TL’ye satıyoruz. İlk üretim olduğu için uygun fiyata veriyoruz. Kavılca Buğdayı ununun kilosu 17 TL. Halkımız talep ettikçe üretimimizi arttıracağız. Bütün Ardahan halkına tavsiye ediyoruz” dedi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı